Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 323230 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No ale ze co? Bardzo dobrze, tutaj to kolejny wyjątek gdzie zgadzam sie z taka polityką. Płacimy najwyższą cene za m3 gazu w europie, mimo posiadania kontraktu długoterminowego, który powinien dawać nam przywilej tańszego kupowania a nie odwrotnie. Powinien w normalnych układach a nie gdy gaz traktowany jest jako karta przetargowa w niemal kazdym przypadku gdy rusek chce nam dowalić. Gdy rusek nie wiedział jak sie dobrać nam do Azotów, bo nie chcieli sprzedać im pakietu akcji, bo tam produkuja grafen i mają na to technologie to próbował to za kazdym razem zdusić dziwnymi pomysłami z ograniczeniami dopływu gazu.

Posty połączone: 31 Maj, 2016, 09:28:16

Powyżej wspominałem o Polskich radarach a tutaj tez o nich w kontekście "audytu" Macierewicza.
Łatwo jest oskarzac stosując półśrodki,.. sorry miało byc półprawdy.

http://www.defence24.pl/376997,spor-o-dyrektywe-3000-metrow-rutynowe-dzialania-czy-pole-zaniedban
« Ostatnia zmiana: 31 Maj, 2016, 10:32:35 wysłana przez commelina »

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
No ale ze co? Bardzo dobrze, tutaj to kolejny wyjątek gdzie zgadzam sie z taka polityką. Płacimy najwyższą cene za m3 gazu w europie, mimo posiadania kontraktu długoterminowego, który powinien dawać nam przywilej tańszego kupowania a nie odwrotnie. Powinien w normalnych układach a nie gdy gaz traktowany jest jako karta przetargowa w niemal kazdym przypadku gdy rusek chce nam dowalić. Gdy rusek nie wiedział jak sie dobrać nam do Azotów, bo nie chcieli sprzedać im pakietu akcji, bo tam produkuja grafen i mają na to technologie to próbował to za kazdym razem zdusić dziwnymi pomysłami z ograniczeniami dopływu gazu.
Ze wszystkim się w 100% zgadzam. Po prostu traktuję to jako kolejny punkt do teorii "Rosja to kolos na glinianych nogach". Skoro nawet Polska(z legendarną wręcz niekompetencją kolejnych rządów w kwestii bezpieczeństwa energetycznego) jest w stanie się wyłamać z tego układu, to każdy może, ergo nikt nie potrzebuje koniecznie ruskiego gazu.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Mam nadzieję jedynie ze nie bedą próbowali za wszelką cene pokazać ze są potężni.
gdy jestes silny i masz/ znasz własną wartość siłe cokolwiek, to zazwyczaj masz w dupie gdy "ratlerek szczeka u Twojej nogi"
Jeśli wiesz ze jesteś słaby i nie za bardzo mocny ... wolę nie kończyć by nie wywołać wilka z lasu.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Szeryf Ziobro wziął się za Polańskiego  :palant:
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline Algiz

• Gaduła

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Szeryf Ziobro wziął się za Polańskiego  :palant:

No ale w tym przypadku to chyba pierwszy dobry gest ze tą farse zakonczy czy źle to rozumiem ze wnosi o kasację ekstradycji.

Offline selfslave

• Gaduła
No ale w tym przypadku to chyba pierwszy dobry gest ze tą farse zakonczy czy źle to rozumiem ze wnosi o kasację ekstradycji.
Odwrotnie. Ziobro "skierował do Sądu Najwyższego kasację w sprawie odmowy ekstradycji Romana Polańskiego do USA". Czyli chcą aresztować Polańskiego i wysłać do USA. Skończy się to znowu tak, że po prostu Polański nie pojawi się w Polsce.
W zasadzie mógłby już pojechać do tego USA, jeśli zapewniają, że nie zostanie skazany, zgodnie z zawartym porozumieniem (którego niesłusznie nie chciał przed laty przyjąć sędzia), ale widocznie już im nie ufa i ma to w dupie ;)

A ten frajer Ziobro może Romkowi jedynie z daleka pogrozić palcem.

Offline Algiz

• Gaduła

Frajer jest w więzieniu znacznie lepiej traktowany jak pedofil. Zresztą Twój punkt widzenia na pewno się zmieni jak będziesz miał 13 letnią córkę wtedy zrozumiesz z, że to tak naprawdę dziecko.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Frajer jest w więzieniu znacznie lepiej traktowany jak pedofil. Zresztą Twój punkt widzenia na pewno się zmieni jak będziesz miał 13 letnią córkę wtedy zrozumiesz z, że to tak naprawdę dziecko.
Czy znasz całą sprawę, że tak stanowczo i kategorycznie piszesz?
Czy wiesz co ta "ofiara" mówi o tamtym wieczorze?
Jaka 13-tka i idzie na impre do Nickolsona?
Jaka matka ją stroi?
Naprowadziłem?

Offline Algiz

• Gaduła

Jaka matka ją stroi?
Naprowadziłem?

Znam całą sprawę niezgorzej niż Ty, jak twój 13 letni syn będzie chciał się wyprowadzić z domu pić alkohol to też mu pozwolisz ? to jeszcze dzieci. W takim wieku normalną rzeczą jest smakowanie dorosłego świata zwłaszcza, że gówniara poczuła się pewnie dowartościowana ponieważ ktoś starszy się nią zainteresował, w domu w tym wieku zazwyczaj.człowiek nie bardzo zaczyna się z dogadywać z rodzicami, a tu proszę ! znany aktor, znany reżyser. Zwyrodnialcy zawsze polują na takie przypadki.

Ps; Może skończmy z tym rozdawaniem żelaznych listów  dla przestępców tylko dlatego, że mają na nazwisko Polański czy Gołota. Albo jest sprawiedliwość dla wszystkich, albo wcale jej niema.
« Ostatnia zmiana: 31 Maj, 2016, 14:04:09 wysłana przez Algiz »

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Jaka matka ją stroi?
Naprowadziłem?

Znam całą sprawę niezgorzej niż Ty, jak twój 13 letni syn będzie chciał się wyprowadzić z domu pić alkohol to też mu pozwolisz ? to jeszcze dzieci. W takim wieku normalną rzeczą jest smakowanie dorosłego świata zwłaszcza, że gówniara poczuła się pewnie dowartościowana ponieważ ktoś starszy się nią zainteresował, w domu w tym wieku zazwyczaj człowiek nie bardzo zaczyna się z dogadywać z rodzicami, a tu proszę ! znany aktor, znany reżyser. Zwyrodnialcy zawsze polują na takie przypadki
Czyli gówno wiesz w tej sprawie :D
Dla jasności: mam 13-letnią córkę.

Offline Algiz

• Gaduła
Skoro masz 13 letnią córkę  i bronisz pedofila to sam gówno wiesz !

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
A teraz pytanko: do czego to jest temat zastępczy?

Typy na dzisiaj:
1. Zmiany w podatkach w 2018 (coś czuję, że wzrosną :D).
2. ...?

Offline selfslave

• Gaduła

Ale tak serio to mój punkt widzenia odnośnie czego? Kontaktów seksualnych z nieletnimi? Przecież niczego o tym nie pisałem. Jeśli jest zawarta ugoda, a pomimo tego sędzia odpierdala co sobie chce to co to jest za sprawiedliwość?

Rozmawiajmy argumentami, a nie takim protekcjonalnym "ja wiem co będziesz myślał, gdy będziesz miał córkę".

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nie no ale nie prównuj "klasycznego" pedofila do tej sprawy niezależnie od nazwiska. Na tym etapie sprawy po tylu wypowiedziach samej ofiary hm no nie wiem czy tak do konca ofiary ale okiej, po tylu latach Ziobro wyskakujący z tym tematem jest bardziej papieski od Papieża, choć akurat to w swietle ostatnich wypowiedzi chocby chyba p.Terlikowskiego, na temat papieża Franciszka nie powinno dziwić.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Skoro masz 13 letnią córkę  i bronisz pedofila to sam gówno wiesz !
Pedofilia pedofilią. Gwałt gwałtem. Ale Twoje pierdololo mnie osłabia  :facepalm:
Czy wiesz, że tą dziewczynę wysłała i wystroiła mamusia?
Czy wiesz, że sama się pchała facetom do łóżka?
Czy wiesz, że kłamała o swoim wieku?
Kto zrobił karierę w prokuraturze dzięki tej sprawie?
Kto chciał zarobić na krzywdzie dziecka?
Nie wiesz?
No właśnie. Dlatego tak radykalnie piszesz.
A na marginesie.
Kiedyś spotkałem/poznałem taką 13-tkę o budowie dorosłej kobiety. Teraz ma 20 lat i wygląda tak samo.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A teraz pytanko: do czego to jest temat zastępczy?

Typy na dzisiaj:
1. Zmiany w podatkach w 2018 (coś czuję, że wzrosną :D).
2. ...?

gdy wyskoczyła teczka wałęsy, zadłuzyli kraj na kolejne miliardy.
A co dla mnie osobiście ciekawe i chyba nawet smieszne gdy na poczatku roku sprzedali obligacji za 12miliardów zł to 35% tych obligacji kupiły banki niemieckie.

Offline Algiz

• Gaduła
Wszyscy znają tą sprawę i wszystkie gazety trąbiły o tym latami, dziewczynka stała się kozłem ofiarnym dziennikarzy, wielokrotnie powtarzała po latach , że mu wybaczyła, ale nie zmienia to faktu, że 13 letnie dziecko jest niedojrzałe psychicznie więc w świetle prawa nie odpowiada z swoje czyny, a uprawianie seksu z dzieckiem powinno być traktowane jako zbrodnia.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Wszyscy znają tą sprawę i wszystkie gazety trąbiły o tym latami, dziewczynka stała się kozłem ofiarnym dziennikarzy, wielokrotnie powtarzała po latach , że mu wybaczyła, ale nie zmienia to faktu, że 13 letnie dziecko jest niedojrzałe psychicznie więc w świetle prawa nie odpowiada z swoje czyny, a uprawianie seksu z dzieckiem powinno być traktowane jako zbrodnia.
A co jeśli sex był wynikiem obopulnej zgody?
Co jeśli "pedofil" został wprowadzony w błąd przez "ofiarę"?
Co jeśli wyglądała na 18?
Odpowiadaj na pytania proszę, a nie ciągle w kółko to samo.

Offline Algiz

• Gaduła

O czym ty piszesz, jakiej obopólnej zgody, dziecko to dziecko i nie wolno brać ci jego zdania pod uwagę, ono nawet przed sądem nie odpowiada, a jej matka powinna odpowiadać za stręczycielstwo nieletnią córką.

Offline selfslave

• Gaduła
Kiedyś spotkałem/poznałem taką 13-tkę o budowie dorosłej kobiety. Teraz ma 20 lat i wygląda tak samo.
No właśnie. A pedofila kręci raczej niedojrzałość płciowa dziecka, a nie liczby poniżej 16.

Co do sprawy rzeczywiście nie wygląda to jak skrzywdzenie niewinnego dziecka, tylko raczej działanie dość przedsiębiorczej matki z mało niewinną, nieletnią córką. Oczywiście możemy tu założyć, że taka dziewczyna jeszcze nie wie co myśli i była tak naprawdę ofiarą własnej matki, a Polański sobie na tym w obleśny sposób skorzystał. Ale przez tę niejednoznaczność całej sprawy została właśnie zawarta ugoda.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

O czym ty piszesz, jakiej obopólnej zgody, dziecko to dziecko i nie wolno brać ci jego zdania pod uwagę, ono nawet przed sądem nie odpowiada, a jej matka powinna odpowiadać za stręczycielstwo nieletnią córką.
:facepalm:
Mamusia sobie obmyślila plan, ale się nie udało. Ot co.

Offline selfslave

• Gaduła
Ale akurat w tym wypadku Romek wiedział ile dziewczyna ma lat. Tak samo jak w przypadku 15 letniej Nastassji Kinski, która wpakowała mu się do łóżka, żeby dostać rolę. Tam nie ma niewinnych dziewczynek ;)

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Ale akurat w tym wypadku Romek wiedział ile dziewczyna ma lat. Tak samo jak w przypadku 15 letniej Nastassji Kinski, która wpakowała mu się do łóżka, żeby dostać rolę. Tam nie ma niewinnych dziewczynek ;)
Sprawę pogmatwały obie strony, bo czystego sumienia nie mają.
Mamusia wyprawiła córcię na imprę i powiedziała, że jak będzie "miła" to zrobi karierę.
Wypite dupcyngiele upili młodą, nagadali pierdół i pyk.
Potem rozczarowanie, że córcia tylko przeleciana, ale bez propozycji roli.
Hmmmm. Można na tym też zarobić... Nie da się? To sąd.
Hmmmm. Można na tym zrobić karierę w prokuraturze i sądownictwie.
Umowa, srumowa. Ważny jest wyrok i to jaki jestem ważny!
Hmmmm. Można na tym po latach zrobić karierę polityczną i zrobić kolejną zasłonę dymną do przekrętu PiSu.

Tak to widzę w skrócie.
@Algiz, nie wiem ile masz lat. Dla mnie jesteś młody radykał. Życie jednak uczy podejścia bardziej umiarkowanego. Pedofile w więzieniu mają przesrane od innych współwięźniów. Znam kilku pracowników więzienia u mnie w Wadowicach, to wiem. A Twoje wywody o tym czy nastolatka nie ma nic do gadania, są dla mnie z kategorii urban legend. Od ponad 10 lat leczę też takie dziewczyny i chłopców. Zdziwiłbyś się jaki jest rozrzut w rozwoju emocjonalnym i fizycznym, niezależnie od płci i wieku.