Autor Wątek: Brumiąca pętla FX  (Przeczytany 3758 razy)

Offline indabrain

• Pr0
  • http://www.miastogniewu.pl/
    • Miasto Gniewu
Brumiąca pętla FX
« 24 Sty, 2009, 15:21:29 »
A ja  mam problem z moją pętlą w randallu rg50th. Niby działa, ale jakiego efektu bym w nią nie wpiął to po włączeniu kanału lead (na clinie jest gut) jest taki brum, że nie da się nic przy tym grać bo uszy puchną. Testowałem na kilku kostkach i na każdej z osobna włącznie z kaczą nic się nie zmienia. Miał ktoś podobny problem?
Zbieram na polu swej wiary, drobne fragmenty siebie....

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Brumiąca pętla FX
« Odpowiedź #1 24 Sty, 2009, 15:25:23 »
jaka petla, jaki efekt?

Offline indabrain

• Pr0
    • Miasto Gniewu
Brumiąca pętla FX
« Odpowiedź #2 24 Sty, 2009, 16:04:20 »
No pętla efektów nie mam pojęcia czy równoległa w nim jest czy szeregowa. Faktem jest że brumi na kanale lead z chorusem, dilejem czy innym efektem przestrzennym. Wydaje mi się że to wada fabryczna tego niskobudżetowego ustrojstwa, bardziej chodzi o to jak, i czy da się ten defekt samemu zlikwidować.
« Ostatnia zmiana: 24 Sty, 2009, 16:10:42 wysłana przez indabrain »

Offline Mery

• Mr. Autorefresh
  • Pr0
  • الحرية في سوريا
Brumiąca pętla FX
« Odpowiedź #3 24 Sty, 2009, 20:51:16 »
Spróbuj z innym rodzajem zasilania - jeżeli był zasilacz, to przetestuj inny, ale koniecznie sprawdź z zasilaniem bateryjnym.
« Ostatnia zmiana: 25 Sty, 2009, 00:45:03 wysłana przez Sinner »
www.baasa.pl - hałas, pomiary hałasu, mapy akustyczne, analizy akustyczne, projekty akustyczne, farmy wiatrowe, raporty oddziaływania na środowisko w zakresie hałasu, programy ochrony przed hałasem, akustyka budowlana, wibracje.

Offline lokibalboa

• Pr0
Brumiąca pętla FX
« Odpowiedź #4 24 Sty, 2009, 23:59:24 »
Może masz zbyt wysoki send....a Return okej ? i się "clipuje"

btw. kaczki wpina się miedzy gitare a amp !!!! >:( >:( >:( Wszystkie efekty zmieniające EQ się tak powinno wpinać....wszystkie czyli wszystkie kaczki ;p >:(

Offline indabrain

• Pr0
    • Miasto Gniewu
Odp: Brumiąca pętla FX
« Odpowiedź #5 26 Sty, 2009, 12:05:31 »
No na bateriach nie proobowałem bo mam zasiłke Yankee na 10 efektów i nawet mi nie przyszło do głowy, że może brumić, bo śmigała jak złoto do tej pory w wielu konfiguracjach kostek, ale dziś na proobexie obczaje bateryjki. Jak już pisałem na wielu różnych efektach razem i osobno jest problem tylko na kanale lead i crunch, na czystym jest miodek. To samo dzieje się przy użyciu pętli jako booster. Moja głowa nie ma płynnej regulacji wzmocnienia pętli tylko taki przycisk który podbija sygnał pętli, ale nie ma to znaczenia bo w każdym położeniu na leadzie jest brumm że szkoda gadać. Co do kaczki w pętli :D to był tylko test normalnie mam na kablu przed wzmakiem. Dzięki za zainteresowanie jak sprawdzę inna zasiłkę albo bateryjki to napisze czy to pomogło. HOUK!!

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #6 26 Sty, 2009, 12:29:25 »
Zastanawiam się nad jednym - ten Randall jest lampowy, right? -  czy nie siadają Tobie lampeczki? U mnie już są do wymiany i też zaczęło napierdalać.
Paczki z głów!

Offline indabrain

• Pr0
    • Miasto Gniewu
« Odpowiedź #7 26 Sty, 2009, 12:49:04 »
Lampki mocy są nowe EL34 JJ, na preampie mam też już wymieniane electroharmonix 12ax7 mają może 6miesięcy i nigdy w ogólnym użytkowaniu nie było z nimi problemów. Wiem że lampy pakowane do tej głowy przy zakupie to bardzo niski budżet, więc wymieniłem prawie od razu na markowe parowane. Jeszcze raz podkreślam że nie mam żadnych problemów z headem, oprócz tych z pętlą na kanałach przesterowanych.

No i byłem wczoraj na salce i te same testy na bateryjkach i na innym zasilaczu nic nie zmieniły...
Sam już nie wiem może to jednak lampy?
P.S. nie chce ktoś randalla? ;)
« Ostatnia zmiana: 27 Sty, 2009, 10:58:10 wysłana przez indabrain »