Postanowiłem sobie zrobić wątek zbiorczy dla swoich gratów jak i próbek dźwiękowych czyli kompletnych tracków jakie z ww preampu i ogólnie pedalboardu mi wychodzą.
THE END COMPLETE - bo nie zanosi się na żadne inwestycje czy zmiany. Wydaje się jakbym w końcu miał spokój ducha bo wszystko działa w pytę.
Wszystkie gitary włącznie z basem lecą przez AMT i to właśnie na tym chciałbym się skupić. Jako preamp do gitary elektrycznej sprawdził się rewelacyjnie. Co ciekawe na czystym kanale działa także jako preamp do basu. Ciekawostką jest to, że na mój gust po zmianie gitary nie muszę niczym kręcić w AMT. Brzmi świetnie z basem czy gitarą bez ingerencji w cokolwiek. Natomiast zmianom ulega setup zewnętrzny.
Oczywiście o ile TUBE BOOSTER działa świetnie dopalając high gain w AMT, to crunch i czyste barwy są ogarniane przez SPARK BOOSTER co dotyczy także gitary basowej. O ile kompresor, EQ parametryczny i wyjściowy booster Super Sweet nie podlegają żadnym zmianom to jednak symulacja pak jak najbardziej. Mam trzy różne impulsy do trzech zastosowań. 1-clean/crunch dla gitary , 2-dist dla gitary , 3- dla bassu
Dodatkowo w pierwszym pedalboardzie mam dwie pętle. Pętla równoległa blenduje poziom TUBE PILOTA i FUZZ'a w sygnale basu. Pętla szeregowa włącza lub wyłącza obieg sygnału przez wszystkie efekty modulacyjne gdy ich używam. Jeżeli nie korzystam z żadnych efektów to sygnał z gitary napotyka tylko WahWah i FREQOUT'a po czym leci do drugiego pedalboarda na kolejne gain stage'e boostery, preampy i inne gówna.
Jak widać końcówka mocy też tam jest. Używana tylko wtedy gdy chcę pohałasować.
O ile ostatnio sprzętu już nie zmieniałem co dobrze mi wróży to ciągle coś zmieniam w ustawieniach poprawiając smaczki tonalne gitar czy basu.
Każda choć najmniejsza zmiana barwy itp. mobilizuje mnie do kolejnych nagrań. Nie żebym trzepał pomysłami z rękawa co chwilę, ale nie dużo czasu upłynęło od mojego totalnego resetu i tracka z tym związanego. Mój totalny reset to nic innego jak powrót na ścieżkę ogólnie pojętego metalu. Chyba w tym czuję się najlepiej i raczej tą drogą będę podążał już do końca swych dni.
Czy to potrafię to już nie mnie ocaniać, jednakże w tym gatunku czuję się jak ryba w wodzie.
Wyprowadzam tu jeszcze raz poprzedni numer jak zaraz pod nim dorzucam świeżynkę. Zmiany pomiędzy gitarami w obydwóch track'ach polegają na wprowadzeniu TUBE PILOT'a na bas jak i podniesieniu prezencji guitar w nowszym wypuście.
Zastanawiałem się czy wrzucić to w dziale twórczości, jednakże przez to, że nie ma wokali, a miksy finalnie bazują na ingerencji w hardware to trzymam się wątku efektów.
TOTAL RESET
https://soundcloud.app.goo.gl/RmjJYBRING IT BACK TO LIFE
https://soundcloud.app.goo.gl/sXj5C