Autor Wątek: NewCzarnuchDay, czyli wszystko wyjaśni się w swoim czasie...  (Przeczytany 5613 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Wczoraj koło południa zapukał do mnie kurier, zostawiając dość pokaźną paczkę. Do otwierania użyłem się tym co najlepsze, czyli jeża ;D Niestety, pierwszy był za mały:

Spoiler

Drugi mimo chęci też. Aż się wkurwił :P

Spoiler

Dopiero trzeci dał radę...

Spoiler

Po otwarciu ukazało się kolejne pudełko. W środku dojrzałem znane i cenione logo chińskich wyrobów lutniczych, które jest gwarantem rewelacyjnego wykonania i brzmienia. Radość nie trwała jednak długo, bo jedynie futerał okazał się markowy... :(

Spoiler

...

CDN :D

PS. Jak się wrzuca z galerii zdjęcia tak, żeby były widoczne od razu? Bo kiedyś to działało, a teraz wstawiając adres obrazu w ramkę "img" nie pokazuje mi się nic. Dlatego dałem bezpośrednie linki. Nie będę przecież wrzucał fotek na inne fora (lub imgura, fotosika, cokolwiek innego) skoro galerię mam tutaj... :-\

Zmienione, działa ;)
« Ostatnia zmiana: 08 Kwi, 2014, 12:29:23 wysłana przez MrJ »
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
Normalnie, siłą wiązań chemicznych. Wrzucasz fotę do swojej galerii i potem pod spodem silnik Ci generuje gotowe linki do wklejania. W tym coś takiego do osadzania obrazków na naszym forum. [ smg id= cośtamcośtam ]. I ten kod wklejasz bez dodatkowych znaczników do posta. O tak:

to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Czyli w zasadzie inaczej niż na chyba każdym innym forum gdzie jestem, wszędzie funkcjonują normalne skróty "img" lub ostatecznie wyskakujące okna do wklejenia linku. Ale tam wtedy też daje się pełny adres.

No nic, dzięki za podpowiedź, ostatecznie działa ;)
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
Czyli w zasadzie inaczej niż na chyba każdym innym forum gdzie jestem, wszędzie funkcjonują normalne skróty "img" lub ostatecznie wyskakujące okna do wklejenia linku. Ale tam wtedy też daje się pełny adres.

Jakbyś directlinka dał w [ img ]

też by zadziałało :

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie

Jakbyś directlinka dał w [ img ]

też by zadziałało :

( Obraz usunięty.)

ZNAM TE BUTY!!!!
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Ale te wuefowe trampki, czy "tajemnicę brokeback mountain"? ;D

Kontynuując temat właściwy - niestety w trakcie remanentu (ja jak to ja, rozkręcam wszystko do ostatniej śrubki ;) ) okazało się, że gitara ma jebnięty kąt gryfu, i nawet maksymalnie opuszczone kostki mostka nie dają efektu. Co prawda ktoś w fabryce próbował to regulować podkładką z papieru ściernego (częsta praktyka w nawet droższych instrumentach, na forum basowym zrobili kiedyś "akcję odkręcania gryfów" i się paru posiadaczy topowych modelu mocno zdziwiło :P ), ale bez jaj...

Więc trzeba było zastosować inny patent, mianowicie usunięcie lakieru spod mostka. Nie obyło się bez małego odprysku, ale mimo wszystko efekt jest całkiem niezły:

Spoiler

Wbrew pozorom uzyskana w ten sposób kieszeń jest bardzo gładka (wydaje się na zdjęciu że tak nie jest, ale jest :P ), a te ryski na krawędziach dały się usunąć. Ponoć daje to jeszcze + do sustainu, artykulacji i czegoś-tam, ale ja się nie znam na gitarowym voodoo ;D

Teraz tylko impregnacja podstrunnicy, nałożenie olejku, polerowanie lakieru bo jest z masła orzechowego i nawet paznokcie się na nim odgniotły, ustawienie menzury... Ech ;)

ED: Wnęka na mostek musiała być jeszcze raz doszlifowana, ale tym razem jest okejaśnie. Na sensowne focie czekam aż się jakieś światło zrobi, bo ta kicha za oknem to...
« Ostatnia zmiana: 15 Kwi, 2014, 09:30:51 wysłana przez MrJ »

Offline vlamnick

• Gaduła
  • i am unable to can
A ja wiem co to jest - Cort C4H

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
A ja wiem co to jest - Cort C4H
Jak C4H, jak to jest 5-strunówka? :D

Offline vlamnick

• Gaduła
  • i am unable to can
Późno było a ja ślepy jestem :D

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Tja, miałem robić suspens w temacie, a przez przedłużający się remont gitary, a potem mój wyjazd, zrobiłem focie dopiero dzisiaj. I to jeszcze zamiast porządne aparatem, to jakie-każdy-widzi pluszowym jeżem...

Ogólnie w tych pieniądzach jestem baaardzo zadowolony z wygody i ogólnej jakości wykonania (no, może poza lakierem z gumy do żucia i kilku baboli jak ta podkładka korygująca nachylenie gryfu) tego Corta. Z soundu już niestety mniej, to jest typowy jednokierunkowy rockowo-metalowy bas. Co prawda są tacy, co grają na nim funky (do znalezienia na YT), ale ogólnie i tak najprawdopodobniej będzie to tylko przejściówka.
Ale to pod jednym warunkiem - że znajdę kogoś, kto będzie chciał się zamienić za... też Corta. Konkretnie Curbowa V. Bo kupować nowego, a sprzedawać tego mi się niespecjalnie chce, szczególnie że mam bardzo fajnie utrzymany egzemplarz za cenę srajłejowego szrotu. Jeśli nie - trzymam go bezterminowo, bo tak mi się spodobał, że innych gitar już nawet nie tykam :P
« Ostatnia zmiana: 22 Kwi, 2014, 14:05:41 wysłana przez MrJ »

Offline vlamnick

• Gaduła
  • i am unable to can
Potwierdzam, Curbow to bardzo przyzwoity basik, price/quality bardzo dobry :) Niech Ci służy  8)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
I do tego jeszcze jest niesamowicie wygodny. Z małym, fajnie profilowanym korpusem, lekki, dobrze wyważony. Ale ciężko jest go znaleźć w dobrych pieniądzach, a skoro trafiłem w dobrej (bardzo dobrej) kasie na jego kuzyna, to nie będę wybrzydzał :P Ewentualnie pójdzie na podmiankę.

PS. Kurde jeden problem mi się pojawił. Mianowicie "coś brzęczy". Gdzieś z okolic mostka / mostkowego pipaka. Myślałem najpierw że został jakiś zadzior po szlifie kieszeni i drga, ale zdjąłem mostek, sprawdziłem, rozkręciłem i złożyłem jeszcze raz, wygładziłem ponownie kieszeń "dla ostatecznego wyrównania" i nic. Mostek leży równo na desce, nie buja go, nie przechyla, nie styka się z krawędzią lakieru bo zostawiłem małą szczelinę między nimi. Pipaka też wykręciłem, ale co tam może brzęczeć? Sprężynek na śrubach nawet nie ma, całość leży na grubej gąbce. No głupi jestem... :o

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła
To ze slychac z okolicy mostka to nie znaczy ze problem nie może być z pierwszym progiem.  Albo nawet z luźnym pretem. 

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Pręt jest dociągnięty aż za mocno, muszę większą łódkę zrobić. Cavity sprawdzałem, łapałem za kable, gałki, przykrywę zdjąłem. Też nie to. Nawet przetworniki odkręcałem. Nic.

Zostaje mostek. Chyba. Po prostu jest taki dźwięk, jakby pod spodem była drzazga i wibrowała jak uderzam w struny. Odkręciłem mendę po raz trzeci, sprawdziłem czy trzyma poziom i fogle wyrównałem wszystko jak tylko można ręcznie (bo CNC nie posiadam aktualnie :P ), dokręciłem porządnie śruby, a brzęczy nadal. No głupi jestem... Co jeszcze może być? Siodełka? Sprężynki? Inaczej trzeba struny założyć?