... bardzo szczerze podejdę do tego tematu bo mogę troszkę pomóc
Napewno nie warto kupować paczki LANEY GS212IE w standardzie za 1100zł bo każdy o tym wie że :
- głośniki Celestion 80 Seventy to padaka i siara
- wykonanie Laney'a i materiały to nie Mesa, Engl czy nawet Marshall
...ale jak zrobisz tak jak ja przy podobnym szczęściu to bardzo, ale to bardzo zdziwiłbyś się efektu dźwiękowego
- musiałbyś trafić na likwidację sklepu tyle, że w Polsce i wyrwać nówkę LANEY GS212IE za 600zł
- sprzedać w pizdu nówki stockowe głośniki za 275zł czyli sama obudowa wychodzi 325zł
- kupić nówkę Eminence Governor 75W 16Ohm za 350zł
- kupić nówkę Celestion G12T- 75W 16Ohm za 250 zł
- spiąć je równolegle w 8 Ohm
- zamontować specjalną blachę aluminiową z wywierconym otworem na właściwe wyjście, a zarazem maskującą drugie wyjście paczki i przełącznik, żeby sobie niespodziewanki nie popełnić kiedyś.
- nakleić naklejkę 8 Ohm only
... trudno opisać i udowodnić jak tania paka z wątpliwej sklejki właśnie z tymi dwoma głośnikami i Powerballem na grzbiecie imituje paczkę 4x12... ...ale tak właśnie jest...
...wszystkie Marszczale 2x12 mogą się schować...
...wiadomo, że to jest tylko moje zdanie i każdy lubi co innego, ale warto sprawdzić wymiary tego Laney'a 715 X 360 X 460 mm
i porównać do wszystkich tanich czy drogich paczek 2x12.
...pojemność paki dość duża bo nie ma 2-3 płyt przednich do których montuje się głośniki jak w przypadku paczek Marszczali. Laney ma jedną płytę przednią i nie trzeszczy. Wszystko trzyma się stabilnie i nie rozjeżdża od wibracji... ...jeszcze... ...mam nadzieję.
POLECAM !!!! ją bez żadnego kitu, a jak się ktoś wstydzi loga no to odwrócić znaczek i pierdalnąć naklejkę z nazwą kapeli
hehe
no i do tego samemu można sobie skrzynię zrobić... ... sobie zrobienie czasami trwa miesiąc