Autor Wątek: 2024 NK guitars vs. Guitar Town Store  (Przeczytany 822 razy)

Offline ITHMW

• Pr0
2024 NK guitars vs. Guitar Town Store
« 14 Gru, 2024, 11:21:12 »
Sytuacja się skomplikowała, historia pogmatwana, ale wynik w dualu. Puściły mi zwieracze kiedy Guitar Town Store powiedzieli, że zrobią mi gitę w deseń NK. Drożej o 500zł od NK, ale jak na razie zapowiada się całkiem, całkiem.

Trochę info pociągnę później. Mam coś do załatwienia.

-----------------------------------------------------

W pewnym momencie myślałem, że odpuszczę temat kompletnie bo pieniądze za NK do mnie wróciły. Dziwna sytuacja, ale Chińczycy są uczciwi...   ...jak na razie przynajmniej, a mam z nimi na koncie ze 300 transakcji w ostatnich 3 latach.

W międzyczasie nawinął mi się drugi badyl, którego tu widać. Zupełnie świeża sprawa. Dorzucili mi customowe malowanie na deseń NK. Dokładnie w ten sam czerwony transparentny sposób więc nie mogłem przejść obojętnie. Korpus ze zdjęć jeszcze bez czerwieni to mój.
Specka drewna to - korpus dwa symetryczne kawałki jesionu, szyjka pieczony klon, a podstrunnica z żółtego drzewa sandałowego.

W tej samej godzinie załatwiania sobie alternatywy wrócił do mnie NK. Kurwa nie mogłem zrezygnować z żadnego z tych wioseł. Normalnie osrany byłem bo NK zarzucił mnie nową specką.

Korpus jeden kawałek mahoniu, szyja z jednolitego wenge i podstrunnica z pieczonego klonu.

Różne specki, wygląd obu wioseł w czerwieni działają na mnie jak magnes.
« Ostatnia zmiana: 14 Gru, 2024, 14:33:35 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Offline ITHMW

• Pr0
...OK, pierwsza gotowa. Na NK przyjdzie mi jeszcze poczekać.
INTERSTELLAR

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Na fotach wygląda całkiem fajnie, taka wariacja na temat ESP Foresta
gitaro-modyfikator-amator

Post Scriptum: specjalne życzenia dla ✨fOrUm sEveNsTriNg✨ kocham was 🤘😤

Offline ITHMW

• Pr0
Dokładnie tak...   ...z tym, że nie podobają mi się nadmierne wcięcia w ESP LTD. Wygląda to jak jakiś żuk w połączeniu ze skrzypcami lub wiolonczelą hahahaha.

Posty połączone: 18 Gru, 2024, 22:32:56
Gitara została wysłana, a pickupy Darkstar 7 już doszły.
« Ostatnia zmiana: 18 Gru, 2024, 22:32:56 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Offline ITHMW

• Pr0
...a jednak nowy model z rocznika 2024. Parę zmian w specce i wiosło gotowe.
INTERSTELLAR

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Ciekawe czy kiedyś uda mi sie sztuka zrobienia czarnych śrub/wkrętów do mocowania gryfu :D
Pickupy będziesz przerabiał na skośne?
mniut i piah

Offline ITHMW

• Pr0
...eeee tam. Śruby i tuleje mógłbym sobie sam wymienić, jednakże ja nigdy nie miałem z tym problemu. Strapy i wkręty srebrne już czekają.

Do Acepro7 wejdą Darkstar 7 tak jak je widzisz. Tylko płetwy będę musiał doszlifować. Dokupiłem też do tego wiosła 9V preamp Guykera na potku. Tak z ciekawości zobaczę czy będę potrzebował aż takiej dopałki. To jest odpowiednik EMG Afterburner.

Do NK7 zrobiłem sobie slanty już wcześniej. Miałem te pickupy w tym moim białym NK7. Seymour Duncan Distortion i Jazz. Też muszę przerobić płetwy bo kolo zrobił mi model 2024. Trochę inny design jak widać.

Jakość NK jest obłędna, ale komunikacja z gościem i ustalanie specki to męka. Jestem elastyczny przez co mogę dostać instrument wcześniej, ale jakbym się uparł to czas oczekiwania byłby znowu na poziomie 4 miechów. Jak bierze się gotowca to oczywiście nie ma żadnej jazdy.
« Ostatnia zmiana: 01 Sty, 2025, 13:31:44 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.

Do Acepro7 wejdą Darkstar 7 tak jak je widzisz. Tylko płetwy będę musiał doszlifować. Dokupiłem też do tego wiosła 9V preamp Guykera na potku. Tak z ciekawości zobaczę czy będę potrzebował aż takiej dopałki. To jest odpowiednik EMG Afterburner.

Jestem zainteresowany, słucham uważnie
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline ITHMW

• Pr0
AcePro7 dotarł.
Z grubsza mogę powiedzieć, że NK ma mega konkurencję. Mostek AcePro bije na łeb ten z NK. NK ma świetny koncept, ale siodełeka są dość kruche przez ich dziwny design. Trzeba uważać przy ich blokowaniu. Na szczęście zamienniki siodełek są tanie.

AcePro ma niesamowity gryf. Prosty jak strzała, szeroki, ale cieniutki jak sportowe Ibki. Progi są obłędnie wykonane podobnie jak w NK.

Ogólnie AcePro wypada o 250zl drożej i przychodzi bez futerału w porównaniu do NK.

Gitara jest zrobiona tak, że czapki z głów Panowie.

Prace podjęte. Foty będę sukcesywnie napierdalał
INTERSTELLAR