Autor Wątek: Poproszę darmowy BlacKat  (Przeczytany 13452 razy)

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
Odp: Poproszę darmowy BlacKat
« Odpowiedź #25 27 Mar, 2013, 00:56:53 »
Koleś pisze pod dwoma nickami (berzerkergang i xethicx), do mnie pisał podając się za inną osobę oraz dodatkowo jako trzecia osoba na FB oferując pomoc w znalezieniu pierwszych dwóch osób. Taki sam mail jak ja dostali też Strictly 7 i Bare Knuckle. Nie opublikowałem dalszego ciągu historii mailowej, bo właśnie nie chciałem robić większego shitstormu. A było tam wiele perełek - po prostu "Craig" chciał zamówić gitarę. Ciekawe w jaki sposób by mnie chciał naciąć, może zwrotka z paypala? Odpierdolił się dopiero jak mu pogroziłem policją. Mam dowody na wszystko co napisałem i dużo więcej, nie wrzuciłem ich do wątku, bo nie chciałem ujawniać publicznie jego danych osobowych (wszystkie dowody były oparte o to). Jeden z modów potwierdził, że Xethicx posługuje się tym samym mailem z którego przyszły do mnie te zajebiste propozycje, wpisanie maila berzerkerganga wyrzuciło mi imię i nazwisko oraz miasto kolesia. Jeden z użytkowników orga zapytał czy to może Tyler XXX, bo sprzedał mu wiosło i nadal czeka na część pieniędzy. Większość ludzi przechodzi obok takich rzeczy obojętnie. Ja uważam, że skurwysyństwo trzeba tępić. Jeżeli go nie zbanują to nie wracam na orga, nie wiem jak wam, ale mi towarzystwo złodziei i oszustów nie odpowiada. Jeżeli ten gość kogoś okradnie, a jest to moim zdaniem tylko kwestia czasu (zapisał się w marcu i już nabił 180 postów na jednym i 40 na drugim koncie), to odpowiedzialność spoczywa na moderatorach.

A oto powód bana:
"Attacking a kid just because he raises a valid point - and then deciding he's your target with no verification - earns you a month off this time. Next time you do something this stupid, you're gone forever. Got it?"

Forma tego wyjaśnienia bana wyjątkowo mnie wkurwia. Trochę kasy już na to forum przelałem jako vendor i contributor, ale jakiś gnojek mnie musi mentorskim tonem zganić. Ten sam bałwan zaczął grozić banem Keithowi gdy ten udzielił pierwszych od dawna sensownych informacji w wątku o Bernie Rico Jr.

Tymczasem BlacKata ogrywa pewien Fredrik T. w Szwecji na wizycie u znajomego, Keith Merrow dziękuje za zajebisty wygląd korpusu, Aaron Marshall z Intervals zamawia Leona pisząc, że to gitara jego marzeń a ja szykuję się na pierwsze w życiu oficjalne wystawianie publiczne na musikmesse. Przy tym wszystkim naprawdę chuj z orgiem.

Nikt, czy możesz mi wyjaśnić o co chodzi z metalguitarist? Tam też jest ten kolo? bo już prawie się zapisałem....
« Ostatnia zmiana: 27 Mar, 2013, 01:00:07 wysłana przez Didejek »

Offline Drozd

• Pr0
  • Serius big fella
« Odpowiedź #26 27 Mar, 2013, 09:28:27 »
Koleś pisze pod dwoma nickami (berzerkergang i xethicx), do mnie pisał podając się za inną osobę oraz dodatkowo jako trzecia osoba na FB oferując pomoc w znalezieniu pierwszych dwóch osób. Taki sam mail jak ja dostali też Strictly 7 i Bare Knuckle.

Ciekawe co napisał do BKP. Że napadli na jego kolegę i ukradli pickupy z gitary, a GF jest pewna że to był set Warpig battle worn?
weimar guitar gently weeps

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #27 27 Mar, 2013, 10:07:46 »
IMO niepotrzebny był aż ban, ale intencje mieli dobre, shitstorm rozkręcony prawidłowo i trochę niepotrzebnie. Nieprofesjonalnie.

W pierwszej chwili miałem podobne odczucie, gdyż podobnych maili kilka mieliśmy ale zwyczajnie je olewam i nie odpisuję bo wiem ze tego typu zachowań jest na świecie fchooi. Pamietając jak sam za gówniarza wypisywałem do firm o katalogi samochodów i gitar,, no fakt tylko o katalogi, których w latach, późnego gierka i wczesnego jaruzelskiego, zwyczajnie nie bylo.
Tutaj Dideja cos tknęło i okazało sie być czubkiem góry lodowej, tylko krowy nie zmieniają poglądów, zmieniłem więc i ja. Napisaliśmy do Alexa, wątpimy by to cokolwiek zmieniło ale i tak napisaliśmy by nazwijmy to czuli odddech na plecach. Jeśli bedzie nas więcej to jak wiadomo w kupie sila i kupy nic nie rusza. Póki co taką wielką kupą okazują sie niektóre mody z orga i ich co najmniej niezrozumiałe zachowanie, tym bardziej ze stawiają siebie w pozycji broniących próby wyłudzeń.

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
« Odpowiedź #28 27 Mar, 2013, 11:00:58 »
Niezależnie czy ja byłem profesjonalny czy nie, moderator nazywający mnie 3 razy z rzędu głupkiem nie weryfikując żadnych faktów wystawił sobie doskonałe świadectwo. Zaakceptowałbym bana za spowodowanie shitstormu, ale żaden z moderatorów nie przyczepił się do mojego pierwszego posta, ban był za oskarżenie biednego dzieciaka (lat 34). Wątek został przeniesiony do działu Dealers (do tego już przywykliśmy, co Jarek?), jeden z modów nawet zalajkował pierwszego posta i tyle. Przesłałem całą korespondencję z Tylerem do Alexa (przynajmniej mam nadzieję, że do niego trafiają te maile), włącznie ze screenshotami wskazującymi jednoznacznie na to że jest to ten koleś, ma dwa konta orgu, korzysta jednocześnie z 4 skrzynek mailowych, 3 tożsamości i próbuje wyłudzać sprzęt od firm. Powinienem był go olać tak jak wszyscy, ale jakoś nie potrafię przejść obojętnie obok złych ludzi. Mnie by nie wydymał, ale może kogoś innego tak.

Jeszcze sobie zajrzałem dzisiaj na orga do wątku o BRJ, a tam ów kolo pisze:
|While I appreciate the severity of mental illness and I wish him and his family the best, I think more than a facebook post is needed to prove his current situation and whereabouts, at least to those owed guitars. I am aware of his past mental history I just hope that it's not being used as an excuse for delays.

Best of luck to all those owed money and guitars. I feel for yah. I went through a similar situation with the guy that did my granite counter tops. Paid half up front, said it would be done in a month, he got in a "skidoo accident",,, 10 months later, after threats and calls from lawyers, I got my money back. "

Nóż w kieszeni się otwiera.
« Ostatnia zmiana: 27 Mar, 2013, 12:18:06 wysłana przez Didejek »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #29 27 Mar, 2013, 14:15:44 »
W zasadzie od momentu jak jestem na ss.org (od chwili powstania) i jeszcze wcześniej na ERG.org prędzej czy później ktoś dostawał po dupie i nigdy nie była to osoba która była czemuś winna.

Praktycznie każdy dealer i producent gitar w którymś momencie był napierdalany przez modów i właścicieli serwisów, banowany a potem zajeżdżany złymi opiniami aż do chwili kiedy nie pojawiała się na rynku nowa trendy marka. Tak było z Shermanem, Huffem, Roterem, Motorcity Pickups i jeszcze kilkoma innymi.

Didej bardzo dobrze zrobiłeś! Dane kolesia osobiście wrzuciłbym już w pierwszym poście. Niech się wstydzi a inni mają ostrzeżenie. I jebie mnie czy ma 15 czy 90lat.

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline sylkis

• Pr0
« Odpowiedź #30 27 Mar, 2013, 14:33:06 »
Nie wiem jak w Kanadzie lub kraju,w którym ss.org jest zarejestrowane (USA?), ale w Polsce jest ochrona danych osobowych i za ujawnienie ich bez zgody zainteresowanego (zwłaszcza w takim kontekście) można beknąć...
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #31 27 Mar, 2013, 15:23:59 »
Odkąd jestem na .orgu zarejestrowany (od 2008 roku) dostałem już tyle tego typu SCAMu, że mnie już takie sytuacje w ogóle nie bawią. Najlepszy i najbardziej upierdliwy jest typ który na każde ogłoszenie WTB zgłaszał się do mnie. Za każdym razem pisał z innego adresu mailowego (raz podpisał się nawet polskim imieniem i nazwiskiem :facepalm:), że ma to czego szukam i żebym zaproponował cenę. Akceptował oczywiście bez słów cenę, którą ja proponowałem i podawał mi dane do przelewu. Czerwona lampka się uruchamiała i prosiłem o referencje i zdjęcia przedmiotu. Odpowiedź, swoją drogą dość zabawna, za każdym razem była taka sama i wtedy orientowałem się, że to znów ten sam typek. Dostawałem w załączniku zdjęcia katalogowe poszukiwanego przedmiotu, a w wiadomości, że nie ma referencji bo to jego pierwsza internetowa transakcja, ale "tu jest moje zdjęcie z rodziną <grubas z dzieckiem przy fontannie.jpg>. Boję się teraz spojrzeć na białą kartkę, bo mam obawy przed trwałym kontrastem następczym na oku przez to ile razy to zdjęcie już widziałem...
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #32 27 Mar, 2013, 15:45:59 »
Nie wiem jak w Kanadzie lub kraju,w którym ss.org jest zarejestrowane (USA?), ale w Polsce jest ochrona danych osobowych i za ujawnienie ich bez zgody zainteresowanego (zwłaszcza w takim kontekście) można beknąć...
Można. I co widzisz opcję że koleś idzie do sądu: "Wysoki sądzie chciałem ojebać tego pana na grubą kasę a ten ciul moje dane upublicznia żeby ostrzec innych. Proszę go nabić na pal."

Musza z kupowaniem w necie jest zupełnie inna akcja i to nie o to chodzi w tej sytuacji przecież. Jak ktoś nie uważa to się da wrobić. Ja kupowałem Cooleya od kolesia który miał na orgu chyba 5 postów, zero transakcji i pochodził z tajlandii czyli na pierwszy rzut oka wszystkie lampki ostrzegawcze krzyczały "SCAM" a deal był jednym z najszybszych i najpewniejszych jakie zrobiłem.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #33 27 Mar, 2013, 16:03:42 »
Niedługo to my będziemy najfajniejszym sevenstringiem na świecie 8)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #34 27 Mar, 2013, 16:15:59 »
Mam spory sentyment do orga bo nauczyłem się tam wielu rzeczy, dowiedziałem się o zajebistych gratach, poznałem ludzi z którymi utrzymuje stały kontakt od wielu lat i którzy zupełnie bezinteresownie mi wielokrotnie pomagali. Ale żal mi dupę ściska jak widzę takie akcje. W pale mi się nie mieści że Didejowi się oberwało za to że chciał chronić innych użytkowników i zarejestrowanych na forum producentów...

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
« Odpowiedź #35 27 Mar, 2013, 16:34:28 »
Być może popełniłem błąd z tym not yet tyler, może trzeba było pisać do modów z dowodami, ale patrząc na to co koleś próbował zrobić w tym wątku swoimi obiema tożsamościami (a także ukurwiony jego naprawdę kretyńskimi mailami i wiadomościami na FB) stwierdziłem sobie, że nie ma litości dla chujowych gości i spontanicznie tak odpisałem, zresztą poskutkowało, bo porzucił swoją tożsamość... Przynajmniej na razie - teraz nabija na berserkerze. Dodam, że dopiero dzięki temu wątkowi udało mi się określić, że xethic i berserkergang to on. Jak inaczej mógłbym go znaleźć, przecież na orgu jest tylu użytkowników, że jest to niemożliwe? :)

Dowcipem jest fakt, że adresy e-mail tego palanta potwierdził mi na PW djpharoah. Napisałem akurat do niego bo po pierwsze zalajkował pierwszego posta w tym wątku, po drugie działa mi na nerwy technomancer, który zbanował Skervesena za wątki NGD wrzucane przez jego klientów, a także mojego klienta Baco (z Guitar Candy) za wrzucenie NGD ze swoją prywatną gitarą. Eaoliana czy jak mu tam, nie kojarzyłem do tej pory. Wychodzi na to, że dealerzy na tym forum nie mogą nawet pierdnąć bez bana. Niby dlaczego mój wątek został przeniesiony akurat do działu Dealers, czy to była oferta sprzedaży?

Wracam do aktualizacji kociej strony.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #36 27 Mar, 2013, 16:43:45 »
Tak to smutna prawda. technomancer lajkuje teraz co drugi jak nie każdy nasz post  :facepalm: , sam udziela się w watku KxK ile tylko wlezie mimo pozornej bezstronności, no ale wiadomo co wolno wojewodzie... w koncu jest u siebie. Dziwne to wszystko i tu juz nawet nie chodzi o kasę. Z nami przynajmniej było bardziej jasne choć bezczelne.
   Mimo wykupienia Vendora i teoretycznej możliwości zakładania dowolnej ilości wątków w dilerach, przeniesli przed chwilą wątek Bacia do wspólnego wora . Twój watek fogle gdzieś przepadł. owszem uruchamia się z linku ale na stronie już go nie widać , ot ciekawostka przyrodnicza.

przykładowa "działalnośc technomacera"  sorry aktywność :P
http://www.sevenstring.org/forum/dealers-group-buys/228808-kxk-sii-7-stock-hss-alder-birdseye-purple-marbalize-3.html#post3481303

;D

Takiej niespójności regulaminu z postepowaniem modów nie spotkałem nigdzie. Tam regulamin swoje a mody swoje jedno z drugim niestety nie ma wiele wspólnego. Moj ban z powodu posiadania konta jak prywatna osoba i oficjalnego firmy tez wg regulaminu nie był taki oczywisty. Natomiast kolo działa sobie spokojnie dalej i jego to nie dotyczy.

« Ostatnia zmiana: 27 Mar, 2013, 16:59:58 wysłana przez commelina »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #37 27 Mar, 2013, 16:57:32 »
wcześniej Noodels (już nie jest chyba modem, przeszedł na MG.org) w taki sposób "wspierał" KXK bo miał u nich sygnaturę.

a przez Was przed chwilą wpadłem na nowy pomysł wiosła i będę się wkurwiał że nie potrafię CADzić w 3D. Damn.

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
« Odpowiedź #38 27 Mar, 2013, 17:39:05 »
Myślałem, żeby przenieść się na metalguitarist, ale tam rzeczywiście moderuje ten sam debil co mnie zbananował.
Takiej niespójności regulaminu z postepowaniem modów nie spotkałem nigdzie. Tam regulamin swoje a mody swoje jedno z drugim niestety nie ma wiele wspólnego. Moj ban z powodu posiadania konta jak prywatna osoba i oficjalnego firmy tez wg regulaminu nie był taki oczywisty.

Na każdym normalnym forum jakie znam wystarczy wpisać w sygnaturce swoje powiązania z biznesem - endorsementy, pracę w firmach muzycznych itd. Według ich logiki, z orga powinni wylecieć też Mondo i Amanita. No i właśnie - takie "bezinteresowne wspieranie" jednych firm, a gnojenie przy byle okazji innych (mi na początku działalności groził ban za stwierdzenie, że wolę bolt on od ntb) sprawia, że zaczynam szukać lepszego zagranicznego forum. Najlepiej takiego, które za skromną dotację pozwoli mi otworzyć oficjalne subforum... Metalguitarist właśnie z tej listy odpadł.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #39 27 Mar, 2013, 17:57:03 »
mi groził ban za stwierdzenie, że wolę bolt on od ntb

Nie, ja po prostu nie wierzę w takie absurdy. To dzieje się naprawdę?
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #40 27 Mar, 2013, 18:01:58 »
mi groził ban za stwierdzenie, że wolę bolt on od ntb

Nie, ja po prostu nie wierzę w takie absurdy. To dzieje się naprawdę?

Ja też nie... :/

kurwa jak można woleć bolt-on :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #41 27 Mar, 2013, 18:16:45 »
Niedziu, jeślu UE ustalała wielkość ogórków oraz dopuszczalne wygięcie banana, to czymże jest taki piard jak to.
Symptomatyczne jest to, ze najczęściej banowani są Europejczycy.  Może hamerykańskie dzieci maja jakis kompleks?
Tak wiem siegam zbyt daleko, ale ...? Niewiele jest mnie w stanie zdziwić po tych 40+ latach :P

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #42 28 Mar, 2013, 08:46:56 »
Niedługo to my będziemy najfajniejszym sevenstringiem na świecie 8)

Jak to: "będziemy"? ;)
Paczki z głów!

Offline sylkis

• Pr0
« Odpowiedź #43 28 Mar, 2013, 13:46:00 »
Można. I co widzisz opcję że koleś idzie do sądu: "Wysoki sądzie chciałem ojebać tego pana na grubą kasę a ten ciul moje dane upublicznia żeby ostrzec innych. Proszę go nabić na pal."
Oczywiście, że tak. Jeżeli miał tupet tak naciągać, oraz podejrzewam, ze uderzać też do modów - dlaczego miałby nie mieć tupetu wystąpić z tym do sądu o upublicznienie jego danych osobowych bez zgody, oraz być może jeszcze udałoby mu się i zniesławienie (i narażanie na potencjalne niebezpieczeństwo) do tego podciągnąć?

Niezależnie od tego, co on wcześniej usiłował zrobić, nie jest to usprawiedliwieniem do tego, aby inni przeciw niemu robili coś nielegalnego, tzn. przewinienia jednego nie uprawniają innych do ich własnych przewinień. W sensie, jakby upublicznić jego dane, to wtedy to już by nie wyglądało na ostrzeżenie wobec innych (i to z klasą, biorąc pod uwagę kształt pierwszego postu), a zemstę. Tak się nie robi, serio (a to, że nie naciąga się innych to już osobna kwestia).

Moim zdaniem Didej bardzo dobrze zrobił, że na początku nie upublicznił danych kolesia. Ale że "uderz w stół, a nożyce się odezwą" - jak typ próbował go zgasić na forum udając kogoś innego, to tutaj też już słusznie go skarcił i wskazał, że to on i dopiero wtedy, nie wcześniej.
« Ostatnia zmiana: 28 Mar, 2013, 13:58:50 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

Offline qqryq

• Użytkownik
« Odpowiedź #44 28 Mar, 2013, 14:19:47 »
Niedziu, jeślu UE ustalała wielkość ogórków oraz dopuszczalne wygięcie banana, to czymże jest taki piard jak to.

To akurat takie głupie nie jest z punktu widzenia zakładów produkcyjnych :)

Historyjka fajna, najfajniej się czytało momenty gdzie widać było jak gościu się jarał łudząć się że już tak mało brakuje żeby jego plan się spełnił ;)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #45 28 Mar, 2013, 14:53:31 »
Niezależnie od tego, co on wcześniej usiłował zrobić, nie jest to usprawiedliwieniem do tego, aby inni przeciw niemu robili coś nielegalnego, tzn. przewinienia jednego nie uprawniają innych do ich własnych przewinień. W sensie, jakby upublicznić jego dane, to wtedy to już by nie wyglądało na ostrzeżenie wobec innych (i to z klasą, biorąc pod uwagę kształt pierwszego postu), a zemstę. Tak się nie robi, serio (a to, że nie naciąga się innych to już osobna kwestia).

Mam odmienne zdanie.

Przy ostatniej akcji z wałkami i sprzedaży żywności która np. nie była tym czym miała być, po wynikach oficjalnej kontroli NIK i Sanepidu od razu powinni podawać wszystkie dane firmy i prezesa. Chory kraj kiedy prawa oszustów są respektowane a podstawowe prawa obywateli do jawności informacji już nie.

Offline sylkis

• Pr0
« Odpowiedź #46 28 Mar, 2013, 15:15:59 »
Chodzi raczej o zasadę, że to, że ktoś mi jakąś przykrość zrobił nie upoważnia mnie do robienia przykrości tej osobie, przynajmniej nie we własnym zakresie (co najwyżej mógłbym taką osobę zaskarżyć, aby ta została ukarana zgodnie z prawem). Niestety niektórzy tego nadużywają i wykorzystują do uprawiania swojego skurwysyństwa, ale jak niby uregulować dopuszczalność odstępstwa od tej zasady? To by nie dość, że bardzo komplikowało i tak już posrany system, to by jeszcze dawało innym (albo i też tym samym) skurwysynom kolejne pola do nadużyć...

IMO, świećmy dobrym przykładem. Może kiedyś wyrosnę z idealizmu, ale póki co jeszcze uważam, że chcąc uczynić świat lepszym należy zacząć od siebie i postawa Dideja była wzorowa ;)
« Ostatnia zmiana: 28 Mar, 2013, 15:17:46 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #47 28 Mar, 2013, 15:29:07 »
Widziałem temat na fejsie i orgu. No kurwa ręce opadają. Na orgu przestałem się udzielać ze 3 lata temu, przede wszystkim z powodu nazistowskiej moderacji. Didej - piąteczka i powodzenia!

Posty połączone: 28 Mar, 2013, 15:34:31
BTW, z powodu tego barychłona w naturalu mam obsraną zbroję
« Ostatnia zmiana: 28 Mar, 2013, 15:34:31 wysłana przez Pan Sinner »

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
« Odpowiedź #48 28 Mar, 2013, 15:38:40 »
Nie chciałem podawać danych osobowych, bo myślałem, że mimo wszystko to jakiś gówniarz, a gówniarzom się wybacza więcej. Ale kiedy wyszło, że to 34-latek prowadzący agencję koncertową to nieco mi to zmieniło optykę. Poza tym naprawdę to co opublikowałem to tylko początek historii. Zastanawiam się czy nie opublikować całości w związku z tym, że administracja orga postanowiła mnie olać.

Offline sylkis

• Pr0
« Odpowiedź #49 28 Mar, 2013, 15:46:54 »
IMO poczekaj, czy nie uda ci się dogadać jednak z ludźmi z .orga, a jeśli to miałoby się okazać twoim pożegnaniem z nimi, to IMO opublikuj całą historię ze wszystkimi jej aspektami gdzieś na fejsie albo swojej stronie, ale w miarę możliwości dane osobowe pozostaw ukryte, co najwyżej właśnie opisuj, że "to i to konto było na ten sam e-mail, którego nie chcę upubliczniać" i co najwyżej wrzucaj screeny, na których zablurowany do nieczytelności będzie tekst z e-mailem, ale będzie po kształcie plamy widać, że to ten sam itp. ;)

Jeśli ci się chce rzecz jasna.
(\__/)    This is Bunny.