Autor Wątek: cisza też gra - nie mam już bloga i zawaham się go użyć  (Przeczytany 12219 razy)

Offline fdd

• Użytkownik
i znowu rodzi się pytanie:
gitary, czemu są nietanie?
« Ostatnia zmiana: 17 Lut, 2017, 16:29:32 wysłana przez fdd »

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Czekaj kurwa... co? :D

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
HALO! POLICJA?!?!?! Zbanowali mnie za bycie trollem! PROSZĘ PRZYJECHAĆ! NATYCHMIAST! DO INTEŁNETU!!!!!

Dzięki za kliki :*
mniut i piah

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Kolejna nieprawda z CtG TV to, ze na Vkach nie da sie grac. A jakos tysiace milionow ludzikow gra. To moj kolega Chomick sie oburzyl hie. Poza tym to najlepszy polski kanal gitarowy jak dla mnie. Az zal, ze tak malo wyswietlen ma. Moja Zona mowi, ze Dale strasznie zamula, ale ona tez nie wie z reguly o czym on mowi wiec sie nie sugeruje i ogladam :-)
007

Offline Przychlast

• Pr0
HALO! POLICJA?!?!?! Zbanowali mnie za bycie trollem! PROSZĘ PRZYJECHAĆ! NATYCHMIAST! DO INTEŁNETU!!!!!

Jeśli wytykanie Wam/Tobie niedouczenia to trollowanie to gratulacja. Oby tak dalej!
Rewolucja w polskim internecie, która nadaje się do logopedy.

Za kliki nie ma za co. Jak się nauczycie bardziej w internety-pewnie będzie więcej. No i ten logopeda,serio, przyda się. Miałem w przedszkolu, polecam. Mogę dać namiary na jedną, bardzo fajną.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Słodki jesteś, że tak dbasz o moje i nasze zdrowie, dziękujemy! :*
mniut i piah

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Jeśli wytykanie Wam/Tobie niedouczenia to trollowanie to gratulacja. Oby tak dalej!

Za kliki nie ma za co. Jak się nauczycie bardziej w internety-pewnie będzie więcej. No i ten logopeda,serio, przyda się. Miałem w przedszkolu, polecam. Mogę dać namiary na jedną, bardzo fajną.

Misiek, wrzuć może post o tym, co Twoim zdaniem jest nie tak w tym artykule i przejdźmy do merytoryki, zamiast kręcić gównoburzę.
« Ostatnia zmiana: 18 Lut, 2017, 00:19:05 wysłana przez lwronk »

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Dokładnie. Niech lud osądzi. Bo teraz to się będziecie przerzucać pojazdami... A mnie osobiście ciekawość zżera :D

Dale zamula. To fakt. Ale wolę to niż kurwa skoczne pierdolenie o tym jakie to wszystko fajne cukierkowe i różowe :)
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0

Na razie nikt nie wie, o jakie niedouczenie chodzi. Wypowiadasz się w temacie poświęconym konkretnemu blogowi / autorowi, a nie w eter, poużalać się na ogólny stan wiedzy jutuberów na temat gitar. Szczególnie zatem - kultura nakazuje tu bycie rzeczowym.

Do rzeczy zatem.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Idę po popcorn, ale sam obserwuję ctg od początku istnienia, a że Dale "zamula", to IMO spoko, bo ile można oglądać sztucznego YouTube'a szczerzonego do kamerki?

Offline Musza

• Pr0
zanim to nastąpi to ja się tylko wtrącę z podpowiedzią - @Dale Cooper w ostatniej recenzji Avernusa mówisz o arch top, a to jest carved top
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
zanim to nastąpi to ja się tylko wtrącę z podpowiedzią - @Dale Cooper w ostatniej recenzji Avernusa mówisz o arch top, a to jest carved top

Tylko tyle? O matko, przecież to tak powszechna omołka, jak stosowanie określenia minihumbucker na humb w rozmiarze singla :D

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Monteleone jedzie wam wpierdolić :P

Offline Musza

• Pr0

Tylko tyle? O matko, przecież to tak powszechna omołka, jak stosowanie określenia minihumbucker na humb w rozmiarze singla :D

ale co tylko tyle? więcej podpowiedzi nie mam, przecież się oderwałem od kontekstu (przypierdalania) w mojej wypowiedzi
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Tu w ogóle panuje jakaś taka dziwna retoryka - w postaci ,,ja mam rację i wypierdalać". Ja też zostałem poczęstowany banem jakiś czas temu bo śmiałem z Jaśnie wielmożnym wejść w polemikę.

I to standardowe ,,buźka kochani jesteście dzięki za Wyświetlenia"  jest tak słabe, że ja pierdole. Daje się to właśnie w chwilach, kiedy kończą się argumenty.

A jeśli taki rak jest opisywany jako ,,najlepszy kanał na yt gitarowy" to jest to bardzo przykre.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline Przychlast

• Pr0

Misiek, wrzuć może post o tym, co Twoim zdaniem jest nie tak w tym artykule i przejdźmy do merytoryki, zamiast kręcić gównoburzę.

Posta mają admini uciśnieni, mogą wrzucić. Mi się po prostu nie chce,  dupcia mocno zabolała szaloną ekipę z gitara-online, także tego.
Z resztą Ty Łukasz chyba też co nieco o CITES AD2017 wiesz.

EDYTA:

XD no kurwa śmiechałem, cytat z artykułu o CITES.

Tak rozumiem to ja – jeżeli się mylę, to proszę mnie poprawić. Chętnie posłuchamy też ekspertów, którzy „siedzą w temacie”.

« Ostatnia zmiana: 18 Lut, 2017, 13:46:54 wysłana przez Przychlast »

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0

ale co tylko tyle? więcej podpowiedzi nie mam, przecież się oderwałem od kontekstu (przypierdalania) w mojej wypowiedzi

No jeśli spór dotyczy tylko podobnego "detalu nazewniczego", to zdaje się, że widowisko jest wyjątkowo nieciekawe. Ale wciąż mam nadzieję, że gównoburza ma jednak lepsze podłoże.

Od razu mówię, że nigdzie nie klikam i nic nie oglądam, nic mi nie sprzedacie! :D

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Skoro przerzucacie się buziaczkami i inwektywami, nie wspominając o co tak naprawdę poszło, to możecie to robić na PW, bo z tego co widzę, to nikt niczego nie rozumie z tych postów.
Jeżeli Przychlastowi nie zależy na udowodnieniu, że ban był niesłuszny, a Dale też nie ma ochoty się bronić i odpowiadać na zarzuty, to proponuję skończyć temat.
I nie mówię tego tylko dlatego, że akurat dzisiaj mi się skończył popcorn :D
« Ostatnia zmiana: 18 Lut, 2017, 14:02:28 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Przychlast

• Pr0
Skoro przerzucacie się buziaczkami i inwektywami, nie wspominając o co tak naprawdę poszło, to możecie to robić na PW, bo z tego co widzę, to nikt niczego nie rozumie z tych postów.
Jeżeli Przychlastowi nie zależy na udowodnieniu, że ban był niesłuszny, a Dale też nie ma ochoty się bronić i odpowiadać na zarzuty, to proponuję skończyć temat.

No ale co ja mam jeszcze napisać? Dostałem bana, za to że napisałem, że Chłopcy za bardzo się nie znajo, a się wypowiadajo. Zaczęło się od CITES, w dwóch czy trzech artykułach działo się jeszcze lepiej.

Offline Lubder

• Użytkownik

No ale co ja mam jeszcze napisać? Dostałem bana, za to że napisałem, że Chłopcy za bardzo się nie znajo, a się wypowiadajo. Zaczęło się od CITES, w dwóch czy trzech artykułach działo się jeszcze lepiej.

Przecież to wszyscy wiemy od dawna
Spoiler

Orange

• Gość
Ale,  że  to było "Chłopcy za bardzo się nie znajo, a się wypowiadajo" i pah- ban? Serio? Bo tak z kontekstu wychodzi. Panowie proponuję albo wyjaśnić nam tu sprawę albo zaprzestać ciągnięcia tego tematu w sposób jaki się to odbywa tu.
 "Dostałem bana,  za niewinnosc. No, napisałem posta, ale nic w nim nie bylo. Admini mają, jak chcom to pokazom."

W takiej formie to widzę i nie dziwię się że Dale to zlewa.

Offline fdd

• Użytkownik
drama1111 gdzie wardega i gargamel?

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Ale,  że  to było "Chłopcy za bardzo się nie znajo, a się wypowiadajo" i pah- ban? Serio? Bo tak z kontekstu wychodzi. Panowie proponuję albo wyjaśnić nam tu sprawę albo zaprzestać ciągnięcia tego tematu w sposób jaki się to odbywa tu.
 "Dostałem bana,  za niewinnosc. No, napisałem posta, ale nic w nim nie bylo. Admini mają, jak chcom to pokazom."

W takiej formie to widzę i nie dziwię się że Dale to zlewa.

U mnie poszło to na nitce gdy wpadłem z Jackiem w polemikę odnośnie kosztów gitar, marketingu itp. Czyli na łamach bloga poruszamy rzeczy o których nie mamy pojęcia, a tylko gdybamy, ale wypowiadamy się z pozycji tego co zna się najlepiej na wszystkim. Wszedłem w polemikę. Tydzień później ban.
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
Ale może chopacy mają swoją wizję piaskownicy i nie lubią, jak ktoś im rozsypuje chrupki kukurydziane, pierdzi, względnie nie zdejmuje butów przed wejściem? Albo np. dla odmiany nie lubią gdy ktoś się merytorycznie wypowie? Nie wolno im wyjebać kogo chcą?

Tak tylko pytam :D

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
@Przychlast aż przeczytałem jeszcze raz artykuł i samą konwencję. Zapewne chodzi Ci o to, że Jacek napisał o dodaniu kilku rodzajów palisandru, podczas gdy w konwencji jest to ujęte jako całą rodzinę dalbergia. Jest to jednocześnie poprawne i niepoprawne w zależności od przyjętych kryteriów.

Dlaczego jest niepoprawne?

Odmiany z rodziny Dalbergia są uznawane za "prawdziwe" odmiany palisandru. Metod rozróżniania jest kilka, miedzy innymi zapach podczas cięcia. Jest to podejście bardzo purystyczne, ale mające swój sens.

Dlaczego jest poprawne?

Bo zwyczajowo nazywane palisandrem są także gatunki spoza rodziny Dalbergia. Na przykład boliwijski palisander aka pau ferro aka Machaerium scleroxynox. Wielu producentów sprzedaje go po prostu jako palisander w swoich gitarach. Stań kiedyś w pracy obok ciętej belki palisandru. Przy Dalbergia będzie lekko kwiatowy/różany zapach. Pau ferro łatwo odróżnić, bo śmierdzi starym moczem przy cięciu. Nie zapomnij dać znać co poczułeś ;)