Autor Wątek: [NGD] Zdziadziałem i kupiłem se Ferdka  (Przeczytany 1947 razy)

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
[NGD] Zdziadziałem i kupiłem se Ferdka
« 14 Mar, 2020, 22:13:54 »
Ładne co? Fender Player Stratocaster HSS kolorek Tidepool. Nówka sztuka z riffa. Dawny MiM standard.

Nigdy nie miałem na własność żadnego Strata to se kupiłem takiego. Wykończenie? Poza jakąś drobnicą przy progach i jedną ryską z tyłu przy płytce to bezbłędnie. Jak na nową gitarę to QC na bardzo wysokim poziomie. Jeśli inne Fendery MiM takie były to fajnie. Ja nie wiem, żadnego nie miałem, nawet w rękach :P

Setup z kartonu całkiem spoko. Lekko gryf wyprostowałem, obniżyłem akcję i jest super. Most z automatu był w pozycji ,,float". Wraca na miejsce, więc spoko. Działa fajnie, płynnie itp. Na płasko już mi tak nie siedzi, próbowałem. Więc zostaje jak jest.

Najsłabszym ogniwem były klucze. Nie wiem, może i trzymały spoko, ale pracowały tak se, denerwowały mnie. Założyłem mu blokowane i jest git.

O brzmieniu się nie wypowiem bo się nie znam. Ale podoba mi się, bardzo dobrze, że wziąłem wersję z humbem. Mogę se I plumkać i coś tam ponapierdalać. Nie będę pierdolić że szklanka itp bo każdy wie że jest.

Mam już parę pomysłów na mody ale to niech poczeka z rok jeszcze. Albo pół.

Macie link do albumu z paroma fotosami.
https://photos.app.goo.gl/hUHViTqsiKiiXWgWA
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Ładny kolorek i propsy za klon na podstrunnicy. HNGD
B ( o ) ( o ) B S

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
To ma jakiś lakier na gryfie czy całkiem golas?

Kolor dobrze siedzi z tak jasnym kolonem.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Mother Puncher

• Pr0
To ma jakiś lakier na gryfie czy całkiem golas?

Kolor dobrze siedzi z tak jasnym kolonem.

Lakier. Kolorystycznie ta kombinacja robi mi najlepiej zdecydowanie. Ale w tele już nie siedzi mi kompletnie.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline pshemo

• Pr0
Fajoski :)
Humbucker w puszce by mu dodał jeszcze uroku :) Ale to moje zdanie ;)

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Ładna gitara. Gratulacje :-)

Moją pierwszą gitarą był Squier Affinity. Zamierzchłe czasy, kiedy nikt nie słyszał o ustawianiu menzury i wysokości strun w gitarze. A grało się na tym metal na singlach na wzmacniaczu 15w. Miałem ją 6 lat :-)

Sentyment jest, więc pewnie historia zatoczy kolo i kiedyś jakiś strat wróci do mnie :-)
007

Offline Mother Puncher

• Pr0

Nie tylko Twoje bo mnie też się zapatruje taka opcja. I gałki chromowane. Druga opcja to SA SA 81 najlepiej TWX w bieli żeby mieć zachowany taki stratowy układ.

Offline pshemo

• Pr0

Nie tylko Twoje bo mnie też się zapatruje taka opcja. I gałki chromowane. Druga opcja to SA SA 81 najlepiej TWX w bieli żeby mieć zachowany taki stratowy układ.

W rzeczy samej :)