Autor Wątek: Line 6 znów coś knuje... nowy wzmacniacz?  (Przeczytany 19549 razy)

Zomballo

• Gość
Ni i pierwsze demo. Jak dla mnie to zabawka dla dzieciaków :/

Jak zwykle pół godziny farmazonów i dwie minuty grania. Zwróćcie uwage jak oni to nagłośnili. :P

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli

@szu gdzie Ty tam widzisz poda xt? po kiego pigmeja wsadzali by produkt sprzed X lat w nowe pudlo kiedy sa juz pody hd i nowe apki mobilne od l6?
No przeca facet o tym mówi na początku. Imo to taki następca spidera (czyli dla początkujących, szukających swojego brzmienia może sie nadać)
i always go full retard

Offline matisq

• Pr0
  • Gadaj z dupą to Cię osra
    • My Youtube
No nie wiem.
Szukać swojego brzmienia w urządzeniu które "słucha" tracka i "kopiuje" brzmienie gitary?

Takim produktem Line 6 staje się firmą dla dzieciaków a nie muzyków :)
Nie żebym był muzkiem bo co ja tam wiem o życiu i muzyce, ale dzieciakiem też już nie jestem.

Offline rusiu

• Gaduła
  • Mejama lama ding dong
A ja mimo 38 lat jakoś nie mogę dorosnąć i pewnie będę chciał spróbować tego czegoś podobnego do niszczarki na dokumenty :)
BTW gdzie w tym się wtyka kabel zasilający???
Było smaszno, a jaszmije smukwijne
Świdrokrętnie na zegwniku wężały,
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
No nie wiem.
Szukać swojego brzmienia w urządzeniu które "słucha" tracka i "kopiuje" brzmienie gitary?

nie kopiuje, a wyszukuje presetu z bazy l6 (którą dobrze znamy ;) )
i always go full retard

Offline y

• Pr0
  • nisko albo jeszcze niżej
a to nie jest coś bardziej jak hybryda kolumny aktywnej o małej mocy + cyfrowego modelera brzmienia/profili przed końcówką mocy?

tak to odbieram. do małego grania (dom) być może super.

Offline 7th

• Pr0
Ehh, czyli nic nowego a btw na filmiku z andertonsa mówią opodzie X3, a przynajmniej ja tak słyszę.
power to a being never dies

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
ja też, ale to przeciez to samo... a w sofcie nei widzialem (na filmiku przynajmniej) zeby był dual amp, co w sumei było najwieksza roznica miedzy xt a x3.
tak czy inaczej: meh... :P
i always go full retard

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
A ja to akurat kupuję, nazwijcie mnie dzieciakiem, jak chcecie, ale to moim zdaniem było największym atutem modelerów dla mnie - mogę zabrzmieć jak swoi gitarowi idole bez wydawania olbrzymich pieniędzy na efekty/gitary lub zadowalania się "w miarę podobnym", ukręconym brzmieniem swojego wzmacniacza. Jak ktoś chce szukać własnego, dojrzałego brzmienia - jest pierdyliard produktów, które spełnią jego potrzeby, rynek jest nimi wypchany po brzegi we wszystkich półkach cenowych.

A nowy produkt Line6 to coś dla takiego leniucha jak ja - mam chwilę wolnego czasu popołudniu i dla przyjemności ponapitalam sobie do ulubionej piosenki, wszystko przy użyciu wygodnego, przejrzystego interfejsu, nie ruszając się z kanapy.

A głośniki na tym filmiku brzmią okropnie do słuchania muzyki, straszny karton, talerze trzeszczą jak na chińskim głośniczku za 30 zł z supemarketu, masakra, ale do podkładu spoko.

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
Najgorsze dla mnie na chwilę obecną jest to, że trzeba posiadać i-cośtam a nie ma aplikacji na androida czy windowsa. Wymusza to więc, zakup dodatkowego urządzenia jeśli ktoś chce robić coś więcej niż puszczać muzę przez bluetooth.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.

pewnie w dupe :)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline rusiu

• Gaduła
  • Mejama lama ding dong

pewnie w dupe :)

Tak myślałem, ale wolałem się upewnić  ;)

Offline mhrok lama

• Pr0
  • Jestę kuglarzę xD
To jak już wymagają iOSa do działania to chyba lepiej międzymordzie + jamup :D I taniej wyjdzie :D

Offline maclaren2

• Użytkownik
Jak dla mnie to już na YT brzmi bez rewelacji.

Offline Aerosmith

• Pr0
Firma Line 6 zaprezentowała podczas targów NAMM 2014 najnowszy system nagłośnienia gitarowego o nazwie AMPLIFi.

Cyfrowa rewolucja w świecie muzyki znów nabiera tempa, a na jej czele po raz kolejny stoi marka dobrze znana z awangardowych pomysłów w dziedzinie inżynierii dźwięku oraz nagłośnienia gitarowego – Line 6. Czy kogoś to dziwi?

Line 6 AMPLIFi to przede wszystkim wzmacniacz gitarowy, za pomocą którego wykreujemy praktycznie dowolne brzmienie naszego instrumentu. Ale to dopiero początek. Piece te zamiast jednego czy dwóch głośników o charakterystyce przystosowanej do odtwarzania pasm gitary, posiada pięć głośników, zapewniając szerokopasmowy i stereofoniczny odsłuch. Po co? Aby oprócz samego instrumentu można było także odtwarzać w pełnym spektrum częstotliwości ścieżki podkładowe, a nawet po prostu słuchać muzyki w domu. Jak to możliwe?

Line 6 AMPLIFi posiada bezprzewodowe łącze Bluetooth, za pomocą którego łączy się z komputerem, tabletem czy telefonem komórkowym, z którego możemy odtwarzać muzykę. Jest także sprzężony z mobilną aplikacją iOS, która oprócz samej edycji brzmień oferuje możliwość ich błyskawicznego dopasowania do wybranego utworu oraz dzielenia się muzyczną pasją ze znajomymi w sieci społecznościowej. Trudno w to uwierzyć i trudno wytłumaczyć słowami, dlatego zobaczcie sami:

zacytowane ze strony: http://topguitar.pl/newsy/sprzet-newsy/namm-2014-line-6-przedstawia-amplifi/

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?

Cyfrowa rewolucja w świecie muzyki znów nabiera tempa, a na jej czele po raz kolejny stoi (...) Line 6.

tia... :D

Powyższy fragment sprawił zę poczułem się cofnięty w czasie o dekadę, kiedy to zdanie miało w sobie jakiś ślad prawdy :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
No pain No gain !

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
mam mieszane uczucia co do tego, poza tym ze na androida to sie chyba tego ludzie tak szybko nie doczekaja (niby pod koniec roku...tiaaaa, pewnie wyjdzie i z drugiej strony ta apka amplifi ma tylko zarzadzac urzadzeniem wiec nie powinno byc wiekszych zonkow)

Kupilbym synowi/córce gdybym mial juz kompatybilne urzadzenie iOS do wspomagania nauki gry na gitarze, przynajmniej nie bedzie tracil czasu na krecenie presetów i w myśl zasady "graj, nie pierdol" bedzie po prostu czerpał radość z gry i poznawal rozne gatunki, zespoly :)

smiesznie:
Inna sprawa ze do cover bandu albo kapeli weselnej by sie moglo nadac :D

jeszcze smieszniej:
albo do grania na ulicy...."a zagraj pan to..." i sciagasz sobie szybko preset...ups nie masz wifi wszedzie..no chyba ze sie ustawiasz po miescie w tylko w hot spotach :P
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Niedługo ktoś wymysli apke do robienia kupy przez tableta.
mniut i piah

Offline SinNameOn

• Prawie użytkownik
Niedługo ktoś wymysli apke do robienia kupy przez tableta.

ale tylko na iOS'a  :P

Offline matisq

• Pr0
  • Gadaj z dupą to Cię osra
    • My Youtube
mam mieszane uczucia co do tego, poza tym ze na androida to sie chyba tego ludzie tak szybko nie doczekaja (niby pod koniec roku...tiaaaa, pewnie wyjdzie i z drugiej strony ta apka amplifi ma tylko zarzadzac urzadzeniem wiec nie powinno byc wiekszych zonkow)

Kupilbym synowi/córce gdybym mial juz kompatybilne urzadzenie iOS do wspomagania nauki gry na gitarze, przynajmniej nie bedzie tracil czasu na krecenie presetów i w myśl zasady "graj, nie pierdol" bedzie po prostu czerpał radość z gry i poznawal rozne gatunki, zespoly :)

smiesznie:
Inna sprawa ze do cover bandu albo kapeli weselnej by sie moglo nadac :D

jeszcze smieszniej:
albo do grania na ulicy...."a zagraj pan to..." i sciagasz sobie szybko preset...ups nie masz wifi wszedzie..no chyba ze sie ustawiasz po miescie w tylko w hot spotach :P

Ustawiasz Tethering w smartfonie i masz sieć :P

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Albo kupujesz tableta z 'data plan'. Troche drozej ale nie trzeba sie bawic w tethering i takie tam.

Offline deathtom

• Gaduła
gdybymbył iFanem i używał iTunes do zakupów muzyki itd itp to na bank bym zakupił sobie taka zabawke do domu a lampe w ciapie by została (po co zużywać lampy :D )

Zomballo

• Gość
Ten cały koncept wzmaka na telefon śmierdzi z kilometra typowym amerykańskim marketingiem. Ten cudak ma blutufa tylko po to by następna wersja miała wifi. Stawiam na to kaszankę z grila i pół litra oranżady z komunii.

Offline rusiu

• Gaduła
  • Mejama lama ding dong
Ogrywał już to ktoś może?? Chcę coś kupić do grania w sypialni i biorę Amplifi pod uwagę.  Interesuje mnie czy wersja 75w  na 8calowym głośniku, nada się do siedmiu strun.