Cześć, siema, witajcie, helou, howgh, aloha!
Zawsze chciałem sobie zamówić gitarę i założyć taki topic na ss.pl
Więc, goł!
Ostatnimi czasy tak sobie marudziłem z
@admaxo że chciałbym sobie wyklepać gitarę - od słowa do słowa wyszło tak, że doszliśmy do wniosku, że możemy pomyśleć o tym, że jednak chyba się da, że zrobilibyśmy dla mnie instrument. Tylko, że trochę to bardziej skomplikowane.
Kieeedyś kieeedyś zobaczyłem coś takiego:
Czyli to je telemaster zrobiony przez kastą szop Fendera w 2009 roku. NO KURDE SZTOS! Więc, ci co inteligentniejsi już wiedzą, co się będzie działo; ci mniej - takie coś będę chciał mieć
Telemaster to jest w skrócie fender telecaster ubrany w jazzmastera
Specka:
Body - jesią (bo lubię)
Gryf - klą (bo lubię)
Podstrunnica - klą, radius 12" (bo lubię)
Progi Dunlopa 6105
Osprzęt - klucze znaleźliśmy na allegro od fendka tele, most będzie wilkinsona z kompensowanymi siodełkami (czyli będzie klasycznie z tele)
Elektronika - jeszcze nie wiem, albo zrobię klasycznie 3way i blower switch (tylko musze rozkminić jak to ładnie zrobić), albo zrobię po prostu 4way switch. Pickupy docelowo wskoczą BKP pewnie, ale chcę po drodze przetestować kilka SD, zobaczymy jak to będzie.
Wykończenie - boczki dostaną olej, plecki też, za to na top - znalazłem jeszcze superstary komiks Gigant z 97 roku, mogę wybierać z tak fenomenalnych tytułów jak:
- perły przed świnie
- inwazja replikantów
- dziobas na wakacjach
- co by było gdyby
- cena spóźnienia (ten nie, bo jest na pickguardzie w RG550)- przeszłościowy pasztet
- wielki miecz
- policjanci i złodzieje
(jak będzie bliżej finiszu to zrobię sobie ankietę i sam w niej zagłosuję
)
Jeden z tych komiksów zostanie rytualnie pocięty żyletką (TRUUUUUU) i naklejony na korpus (jeszcze nie do końca mam pomysł jak to zrobić, ale będę rozkminiał to jakoś). Żadnych bajndingów, dosyć gruby gryf, ma być fajnie.
Pod gryfem będzie hambakier, tylko że wymyśliłem tak, że mogę zrobić tak, że uważam że, że zrobię tak, że hambakier będzie schowany pod pickguardem (czyli, będzie wyglądać praktycznie tak, jak na zdjęciu). Pod mostem standardowo pipak od tele bo strasznie lubię jak brzmi, a jedyne ashtraye, które są ładne do tele i są pod hambakiera są od Wirebirda
@admaxo dostał zlecenie na wycięcie dechy i przygotowanie gryfu (ja nie mam niestety opcji do tego w Krakowie), ja się zajmę wykończeniem i elektroniką (mam do tego opcje w Krakowie). Macie fociszki:
takie sexiflexi anderkower:
i to, co dostałem dziś, czyli już sklejone:
(taaak, wiem ze tam jest sęk, mam nadzieję, ze Adaś go wytnie w chuj
)
Można folołować, jak ktoś ma fajne pomysły na zrobienie pipaków albo jak zrobić fajnie naklejany topik z komiksów to bardzo chętnie poczytam. No i generalnie, tak jak prawdziwy topic z kastą szopy, będę tu wrzucał focisze, przemyślenia i takie tam
Enjoooooooy!