Autor Wątek: Road to NGD czyli "zrób se sam custom"  (Przeczytany 92304 razy)

Offline blackdahlia

• Pr0
Bo tak jest :) Kiepsko pomalowany, kiepściutko wyszlifowany mebelek, który może zagra, a może nie :)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Spoiler
i dokończ co zacząłeś, zagra nie zagra ale bedzie miało Twoje serce. A zobaczysz ze zagra ;)
Muszę również potwierdzić, ze interesy z "tym panem" to prawdziwa przyjemność.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Patrząc na główkę mam wrażenie, że to kawałek mebla, a nie instrument.

Dude, jest ładniejsza niż gitary pewnego pana na "R" z okolic poznania ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline blackdahlia

• Pr0
Ej ale panowie co by nie mówić, ja ją uwielbiam, jest moja no i trochę pracy w to poszło, ale doskonale zdaję sobie sprawę z masy niedoskonałości, i wcale nie czuję się z nimi źle czy coś. Po prostu wiedziałem, że będą, bo jeśli się nie ma doświadczenia i narzędzi, a co gorsza jest się leniem to muszą być braki :)
Tak czy owak, oczekiwałem rotera z ładniejszym kształtem i go mam, więc się cieszę :D

Offline dawson

• Gaduła
To teraz możesz z dumą zacząć seryjną produkcję i pchać na cały świat i dorobić się może nawet strony w stylu  www.blackdahlia-sucks.com  :)

A zupełnie poważnie, to Ci zazdroszczę ... będziesz miał własnoręcznie wykonaną gitarę dude !!!

Offline blackdahlia

• Pr0
ale to dopiero jutro, jak założę mostek i się okaże czy da się to wyregulować ;D

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Już dziś!!! Już dziś!!! Kufa jaram się!!!
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline czerez

• Gaduła
  • Morde mam może nie w tamburyn, ale mam zasady
obserwuję z zaciekawieniem

Wydawało mi się, że kształt RG i główka z Soloista to będzie mój pomysł na 7st a ty żeś mnie ubiegł  :D
Do tego zajebisty top , szkoda trochę, że nie zrobiłeś nakładki na główkę - by po prostu pozamiatało !!!

"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój" - Duńczyk !!!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Dobra Black, dziś jest już wczorajsze jutro, więc czekamy na zdjęcia, próbki i filmik!!!

Offline Darkened

• Gaduła
  • Death Metal to styl życia.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0

Offline deathtom

• Gaduła
Az sie kusza wezme za ten korpus i gryf co stoja w piwnicy i czekaja ! A co ! :D

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
giwasinfogiwasinfog iwasinfo! :D
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Nie, chcę mieć oficjalne potwierdzenie, że wszystko jest w najlepszym porządku ;)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Jebać fretlesy, pickupless FTW!
B ( o ) ( o ) B S

Offline blackdahlia

• Pr0
Panowie chujnia!
Wkurza mnie to jak to jest wykończone, zrobię to od nowa to primo.
Na tyle ile się udało dzisiaj zrobić, ona po prostu źle wygląda i muszę coś z tym fantem zrobić.
Drugi problem jest taki, jak już opisałem commelinie - jakiś czas temu już wstępnie szlifowałem progi, przymiar pokazywał, że wszędzie ok, a tu dzisiaj przy polerce - taki chuj! Dwa progi po prostu chyba deska wessała O_o mówię serio, wszędzie dookoła jest ok, a one są....za nisko :facepalm:

O dziwo - gitarę mimo wszystko spróbowałem ze strunami jako tako ustawić - menzurę, wysokość, zgadza się! Ba! Ona nawet stroi na progach, z wyjątkiem pierwszego dla B7 i trzeciego dla pierwszych trzech cieniasów.

Porażka.

Ale nie ma co się łamać, tylko coś na to poradzić.
Czyli tak - foty - jak w końcu ona będzie wyglądać jak trzeba, próbka jak się dorwie jakikolwiek pikap i najważniejsze - poradzi coś na progi.

Pozdro

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Stroi, to już coś. Duże coś.

A martwiłbym się dopiero, gdyby nic nie było spierdzielone, wtedy albo ingerencja pozaziemska albo masz supapałaz, w każdym wypadku należałoby się obawiać. A tak to co kurwełe... Budowałeś pierwszy raz gitarę od zera, to nie czołg, tu było co spieprzyć :)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline blackdahlia

• Pr0
Za jakiś tydzień może zdobędę potrzebne rzeczy, a do tamtej pory robię sobie od niej wakacje :)

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline hdx

• Użytkownik
No i nie korci żeby na szybko wrzucić tam jakiś pickup? Teraz to się czuję jak w oczekiwaniu na kolejny sezon ulubionego serialu.

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
O dziwo - gitarę mimo wszystko spróbowałem ze strunami jako tako ustawić - menzurę, wysokość, zgadza się! Ba! Ona nawet stroi na progach, z wyjątkiem pierwszego dla B7 i trzeciego dla pierwszych trzech cieniasów.
Z ciekawości: jak duże są te odchyły?(w centach) Jaką akcję siodełka sobie zrobiłeś?
synkopy to guwno

Offline blackdahlia

• Pr0
Nie, Vicolu, nawet nie idzie oprzeć tej struny w tym miejscu xD zwyczajnie dzwoni o następny próg. No nieważne. Zobaczymy co to będzie.

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
aaa, w sensie, że masz doły w progach i nie wybrzmiewa w ogóle? No to wszystko jasne. Baj de łej: czym nabijałeś i jak to wyszło? Nie ''buja'' się gdzieś próg? Sprężynowanie to najgorsze co może być.
synkopy to guwno

Offline blackdahlia

• Pr0
w dwóch miejscach, są zwyczajnie za niskie. Progi są wciśnięte prowizoryczną prasą zradiusowaną.