Autor Wątek: Reverb - PayPal - EUR - kuhwa  (Przeczytany 1994 razy)

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Reverb - PayPal - EUR - kuhwa
« 11 Cze, 2018, 19:38:00 »
Ziomale, pomuszta.

Chciałem kupić coś na Reverb.com, waluta to EUR. Płatności pobierane są przez PayPal lub z karty debetowej / kredytowej. Tam mam złotówki. Nie muszę mówić, że oba kursy wymiany PLN do EUR są z dupy.

Mam konto walutowe w EUR, ale nie mam do niego karty. Płatność raczej powinna odbyć się w ciągu tygodnia, a czas zamówienia karty do konta w mBanku czy Aliorze to 10-14 dni.

Chciałem zlinkować konto walutowe bezpośrednio w PayPal, ale zaskoczył mnie komunikat, że konto może być wyłącznie w PLN. Wut?

Kuźwa, o co tu biega i jak żyć? :) Mogę zapytać sprzedawcę na Reverb czy nie przyjąłby normalnego transferu z konta EUR, ale wtedy omijamy Reverb i zakładam, że tak se ne da...

Szto diełat?

Offline Dmaligator

• Pr0
Odp: Reverb - PayPal - EUR - kuhwa
« Odpowiedź #1 11 Cze, 2018, 20:15:58 »
Rovolut.
Robisz sobie kartę virtualną i po kłopocie.
Też pozdrawiam 😁
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #2 11 Cze, 2018, 20:48:51 »
Jak wyżej, polecam Revoluta ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #3 11 Cze, 2018, 21:24:52 »
Ja korzystałem z TransferWise, bardzo przyjemne kursy miałem
B ( o ) ( o ) B S

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #4 11 Cze, 2018, 21:42:09 »
Rovolut.
Też pozdrawiam 😁

@Dmaligator  i @purpleman - dziękówa, nie znałem. Założyłem konto, zweryfikowali. Jest też karta wirtualna. Coteras? Mam przelać EUR i niejako zasilić konto?

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #5 11 Cze, 2018, 22:31:48 »
Zasil złotówkami i płacisz kartą w euro

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #6 11 Cze, 2018, 22:54:11 »
Rovolut.
Też pozdrawiam 😁

@Dmaligator  i @purpleman - dziękówa, nie znałem. Założyłem konto, zweryfikowali. Jest też karta wirtualna. Coteras? Mam przelać EUR i niejako zasilić konto?
możesz zasilać nawet pińdźiongami
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #7 11 Cze, 2018, 23:26:53 »
A chuja tam! :) Ze względów "bezpieczeństwa" szybko z karty mogłem se przerzucić jedynie 1200 zł (sprawdziłem - limity są różne i niejako losowe). Mogę oczywiście zrobić zwykły przelew, ale to raczej standardowo ze 2-3 dni będzie szło.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #8 12 Cze, 2018, 09:09:09 »
A chuja tam! :) Ze względów "bezpieczeństwa" szybko z karty mogłem se przerzucić jedynie 1200 zł (sprawdziłem - limity są różne i niejako losowe). Mogę oczywiście zrobić zwykły przelew, ale to raczej standardowo ze 2-3 dni będzie szło.

Musisz autoryzować tę kartę, wysyłając im jakiś dowód tożsamości (spokojnie możesz pozasłaniać na zdjęciu wrażliwe dane) i wtedy Ci podniosą limity

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #9 12 Cze, 2018, 13:11:45 »

Musisz autoryzować tę kartę, wysyłając im jakiś dowód tożsamości (spokojnie możesz pozasłaniać na zdjęciu wrażliwe dane) i wtedy Ci podniosą limity

To już mam za sobą, dzięki. Pierwszy limit doładowania z karty _po autoryzacji_ to dla mnie 1250 zł. Nie czekałem na kolejny dzień, by próbować dalszych doładowań z karty, zrobiłem normalny przelew. Zobaczymy, ile bedzie szedł do UK.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #10 12 Cze, 2018, 15:40:55 »
O kurczę, to ja mam chyba limit 10 tys? w Revolucie i właśnie przed autoryzacją miałem bodaj 1200

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #11 12 Cze, 2018, 17:57:27 »
Jakby nie patrzeć Revolut to konto bankowe ja każde inne i nie do końca można je sobie założyć od tak sobie bez podawania danych osobowych. Chodzi o regulacje związane z praniem brudnych pieniędzy.

Polecam. Mam premium. Już się zwrócił dawno temu :)

Offline Przychlast

• Pr0
« Odpowiedź #12 13 Cze, 2018, 16:21:53 »
No, Revo wygodne, polecam. Jak ktoś ma mega problem i utknie w kolejce za długo- dajcie znaka.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
« Odpowiedź #13 13 Cze, 2018, 17:45:31 »
Tele zajebisty, szkoda że nie wykończony typu płytka + pastela, bo bym zamawiał :D
Chyba troche nie ten temat Januszu :D