Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1693327 razy)

Offline dawson

• Gaduła
Jakbym miał w tym swój cel to grałbym na weselach :) ... po prostu mówię jakie są realia, ogólnie nie mój target i w dupie to mam:)

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Trzeba robić swoje. Nie nastawiać się np. "Napiszę kawałek jak Cannibal Corpse itd.". Graj to co ci w duszy gra a będzie oryginalne i możliwe, że fajne.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Jakub0765

• Gaduła
@dawson - i slusznie ;)
@Thoth - znajomy oraz perkusista z projektu do którego mam dołączyć powiedział mi coś zajebistego ostatnio, że sporo osób zapomniało, że muzyka to nie wyścig i tak na prawdę podstawą jest własny styl, w tym się nie musisz ścigać bo i tak będziesz w tym najlepszy, grunt to robić swoje.

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
A mnie wkurwiają te gejowe pioseneczki co wrzucacie w utwory dnia.

A tera? ;)
Dalej.
Tyle pięknych kawałków FF, a ty wybrałeś jakieś disco :(

Ano, słucham tego cały tydzień... Zarwałem sen i życie rodzinne, siedziałem ze świeżo zsynchronizowanym zegarem, przygotowanym postem i palcem na myszce, bo chciałem ulżyć Twoim skołatanym nerwom, ale nie dałem/eś rady ;). Teraz Twoja kolej ;).

A w temacie, BTW, to wkurwia mnie ślepa uliczka w jakiej siedzi śmierć metal - i sam tego nie widzi. Kapele grają tak samo, nawet miksowane są już z szablonu. Nic mnie nie zaskoczyło od czasu rządów Tuska.
Tyle gadania, tyle wszystkie a taki mhrok lama wrzuca nam tu jakieś dziewczęce przyśpiewki :/

A ja powiem ci Bacie, że gówno prawda. Jak nie siedzisz w DM to wszystko będzie brzmiało tak samo.
Tak jest z wszystkim.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Jakub0765

• Gaduła
jest jakiś schemat, to fakt, ale on musi być powtarzany by nadal był to death.
np deeds of flesh i pierwszy album decrepit birth to niemal ten sam styl, i chuj z tym, zajebiście mi się to podoba.
trzeba w tym siedzieć i tu się zgodzę z dexem.
nie mniej zdarza się też sporo nieudolnych kapel powielających najprostszy prymitywny wręcz szkielet muzyki deathowej przez co brzmi to bardzo płytko i kompletnie bez polotu... tu się zgadzam z batem.
nie mniej death metal to death metal, kocham to najbardziej i nie będę generalizował ani podpisywał się pod tym, że zdycha, nadal jest zajebiście dużo osób którzy potrafią wrzucić w to coś nowego.

Offline wuj Bat

• Pr0
Pany, nie stoi tu, że DM zdycha. Bo jeśli już jesteśmy przy reggae ;), to pińcet lat grają tak samo i... grają dalej. Niech se diabły/szatany też popierdalają swoją nutę, ale mówcie mie, że aktualnie death bardzo się rozwija w nowych kierunkach.

Jak nie siedzisz w DM to wszystko będzie brzmiało tak samo.
Tak jest z wszystkim.

Dexterek, słucham metalu 3 lata dłużej niż masz w profilu (to nie protekcjonalność, tylko przykład), więc trochę tego gówna poznałem i widziałem, jak się rozwija. Potrafię skumać i subtelne różnice. Ale na zasadzie wąchania włosów z cipki: te są 3mm bliżej dupy rwane :P, to ja się nie bawię w argumenty, że dm jest w szczytowej fazie przełomu, a zastój to ewidentna herezja.
Paczki z głów!

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Ale bat, prawda jest taka, że jak Deathowcy kombinują trochę stają się Brutal/Tech/Blackened Deathowcami, a jak jeszcze barziej, to już albo Deathcore albo Progressive/Experimental/Industrial/Whatever Death i (nie)stety nie ma inaczej, bo gatunki i podgatunki to rzecz mocno umowna i siłą rzeczy zazębiają się i przenikają nawzajem.

Wiem o co Ci chodzi, ale Śmierć Metal to Śmierć Metal i nie poradzisz.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Jakub0765

• Gaduła
deathcore wynikiem przekombinowania death metalu ? :S
aa..aha...ok...

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Nie przekombinowania, ale kombinowania na jego temat. I nie wmówisz mi, że nie ( ty który techniczny Death grasz z Deathcore'owym wokalistą :P ).

I absolutnie nie mówię o tym jako o zjawisku negatywnym, uwielbiam właściwie wszelakie wariacje na temat Deathu. W sumie dużo bardziej niż zwykły death :P

Offline Jakub0765

• Gaduła
tzn dużo bardziej niż zwykły death uwielbiasz deathcore ;p

a co do wokalisty to jest jego jedyny minus ;p nie żebym nie lubił np. Whitechapel czy Suicide Silence ale żadna z tych kapel nie przebije dobrego tradycyjnego deathu czy newschoolu w wydaniu a'la Necrophagist ;)

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
No to Bacio jeżeli słuchasz deathu już tak długo to naprawdę współczuję jeżeli nie słyszysz, że gatunek w miejscu nie stoi ;)
vide MORBID ANGEL!!!!:D:D:D:D:D
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline sylkis

• Pr0
a ja mam wrazenie, ze im bardziej sie zglebiasz w muze (czy to ogolnie, czy jakis konkretny gatunek), to sinusoidalnie: wszystko brzmi albo tak samo, albo nic nie ma ze soba nic wspolnego; i tak na zmiane w miare poznawanej kolejnej muzy stopniowo odczucia przechodza ze skrajnosci w skrajnosc co jakis czas. To wszystko jest w chuj subiektywne, czasem bardziej rzucaja ci sie w oczy schematy, a czasem ten picny klak roznicy zdaje sie byc rewolucja... Wujas najwyrazniej jest na etapie rzygania podobienstwami :D
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline wuj Bat

• Pr0
Ha ha, Dexterek! Chyba tego szitu w  koncu poslucham, gada sie o tym.  Gatunek sie rozwija,  ale jesli juz,  to w ramach planu 5-letniego... Jestem na tyle stary,  ze przezylem powstanie (i upadek ;))  grunge'u, nu metalu,  nawet techno :) A nawet defu, kora, grindu, math,  a nie wiem,  czy nawet nie speeda i thrashu :) Wiem wiec jaki byl wtedy szał i jak wygladala rewolucja. Teraz troszeczkie kandydatow brak, temperatura jest co najwyzej letnia,  marzylo by mie sie przezyc to jeszcze raz.
« Ostatnia zmiana: 15 Cze, 2011, 19:33:52 wysłana przez wujo Batman »
Paczki z głów!

Offline Jakub0765

• Gaduła
Morbid Angel zrobiło coś dziwnego, too extreme to kompletny syf ale jest jeszcze pare kawałków które są na prawdę konkretne na tym albumie.

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Ha ha, Dexterek! Chyba tego szitu w  koncu poslucham, gada sie o tym.  Gatunek sie rozwija
Na przykładzie tej płyty Morbidów, to bym raczej rzekł, że się zwija, a nie rozwija. ;)

Offline Jakub0765

• Gaduła
oj tam oj tam
hejtujecie starych dziadów bezlitośnie ;p
mój znajomy to nieźle określił, że chłopaki bez Pete'a w końcu stwierdzili, że muszą coś nagrać, ktoś przyniósł fruity loopsa i jakieś techno sample, walnęli parę riffów, zadzwonili do Yeunga by coś ponapierdalał i jest taka hybryda roba zombie z rammsteinem i kulejącym death metalem.
ja nadal podtrzymuję, że jest pare utworów które chciałbym wrzucić na mp3 bo są zajebiste.

Offline Tolein

• Pr0
a to polifonia, a to inszy podział, a to nie bać się dać 3s ciszy w numerze, a to wyjebać solo na akustyku...
...a to dać wokale czyste... :P
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline Jakub0765

• Gaduła
a to nie dać wokali ;p
a to polifonia, a to inszy podział, a to nie bać się dać 3s ciszy w numerze, a to wyjebać solo na akustyku...
...a to dać wokale czyste... :P
albo nie dać wcale ;p

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Eeee, nie, to słabe. Ale wyjące kastraty to fajowska sprawa!

Offline mhrok lama

• Pr0
  • Jestę kuglarzę xD
a taki mhrok lama wrzuca nam tu jakieś dziewczęce przyśpiewki :/

Ale za to w jakim wykonaiu :P

Spoiler

Offline Jakub0765

• Gaduła
koleje mazowieckie... w dupę jebana mać... i żule w pociągach, drący japę na cały przedział, aż się proszą by im przypierdolić

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
sesja...

do widzenia.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Słowo "cokolwiek" jest kluczowe. Nieraz dobrze robi np. sięgnięcie do korzeni muzyki, a to polifonia, a to inszy podział, a to nie bać się dać 3s ciszy w numerze, a to wyjebać solo na akustyku. Żeby po drugiej stronie głośnika było czuć, że ziomy kombinują.

BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Drozd

• Pr0
  • Serius big fella
weimar guitar gently weeps

Offline Przychlast

• Pr0
Jutro 2 egzaminy z różnych fizyk o tym samym czasie ;)