Witam wszystkich serdecznie,
Chciałbym ostrzec wszystkich przed oszustem który podaję się jako Arkadiusz Barański zamieszkały niby w Warszawie,(dla zainteresowanych mogę podać nr konta, nr telefonu, oraz adres który pewnie nie jest prawdziwy) sprzedaje on używany sprzęt muzyczny na OLX w tym gitary, niestety stałem się ofiarą tego oszusta , sprzedawał on gitarę Ernie Ball w cenie 2000zł, pisał że to gitara syna który wyjechał za granicę i sprzedaje jego sprzęt, wiem jestem frajerem że w to uwierzyłem, ale po rozmowie telefonicznej oszust wydawał się wiarygodny i prawdomówny, oczywiście zaproponowałem formę płatności pobranie ale oszust twardo negocjował formę płatności, więc ostatecznie stanęło 500 zł przelew, reszta pobranie. Po zrobieniu przelewu oszust zmienił taktykę, że wyślę gitarę dopiero jak mu przeleję 1000zł bo nie będzie ryzykował wysłania gitary w ciemno, w tym cały czas podkreślał że to dużo pieniędzy i boi się oszustwa. Po wymianie kilku sms (bo na tel nie odbiera) piszę że nie odda pieniędzy, nalewa się z policji, i że mogę mu skoczyć, bo jest byłym oficerem cbś, i wie jak to wygląda… Sprawa jest zgłoszona na Policję ale nie wiem czy to coś da, przestroga dla innych, nie wysyłajcie pieniędzy w ciemno, kupujcie tylko za pobraniem, mam nadzieję że go ktoś dojdzie.
pozdrawiam.