Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 323250 razy)

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

..... Coś sztywnego i szybko przewróconego "nie miało czasu ani sposobności" aby uszkodzić obiekt. Jesteś humanistą, że nie łapiesz? ;)

Ale miało sposobność i czas aby samemu ulec połamaniu i rozdarciu. Przyjrzyj tym stalowym latarnią zostały wywrócone i porozrywane.
Aluminium które tak zmasakrowało stal jest niczym masło które pocięło chleb.

ps: żyłka nie pękła bo nie mam do tego emocjonalnego podejścia , bardziej szukam logiki.
A skąd pomysł, że to był samolot pasażerski? Zrobił niemożliwy dla swoich gabartów manewr po to by uderzyć w remontowane skrzydło pentagonu?
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline Algiz

• Gaduła

A skąd pomysł, że to był samolot pasażerski? Zrobił niemożliwy dla swoich gabartów manewr po to by uderzyć w remontowane skrzydło pentagonu?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_lotu_American_Airlines_77

Bo takie jest oficjalne stanowisko rządu USA ... Boeing 757-223, lot nr: 77 na pokładzie 64 osoby w tym 6 osób z załogi, nawet gdyby to była bujda i w pentagon uderzył pocisk lub rakieta jak twierdzą zwolennicy spiskowych teorii, TO CO SIĘ STAŁO Z LOTEM 77 ZAŁOGĄ I PASAŻERAMI ? skoro nie brali w tym udziału to gdzie i jak zginęli ?
Powiedzmy , że dane pasażerów mogły być fikcyjne, ale piloci byli znani w branży Charles Burlingame i Dave Charlebois.
jeśli to była farsa to gdzie są i co się stało z samolotem ?

Dlatego się nie upieram jak było, tylko twierdzę że albo Amerykanie kłamią w sprawie pentagonu, albo Rosjanie w sprawie Smoleńska, albo jedni i drudzy ;)
« Ostatnia zmiana: 23 Maj, 2016, 14:41:02 wysłana przez Algiz »

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
albo żadni, a my się chuja znamy i operujemy na faktach, dostarczonych przez media które rzekomo są obłudne...? No to zdecydujcie się kurwa
B ( o ) ( o ) B S

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

https://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_lotu_American_Airlines_77

Bo takie jest oficjalne stanowisko rządu USA ... Boeing 757-223, lot nr: 77 na pokładzie 64 osoby w tym 6 osób z załogi, nawet gdyby to była bujda i w pentagon uderzył pocisk lub rakieta jak twierdzą zwolennicy spiskowych teorii, TO CO SIĘ STAŁO Z LOTEM 77 ZAŁOGĄ I PASAŻERAMI ? skoro nie brali w tym udziału to gdzie i jak zginęli ?

Dlatego się nie upieram jak było, tylko twierdzę że albo Amerykanie kłamią w sprawie pentagonu, albo Rosjanie w sprawie Smoleńska, albo jedni i drudzy ;)

Tutaj to nie wiem natomiast jest ciekawostka odnośnie lotu z tego samego dnia zamachów  w którym pasażerowie udaremnili porwanie i samolot rozbił sie gdzieś, i oto samolot o tych numerach dalej lata przynajmniej wtedy latał, w tym przypadku ktoś czegoś "nie dokończył" . Naiwnościa jest wierzyć jednym i drugim, mam na myśli Ameryke i Ruskich

Offline Algiz

• Gaduła
Samolot rzekomo wyparował ale dna pasażerów  znaleziono :o ale nie znaleziono nawet fragmentu z dwóch ośmiotonowych silników Rolls-Royce zbudowanych ze specjalnych stopów duraluminium które topi się w temperaturze takiej, że paliwo lotnicze w żaden sposób nie jest w stanie jej wytworzyć, znaleziono za to małą turbinę z zupełnie innego silnika. Sami sobie zaprzeczają.
« Ostatnia zmiana: 23 Maj, 2016, 14:55:34 wysłana przez Algiz »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Jak dla mnie to tylko zasłona dymna i dzielenie społeczeństwa. Szkoda, że niezależnie od ugrupowania, zamiast sensownych reform, mamy szukanie wroga. Musimy mieć strasznie głupie społeczeństwo, bo w polityce prawo popytu i podaży działa, jak wszędzie indziej.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Samolot rzekomo wyparował ale dna pasażerów  znaleziono :o ale nie znaleziono nawet fragmentu z dwóch ośmiotonowych silników Rolls-Royce zbudowanych ze specjalnych stopów duraluminium które topi się w temperaturze takiej, że paliwo lotnicze w żaden sposób nie jest w stanie jej wytworzyć, znaleziono za to małą turbinę z zupełnie innego silnika. Sami sobie zaprzeczają.
Ciekawe są nagrania z kamer przemysłowych na parkingu przed pentagonem. To nie była eksplozja paliwa.
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline Pronounce

• Pr0
To ja tak dodam trochę z innej strony.
Wiecie jak długo trwają śledztwa w przypadku katastrof lotniczych? Bardzo długo, sprawę zamachu w Lockerbie (1988) zamknięto w 2003.
Tutaj ciekawostka: po zamknięciu sprawy wprowadzono nowe regulacje dotyczące bagażu: nie można już było wysłać bagażu bez pasażera (w Lockerbie był to ładunek w bagażu).
Z resztą to jak i wiele innych kontroli, zabezpieczeń wprowadzono dopiero po 9.11, wcześniej wejście na samolot dla pasażera było niemal jak wejście do pociągu.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ciekawe są nagrania z kamer przemysłowych na parkingu przed pentagonem. To nie była eksplozja paliwa.

Wiele osób wskazywało, wskazuje, na cechy charakterystyczne dla  pocisku Cruise.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Z resztą to jak i wiele innych kontroli, zabezpieczeń wprowadzono dopiero po 9.11, wcześniej wejście na samolot dla pasażera było niemal jak wejście do pociągu.
Mam poczucie, że to jest jeden z powodów, dla którego ludzie z takim rozrzewnieniem wspominają lata 90'.

Inna sprawa, że latanie jeszcze wtedy było całkiem spoko(pamiętam moje oburzenie i rozczarowanie, jak podczas dwugodzinnego lotu LOTem dostaliśmy co prawda pełny posiłek, ale jakiś taki szitowy. :D ). Teraz wolę spędzić 18-20h za kółkiem niż dać się zamknąć w samolocie na 2h z całą otoczką tego przedsięwzięcia.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Mam poczucie, że to jest jeden z powodów, dla którego ludzie z takim rozrzewnieniem wspominają lata 90'.

Inna sprawa, że latanie jeszcze wtedy było całkiem spoko(pamiętam moje oburzenie i rozczarowanie, jak podczas dwugodzinnego lotu LOTem dostaliśmy co prawda pełny posiłek, ale jakiś taki szitowy. :D ). Teraz wolę spędzić 18-20h za kółkiem niż dać się zamknąć w samolocie na 2h z całą otoczką tego przedsięwzięcia.

Czyli co? Przeszkadza Ci duża ilość regulacji, które mają zapewnić ludziom bezpieczeństwo i stabilizację? :P

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Czyli co? Przeszkadza Ci duża ilość regulacji, które mają zapewnić ludziom bezpieczeństwo i stabilizację? :P
Przeszkadza mi możliwość lobbowania przez prywatne przedsiębiorstwa(zwłaszcza zbrojeniowe) w rządzie USA, która przekłada się na militaryzm, który przekłada się na zagrożenie terroryzmem, które przekłada się na konieczne w tym przypadku regulacje.

Mam lewackie wytłumaczenie na wszystko. ;)

Oprócz tego co to za klimat polityczny, w którym Trump, z jego izolacjonizmem, wydaje się mieć sensowny postulat? :facepalm:

Offline Algiz

• Gaduła
To ja tak dodam trochę z innej strony.
Wiecie jak długo trwają śledztwa w przypadku katastrof lotniczych? Bardzo długo, sprawę zamachu w Lockerbie (1988) zamknięto w 2003.
Pamiętam jak sprawcy byli witani na lotnisku w Trypolisie jak gwiazdy rocka, sam Kadafi im gratulował.

Wiele osób wskazywało, wskazuje, na cechy charakterystyczne dla  pocisku Cruise.
Na filmach z akcji ratunkowej policja i strażacy  twierdzą, że wszędzie unosi się smród kordytu, a ten zapach nie sposób pomylić z czym innym ponieważ w głównej mierze oprócz nitrogliceryny składa się z nitrocelulozy. I co się dziwić ruskim że nas okłamują, skoro amerykanie okłamują swoich. Najbardziej wkurwiające jest to, że rządzący bez względu na ustrój mają nas zwykłych ludzi za bydło od niewolniczej pracy i płacenia podatków i nie jesteśmy godni poznać prawdy. O katastrofie na Gibraltarze w której zginął gen Sikorski też mieliśmy się niedawno dowiedzieć, niestety sprawę utajniono na kolejne 60 lat. Wychodzi na to, że zrobił to rząd jej królewskiej mości bo gdyby zrobili to Polacy to anglicy z pewnością by o tym poinformowali.

Offline blendamed

• Gaduła

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Głupio mi bronić Bieńkowskiej, ale jakby nie patrzeć, rząd wielkości jest praktycznie ten sam i jedne statystyki mogą mówić jedno, a inne przy inaczej założonej metodologii mogą mówić co innego. To tak, jak z tym marszem KODu ostatnio - co źródło, to inne liczby

Offline Algiz

• Gaduła
Bieńkowska to w ogóle dziwna persona, zjawiła się nagle znikąd, nic specjalnego nie zrobiła, ja zapamiętałem ją tylko z bezczelnego tekstu "sorry taki mamy klimat" co by nie mówić o PO to jest tam dużo więcej osób mających dużo większe zasługi w lizaniu europejskiej dupy, a jednak te "zaszczytne" stanowisko jej przypadło, chyba jest coś o czym nie wiemy.

Z innej beczki dziwne jest to, że z każdej strony straszą nas wojną, a jednocześnie nie pozwalają ludziom zapoznać i oswoić się z bronią, ostatni rocznik który był objęty regularnym poborem to chyba  73 więc ci ludzie są już dobrze po 40tce  i według norm są brani pod uwagę bardziej jako rezerwa. Przecież w razie "W" nie da się z młodego człowieka zrobić żołnierza w ciągu miesiąca czy dwóch.

Offline blendamed

• Gaduła
@gizmi7 no pajda, że w samym artykule nie podali źródła statystyk na których sami bazowali ale zakładając, że nie jest to cyfra wyssana z palca (można by to sprawdzić ale szkoda mi na to w tym momencie czasu) to co innego gdyby rozbieżność w relacji wyniosła powiedzmy 10 tysięcy ale 40 tys to już podejrzanie za dużo.
Zresztą już nawet pomijając te statystyki, sam cyrk co tam się odpierdala to jakaś jedna wielka pomyłka. Już chuj w europę, za takie rozbrajanie kraju powinni pacjentkę postawić przed trybunałem stanu.

Swoją drogą, kto nie widział, ciekawy materiał na ten temat:
« Ostatnia zmiana: 26 Maj, 2016, 17:42:41 wysłana przez blendamed »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Sam mam mieszane uczucia w tym temacie ale jeśli porównamy USA i Kanade, to nagle okazuje sie ze to rozbrojenie Kanadzie wyszło lepiej niz Stanom pozwolenie na broń.
Co do Bieńkowskiej to nie tak do konca wzieła sie znikąd, bo niemal od poczatku PO była w parlamencie EU. I co ciekawe była tam bardzo skuteczna i co możecie mi zarzucić pozytywnie skuteczna, Natomiast na naszym podwórku zupełnie sie nie odnalazła
ze swoją bezczelnością.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Z innej beczki dziwne jest to, że z każdej strony straszą nas wojną, a jednocześnie nie pozwalają ludziom zapoznać i oswoić się z bronią, ostatni rocznik który był objęty regularnym poborem to chyba  73 więc ci ludzie są już dobrze po 40tce  i według norm są brani pod uwagę bardziej jako rezerwa. Przecież w razie "W" nie da się z młodego człowieka zrobić żołnierza w ciągu miesiąca czy dwóch.
Ostatni rocznik poborowy to zdaje się 88'. W każdym razie ja jeszcze uczestniczyłem w tej zabawie i gdybym nie dostał się na studia to kto wie, może poszedłbym do woja? :D

W każdym razie myślę, że jeżeli już dojdzie do konfliktu zbrojnego na terenie Polski, to większość działań to będą bombardowania/naloty itd. W takiej sytuacji piechota nie jest szczególnie użyteczna.

"...I rozbroić na czas islamizacji"
Kurwa jebłem. :D
Powiem Wam, jako człowiek, który trochę czasu żył w islamskim kraju, dlaczego nie dojdzie do żadnej "islamizacji":
Kultura bliskiego wschodu nie ma czegoś, co zachód wypracował sobie podczas drugiej wojny światowej oraz później, mianowicie elastyczności. W takiej rodzinie kobieta siedzi w domu i ew. produkuje dzieci oraz się nimi zajmuje, a mężczyzna pracuje i zarabia na ich utrzymanie.

Brzmi zwyczajnie, prawda? Otóż układ taki ma trochę wad:
1. Rodzina jest zwyczajnie biedniejsza, ponieważ w europie już dawno temu utarło się, że oboje rodzice pracują, więc płace za tym podążyły.
2. Jeżeli jednemu z rodziców coś się stanie, drugi nieszczególnie może przejąć jego obowiązki. Paradoksalnie jak zginie matka to problem jest mniejszy, bo dziećmi mogą zająć się inne kobiety w rodzinie, ale jak zginie ojciec, to nagle nie ma jak wiązać koniec z końcem.
3. Kobiety wychowane do roli jedynie matek nie mają takiego kapitału społecznego jak typowe kobiety tzw. "zachodu", więc ich dzieci również będą mieć ograniczone horyzonty.

Ogólnie w Europie jest zajebista konkurencja o wszystko. My tego nie dostrzegamy, bo zostaliśmy w takim klimacie wychowani, ale dla takich świeżo przybyłych w te okolice islamistów to jest dramat. Dlatego tak wielu z nich ląduje w niższych warstwach społecznych.

Ciekawy w kontekście tego wszystkiego jest program 500+. :D

Offline Algiz

• Gaduła

W każdym razie myślę, że jeżeli już dojdzie do konfliktu zbrojnego na terenie Polski, to większość działań to będą bombardowania/naloty itd. W takiej sytuacji piechota nie jest szczególnie użyteczna.

Tak ! dlatego Rosjanie w rejonie Kaliningradu zgromadzili 700 000 żołnierzy i pewnie każdy z nich jest specjalistą od obsługi wyrzutni rakietowych ;) Nic nie jest tak tanie jak ludzkie ścierwo dla generałów, miska kaszy i list kondolencyjny do mamusi od dowództwa zamiast milionów $ z każdą rakietę.

Powiem Wam, jako człowiek, który trochę czasu żył w islamskim kraju, dlaczego nie dojdzie do żadnej "islamizacji":
Kultura bliskiego wschodu nie ma czegoś, co zachód wypracował sobie podczas drugiej wojny światowej oraz później, mianowicie elastyczności. W takiej rodzinie kobieta siedzi w domu i ew. produkuje dzieci oraz się nimi zajmuje, a mężczyzna pracuje i zarabia na ich utrzymanie.
Brzmi zwyczajnie, prawda? Otóż układ taki ma trochę wad:
1. Rodzina jest zwyczajnie biedniejsza, ponieważ w europie już dawno temu utarło się, że oboje rodzice pracują, więc płace za tym podążyły.
2. Jeżeli jednemu z rodziców coś się stanie, drugi nieszczególnie może przejąć jego obowiązki. Paradoksalnie jak zginie matka to problem jest mniejszy, bo dziećmi mogą zająć się inne kobiety w rodzinie, ale jak zginie ojciec, to nagle nie ma jak wiązać koniec z końcem.
3. Kobiety wychowane do roli jedynie matek nie mają takiego kapitału społecznego jak typowe kobiety tzw. "zachodu", więc ich dzieci również będą mieć ograniczone horyzonty.

Ogólnie w Europie jest zajebista konkurencja o wszystko. My tego nie dostrzegamy, bo zostaliśmy w takim klimacie wychowani, ale dla takich świeżo przybyłych w te okolice islamistów to jest dramat. Dlatego tak wielu z nich ląduje w niższych warstwach społecznych.

Ale lewackie teksty pociskasz :headache: ta islamizacja trwa ! Mieszkałem parę lat w Kopenhadze i miałem sąsiadów arabów, rodzina mieszkała 25 lat w Danii i ani ojciec ani matka nie mówili po duńsku, język znały tylko dzieciaki ponieważ chodziły do szkoły. Ojciec z matką zapierdalają w białych prześcieradłach, jeżdżą starym bo starym ale mercedesem, ponieważ arab do innego nie wsiądzie. Duńczyk fachowiec zarabia ok 25 000 koron, płaci za mieszkanie, media, i utrzymuje rodzinę, żona też musi pracować trzeba wykarmić dzieci , utrzymać samochód kredyty itp. Ten arab ma 5 dzieci dostaje na każde po 6 000 koron + zasiłek jego i żony trochę więcej niż po 6k, nie płaci za mieszkanie, media typu prąd gaz telefon ( abonament ) też ma darmowe, więc po huj on ma iść do pracy ? żeby sobie byt pogorszyć ?
obejrzyj ten szokujący dokument, to jest przerażające  :o

« Ostatnia zmiana: 27 Maj, 2016, 00:13:52 wysłana przez Algiz »

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale

Tak ! dlatego Rosjanie w rejonie Kaliningradu zgromadzili 700 000 żołnierzy i pewnie każdy z nich jest specjalistą od obsługi wyrzutni rakietowych ;) Nic nie jest tak tanie jak ludzkie ścierwo dla generałów, miska kaszy i list kondolencyjny do mamusi od dowództwa zamiast milionów $ z każdą rakietę.
I gdzie ich schowali na tych 15tys. kilometrów kwadratowych? :D

Zresztą, Rosja nie ma kasy na wojnę. Ostatnio wreszcie obudzili się z ręką w nocniku:
http://www.pb.pl/4434799,97068,putin-wzrost-gospodarczy-nie-powroci-sam-z-siebie

Oprócz tego fun fact: ostatnio Chińczycy zarabiają średnio więcej niż Rosjanie. W takiej dupie jest ten kraj.

Ale Lewackie brednie wypisujesz  :headache: ta islamizacja trwa ! Mieszkałem parę lat w Kopenhadze i miałem sąsiadów arabów, rodzina mieszkała 25 lat w Danii i ani ojciec ani matka nie mówili po duńsku, język znały tylko dzieciaki ponieważ chodziły do szkoły. Ojciec z matką zapierdalają w białych prześcieradłach, jeżdżą starym bo starym ale mercedesem, ponieważ arab do innego nie wsiądzie. Duńczyk fachowiec zarabia ok 25 000 koron, płaci za mieszkanie, media, i utrzymuje rodzinę, żona też musi pracować trzeba wykarmić dzieci , utrzymać samochód kredyty itp. Ten arab ma 5 dzieci dostaje na każde po 6 000 koron + zasiłek jego i żony trochę więcej niż po 6k nie płaci za mieszkanie, media typu prąd gaz telefon ( abonament ) też ma darmowe, więc po huj on ma iść do pracy ? żeby sobie byt pogorszyć ?
obejrzyj ten szokujący dokument, to jest przerażające  :o
Chwila googlowania wystarczyła żeby ustalić, że wszystko co wypisujesz na temat wysokości zasiłków, a tym bardziej ich przyznania w takich warunkach jest nieprawdziwe. Chcesz może napisać jak jest naprawdę, czy wolisz dalej wyjmować liczby i "fakty" z dupy?

Offline Algiz

• Gaduła
Podaje ci wysokość zasiłków z 2005 roku, wtedy wróciłem do PL, później zasiłki po kilku latach wzrosły. Pod wpływem nowej fali uchodźców dla nowo przybyłych obniżono tą sumę do 5k dlatego większość wybrała Szwecję. Mój starszy brat od równo 30 lat mieszka w Danii i mam tam połowę rodziny wiec żadne źródła, zwłaszcza internetowe nie są mi potrzebne żeby wiedzieć jak tam jest. Jestem tam przynajmniej raz w roku.
« Ostatnia zmiana: 27 Maj, 2016, 01:20:22 wysłana przez Algiz »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Oprócz tego fun fact: ostatnio Chińczycy zarabiają średnio więcej niż Rosjanie. W takiej dupie jest ten kraj.

No ale średnio, to wiadomo... [miejsce na jakiś korwinowy, erystyczny żarcik typu "w małżeństwie średnio każdy małżonek ma jedno jądro"]

Tak naprawdę nie wiadomo, jaka kasa się w Rosji przewala na wysokich szczeblach - może jak przemielą więcej papierów z Panamy, to co nieco wyjdzie na jaw (samemu Putinowi przecież ile na razie znaleźli) - sądzę, że wówczas Rosja podskoczy nieco "w rankingu" średnich. Ale poziom życia szaraków spoza Moskwy jest coraz bardziej beznadziejny, to fakt.

Offline Algiz

• Gaduła
Rosja to dziki kraj, sytuacja tam jest podobna jak w Polsce za komuny kiedy robotnik zarabiał 3 000 a wydawał średnio 5 000. Ludzie jeździli samochodami na które ( biorąc pod uwagę ich pensje ) musieliby pracować 20 lat.
« Ostatnia zmiana: 27 Maj, 2016, 01:28:07 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Polska od dawna traktowana jest w wiekszośi planów militarnych jako pas do zaorania. Rosyjska doktryna przewiduje zrobienie z nas nuklearnego pasa zaporowego, wliczyli koszty strat ludzkich czytaj wysla wojska przez napromieniowany pas z założeniem ze ktoś przezyje. Znaja bowiem mentalność zachodu ze nie puszczą oni tam swoich wojsk. Nie wiem ile wojsk jest w obwodzie kaliningradzkim, wiem natoimiast ile aktualnie i jakich jest tam rakiet na podstawie danych ruskich i innych podawanych na portalu defence.24  . Polska bez OPL jest podana na tacy, zaden nasz ani natowski samolot oprócz F35 nie ruszy dupy gdyż ich radary i rakiety obserwuja obszar ponad połowy Polski. Dopiero teraz nasi kupują pociski przeciw radarowe. Nie mamy OPL sredniego zasiegu nie mamy rakiet powiertrze ziemia, nic kurwa nie mamy w tym wzgledzie oprócz opl krótkiego zasiegu co na najnowsze ruskie rakiety jest niczym. Nawet Redzikowo nie jest w stanie z bateria Patriot tego obronic bo chujce tak rozwineli swoje rakiety sredniego zasiegu. Patrio bowiem ma radar który rakiety balistyczne obsłuzy ale rakiety manewrujace poniżej pułapu 50m niestety nie. Polacy stworzyli zajebisty radar trójdzielny ale samym radarem niewiele zwojujemy. Dzisiaj niestety mamy same panele sympozja i inne gówno, program Narew i Wisła stoi w miejscu.
Co do piechoty, bedzie potrzebna albo w kolejnej fazie po nalotach albo w razie wojny kasetonowej ala Krym i zielone ludziki.