Autor Wątek: FAQ O Organizacji Koncertów  (Przeczytany 5255 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Odp: FAQ O Organizacji Koncertów
« Odpowiedź #25 28 Maj, 2009, 15:18:01 »
Świat jest pojebany - idę się zabić.

To tyle w temacie "FAQ O Organizacji Koncertów"  :P
Paczki z głów!

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
« Odpowiedź #26 28 Maj, 2009, 17:30:22 »
Rzecz w tym, ze na ostatnim gigu kolo wciaż kręcił, czasem gitar nie było słychać...

No ale brzmienie jakie sie wydobywało z przodów na długim kabelku ustalałem :) Ale na to co sie dzialo pozniej nie miałem juz wpływu, na video sie okazało dopiero...

Moj funflo nagłaśnia koncerty i bardzo chetnie wpuszcza akustyka z zespołu. Mowi ze roboty nie ma, kasa ta sama, no i pretensji nie ma :)

Jak jest na fest imprezach, nie wiem - w każdym razie ile razy są u mnie Dni Miasta, ani razu impreza nie była źle nagłośniona, a jak grała IRA to się posrałem ze szcześcia tak zajebiście brzmieli (chyba najfajniej nagłośniony koncert na jakim byłem ever). Ciekawostką było dla mnie to, i zaskoczeniem zarazem, że stosunkowo niedaleko wcześniej byłem na Satchu w Wro i tak sobie to brzmiało...

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #27 28 Maj, 2009, 20:28:57 »
zgadzam się z Budzanem, kapelki też powinny o tym pomyśleć że jak same minimum sprzętu mieć nie będą to koncertu w niektórych miejscach się nie zrobi

Sorry kurwa, ale to jest przegięcie.

3 gitary w kejsach, head, paka, pedalboard, walizka ze śmieciami - wszystko x2, a właściwie razy 3 bo basista też człowiek. Do tego zestaw perkusyjny, 100 kg statywów, nie wspomnę o tym drewnianym gównie.

I ja mam jeszcze dźwigać jebane nagłośnienie na koncert? Ktoś tu jest niepoważny. SZANUJMY SIĘ LUDZIE KU*WA!

pees
Rozumiem że tirami na koncerty jeździcie? Bo nie widzę opcji zabrania takiego zestawu busem...
« Ostatnia zmiana: 28 Maj, 2009, 20:31:15 wysłana przez Dale Cooper »
mniut i piah

Offline BartekL

• Pr0
  • "Ryjem will not play"
« Odpowiedź #28 28 Maj, 2009, 21:24:16 »
Nie wiem jak to możliwe, bo jak pisalem Swojego posta to Tych wcześniejszych nie był i przybyło nagle ze 4-6 :o

Offline Drevniak

• Pr0
  • I'm the black kozioł of your przeznaczenie
« Odpowiedź #29 29 Maj, 2009, 06:25:12 »
organizator powinien sie zapytac kapel czy biorą cały sprzet, jak nie to dogadac z innymi czy by nie podpikowali tym co nie mają jak zabrac. bierzesz gite heda i w osobówke wejdziesz, jakoś :) ostatnio tak zrobilismy ale temat był dogadany wczesniej. bez bólu poszło, a co za problem pozyczyc na gig wzmaka i tak stoisz i widzisz co sie z nim dzieje, trzeba sobie pomagac. Kiedys byłem jako słuchacz na koncercie i chłopaki nie mieli wzmaków a koles z kapeli (stary wyjadacz) powiedział ze gówniarstwo nie bedzie grac na lampach, przyjechała druga kapelka i lampiaki pozyczyli bez zastanowienia, ja jeszcze pojechałem po swój sprzet na chate i było cacy  :headbang:

"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "