Dobra w końcu mogę podzielić się opiniami.
Od jakiegoś czasu mam w posiadaniu 8buckera, J90 (p94 inaczej) oraz Prototyp, który nie wiem czy już posiada nazwę, ale chodzi o mocny pikap ceramiczny. Nie chce mi się opisywać i rozpisywać o każdym z osobna, więc w telegraficznym skrócie:
8bucker - wpierdol, idealny balans między wszystkimi rejestrami, może z leciutką przewagą dołu, ale zero mułu. Poziom sygnału - w pizdę.
Protoyp - wpierdol, lekkie przesunięcie w kierunku górnych rejestrów w porównaniu do 8buckera, bardzo mocno uwypuklony środek, ale nie w taki wkurwiający sposób jak w SH6, do którego mam bezpośrednie porównanie. Dołu też jest odpowiednio, ale trochę mniej niż 8bucker. Poziom sygnału również w pizdę.
J90 - idealne P94, śpiewne i delikatne na cleanach, ale na przesterach też potrafi przypierdolić. Poziom sygnału odpowiedni.
Jeśli ktoś się zastanawia jeszcze - brać, bo jakość jest niesamowita, sam w sumie byłem trochę sceptyczny i nie sądziłem, że będzie to aż tak widoczne. Ale jest. Dlatego wypierdolcie te swoje dankany i inne chujowe bernakle w pizdu i pisać do Darka raz dwa, dajcie chłopakowi zarobić trochę szekla.