No więc pomimo że gitarzysta ze mnie mierny, to napaliłem się na 7mke. Nie potrzebuje jej na teraz, ale chciałbym wiedzieć za czym się oglądać i na jakie modele polować po aukcjach. Przyznaję się że nie miałem nigdy w łapach siódemki, a w mojej mieścinie nie ma sklepów w których mógłbym ograć takie coś i sprawdzić czy mi leży. Zostaje macanie na odległość czyli net i ewentualne zwroty
.
Konkrety:
- cena: do 3000 zl... może lekko przekroczyć jeśli będzie tego warte
- nówka czy używka? bardziej chyba używka, ale w ostateczności mogę rozpatrzyć nówkę jeśli byłby brak dostępności z danym modelem na allegroszu czy tam tablicy
- most: tylko stały, nie chce floydów, nie chce nic blokować
- drewno: cóż na początku myślałem o mahoniu, ale z czasem doszdełem do wniosku że nie słyszę różnicy w brzmieniu drewna, tak jakby większe znaczenie miały pickupy i wzmachor
- pickupy: passywy i żeby na starcie były jakieś markowe szatany, by nie bawić się w dokupywanie i wymienianie
- rodzaj muzy: będzie orginalnie, czyli do mocnego łojenia ale żeby dało się zagrać coś lekkiego na cleanie. Z przewagą jednak szatanów
- kolor: czarny szatan... a tak na poważnie, to bez większego znaczenia, choć wsumie fajnie jakby to nie była nudna czerń, tak czy siak najmniej istotne
Mam trochę małe rączki więc myślałem coś o tych ibanezowskich gryfach, tylko widzę że tam większość modeli to z floydem i ibanezowskimi pickupami
Cóż myślałem o sygnaturze KoRna i Apex2. Parametry fajne, tylko jak się nie znam i pytam się Was czy warto? Nie chce kupować sygnatury tylko dla samego faktu że to gitka Korna czy coś, pomimo że ich fanem jestem. Dla mnie to beż różnicy kto sygnuje daną gitarę, może to być dobrze i synga Mietka z pod monopolowego. To są narazie plany zakupy i śmiało może to się rozłożyć w czasie, będe sobie kaskę zbierał a zarazem co jakiś czas sprawdzał sięc w poszukiwaniu zaproponownego modelu. Z tego co wiem to latem ma wyjść Apex20 który jest z lipy i ma singla pod mostem.