Czy to watek dozwolony dla konsiolarzy? 
Bo mam pytanko/prosbe w sprawie gier na Xbox One 
Syn lat prawie 7 mnie monituje, ze juz mu sie troche znudzily te wszystkie gry "LEGO..." i chcialby cos nowego.
Za wyscigami nie przepada, gry typowo sportowe tez nie.
Bardzo lubil Rayman Legends, wiec moze wlasnie jakas fajna platformowka lub inna zrecznosciowa?
Oczywiscie moga byc tez gry z 360, ktore chodza pod One.
Kinect jak czytalem umiera, wiec pewnie nic fajnego na to nie znajde?
Na Xboxa One szalenie polecam przede wszystkim Disney Fantasia, jak macie miejsce na Kinecta. Ja niedawno kupiłem kamerkę za 200 zł plus gra za jakieś 60 czy 70. To, że Kinect umiera sprawia, że ceny strasznie spadły, więc IMO tym bardziej warto, bo jeszcze taniej już chyba nie będzie. Gra jest bombowa, szczególnie gdy gra się w dwie osoby.
Z takich gier multiplayerowych/rodzinnych, polecam też "Knight Squad" - gra tak prosta, że niemal prostacka, ale szalenie wciągająca. Taka z cyklu "easy to learn, hard to master". Kiedyś ją dodali do Games with Gold i od tamtej pory gram w nią ZAWSZE, jak jacyś znajomi do mnie wpadają. Krwi nie ma, przemoc jest raczej dość zawoalowana, więc dla dziecka też się chyba nada.
Tak samo do Golda dodali kiedyś "So many me" - przyjemny, bardzo ładny, kolorowy platformer. Dla dziecka w sam raz. Z platformówek jest też oczywiście stary i jary Castlestorm i bardziej dojrzałe tytuły, jak "Ori and the blind forest" (który jest chyba
najlepszą grą, jaka istnieje, ale niekoniecznie łatwą - szczególnie, jak ktoś nie ma doświadczenia w platformówkach) czy "Max: the curse of brotherhood". Dla dziecka będzie też fajny pakiet gier "Rare replay" - mnóstwo mniej lub bardziej retro gier, głównie platformówek, w tym genialne "Viva Piñata" z poprzedniej generacji konsol.
Polecam też Unravel, teraz już dodali go do EA Access. W cenie premierowej był taki sobie, ale to ogólnie piękna i przyjemna gra.
"Valiant Hearts" też jest wspaniałe, ale to niekoniecznie gra dla dzieci w tym wieku - mimo że w bardzo łagodny i "przyjazny" sposób traktuje o pierwszej wojnie.