Autor Wątek: Inwestycja w zespół  (Przeczytany 3901 razy)

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
Odp: Inwestycja w zespół
« Odpowiedź #25 29 Lip, 2014, 08:57:53 »

Powiedzmy że cele są takie: grać sztuki bez dokładania do interesu,
To od razu sobie odpuść.
wydać płytę i mieć trochę popularności, powiedzmy na tyle by jakieś pismo w rodzaju TerazRock ( ;D) tę płytę zrecenzowało,
Guzik to daje oprócz Twojej satysfakcji, uwierz mi :) Grać zajebiste koncerty, to podstawa.
a ludziom chciało się chodzić na koncerty.
A to już zależy wyłącznie od Ciebie. Jak będziecie grać z całej siły, z zaangażowaniem i pewnością, że to co robicie jest fajne, muza się będzie zgadzać i nie będziecie uskuteczniać drętwej konferansjerki - ludożercy to kupią. Inaczej będą drzeć łacha. Przede wszystkim musicie wytworzyć własny, fajny klimat na sztukach.

Może zagrać na jakimś festiwalu
Wysyłaj CV zespołowe gdziekolwiem znajdziesz, ale z festami raczej jest odwrotnie - biorą kogoś o kim się mówi.
albo fajny support przed kapelą z tego samego gatunku.
Błąd. Czy OS gra jak Amon Amarth albo Behemoth? Szukać gdzie się da. I starać się grać fajne koncerty. Dobre kluby itd. I GRAĆ ZAJEBISTE KONCERTY.
« Ostatnia zmiana: 29 Lip, 2014, 08:59:43 wysłana przez Yony »

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
« Odpowiedź #26 29 Lip, 2014, 08:59:44 »
Dzięki ;)

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!
« Odpowiedź #27 29 Lip, 2014, 09:00:11 »
Edit było :)

Offline Stachu

• Gaduła
  • Trv
« Odpowiedź #28 29 Lip, 2014, 12:44:47 »
 :)

Ja swoje "idziemy na szczyt Mount Everest" też przeżyłem, oczywiście żeśmy nie doszli, jedyne co szło to kasa, i to w odwrotnym kierunku. Wiem, gdzie popełniłem/liśmy błędy i to jedyna zapłata za to wszystko. Zgadzam się ze Stivo(i innymi), że sprzęt, brzmienie itd jest tylko małym dopełnieniem, tak samo jak wiele spraw na które zwracaliśmy uwagę, a gówno dały. Sprzedałem sprzęt, mam teraz coś dużo tańszego i powoli będę dłubał to, co mi sprawia największą frajdę, a może też spodoba się innym i skleci się jakiś band. W każdym razie radocha to to, w co celuje, bo jeśli znów się nie uda, to przynajmniej ona gdzies tam w pamięci zostanie, bo na teraz jest kac.

A jeśli miałbym się pokusić o dobra rade, to muza i dobra atmosfera, a kasy wydawać jak najmniej - to czasy kiedy się da.
« Ostatnia zmiana: 29 Lip, 2014, 12:50:34 wysłana przez Stachu »
Udane dile: metal, Dale Cooper, Donnie, AngelSTM, MadYarpen, marczaq, Musza, Orange (Polecam!)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #29 29 Lip, 2014, 15:08:42 »
Imo Jeśli spadać, to z wysokiego konia ;)

Offline Stachu

• Gaduła
  • Trv
« Odpowiedź #30 29 Lip, 2014, 18:13:55 »
Mierzyć zawsze trzeba wysoko, tylko środki do zdobycia celu to droga prób i błędów, ja sie na swoich nauczyłem i działam jak myślę najsłuszniej, a czy tak jest to się znów okaże.
Udane dile: metal, Dale Cooper, Donnie, AngelSTM, MadYarpen, marczaq, Musza, Orange (Polecam!)