Tak troche pochwale się
Pewnego dnia(a dokladnie 2 tyg temu) przyszedl mi do głowy pomysł, żeby nie kupować tremolka od danelectro, tylko zrobić sobie samemu. Szybko więc zacząłem szukac w otchłani internetu projektu takiego efektu. Wpadłem na strone commonsound.com a tam znalazłem poszukiwany projekt optycznego tremola.
Moja wersja Tremulusa Lune, bo tak się to tremolo zwie, wygląda tak:
8 gał, 2 switche, 3 diody, 3 gniazda i zasilanie. Gałami kontrolujemy: depth(czyli mix wet/dry), gain(czyli gain), speed 1(czyli podstawowa predkosc), fine(zakres predkosci), speed 2(prędkość odpalana z buta), spacing(czyli odległość między...yyy, uderzeniami??
), smooth(kształt fali, od "kwadratowej" do trójkątnej), symmetry(gdy mamy ustawioną trójkątną fale: 0% - |\, 50% - /\, 100% - /|, tak te trojkąty wygladają, jak ktoś nie czai to moge narysować
.
Dodałem switch do zmiany prędkości. Diody sygnalizują, włączenie efektu, prędkość tremola, oraz włączenie drugiej prędkosci.
Dodatkowo jest wejście na pedał ekspresji do kotroli prędkości. IMO b.fajny ficzer
Troche nie wyszło mi malowanie, ale od razu mowie, że nie mam pojęcia o malowaniu. Napisy robiłem białym flamastrem. Rozmazał się troche jak pomalowałem jeszcze całość lakierem.
Troche fotków:
Spoiler Próbki nagram jutro i wrzuce(może pojutrze)
E:
a to próbka z przed tygodnia, jak jeszcze w obudowie nie siedział. Dawałem nawet na SB