Autor Wątek: Uciekać z kraju?  (Przeczytany 18250 razy)

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Odp: Uciekać z kraju?
« Odpowiedź #25 09 Maj, 2012, 16:43:20 »
A tak w ogole to oprocz tego, ze zachod to nie raj to zyje sie w miare przyjemnie i spokojnie. Nie ma za duzo wkurwiajacych sytuacji. Latwo wszystko ogarnac (pod warunkiem, ze jezyk znasz). Ba, w skarbowce w ciagu 5 lat bylem... raz. PITa za to ani razu nie wypelnialem. Ot takie male drobnostki ale pomagaja bardzo w zyciu. Wkurwiaja inne rzeczy niz w Polsce no ale nigdzie nie jest idealnie.

Jedna rzecz dosc ciekawa, przynajmniej z punktu widzenia mieszkania w Londynie. Jest to swietne miejsce wypadowe, mozna stad wyczaic loty w smiesznie niskich cenach, czasem az glupio nie jechac. Przyklad? Rok temu Norwegia za 9 funtow, Dania za 1.5 funta!! Teraz w marcu Majorka za 500PLN za osobe (lot i hotel przy samej plazy)...

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #26 09 Maj, 2012, 16:55:12 »
Mat, pogadaj tak jeszcze troche, to sie skusze i pojede po Ciebie, tylko po to by wjebać ze wkurwiasz  :P

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #27 09 Maj, 2012, 17:05:50 »
Hm, mnie tylko ciekawi, w jak popularnej kapeli trzeba grać, żeby się z tego utrzymać. Najbliższy przypadek - Andy, jego The Spindle Sect jest nawet popularne. Najdalszy - Misha Mansoor, niby trasa z Dream Theater, albumy rozchodzą się jak świeże bułeczki, milion fanów, a wszyscy chłopcy pracują.

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
« Odpowiedź #28 09 Maj, 2012, 17:07:12 »
Jak masz okazję jechać za granicę, żeby robić to co lubisz i dostawać za to kasę, to nie wiem nad czym sie tu zastanawiać.
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #29 09 Maj, 2012, 17:15:22 »
Hm, mnie tylko ciekawi, w jak popularnej kapeli trzeba grać, żeby się z tego utrzymać. Najbliższy przypadek - Andy, jego The Spindle Sect jest nawet popularne. Najdalszy - Misha Mansoor, niby trasa z Dream Theater, albumy rozchodzą się jak świeże bułeczki, milion fanów, a wszyscy chłopcy pracują.

BO trzeba grać w trio, mniej do podziału.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
« Odpowiedź #30 09 Maj, 2012, 17:15:52 »
Chyba, ze to granie w jakimś tribute albo cover band. Wtedy kasa jest :-)

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #31 09 Maj, 2012, 17:29:46 »
Moi dwaj kuzyni grają na weselach i chałtury w stylu sylwester, andrzejki ipt. Za noc grania liczą sobie 1.5zł, oprócz tego obaj pracują i całkiem dobrze na tym wychodzą, to jak by na tym wychodzili na zachodzie? Pewnie ze 2x lepiej nawet gdyby grali grindcore.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #32 09 Maj, 2012, 17:44:35 »
Uciekac z kraju?
Tak.
B ( o ) ( o ) B S

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #33 09 Maj, 2012, 18:39:15 »
youshy, czyżby to przez maturę ;D?

Chociaż w sumie ja też chyba będę zabierał się za uciekanie stąd ;)
Ssiecie.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #34 09 Maj, 2012, 18:48:21 »
Ja, mając możliwości i warunki, bym z chęcią wielką spierdolił jak najdalej. W pizdu. Anglia wydaje się być odpowiednia. Albo Irlandia.
« Ostatnia zmiana: 09 Maj, 2012, 18:55:26 wysłana przez Az »
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #35 09 Maj, 2012, 20:01:45 »
youshy, czyżby to przez maturę ;D?

Chociaż w sumie ja też chyba będę zabierał się za uciekanie stąd ;)

Nie, maturę napisałem całkiem dobrze, ze studiami bez problemu :) Tu raczej chodzi mi o to, czy w ogóle jest sens tu cokolwiek robić, czy po prostu powiedzieć hasta la vista i jechać w pizdu.

Zależy też od gatunku który grasz, jakbyśmy grali muzykę dla gimnazjalistek, to pewno bylibyśmy bogaci.
« Ostatnia zmiana: 09 Maj, 2012, 20:06:22 wysłana przez youshy »
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline smetny666

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #36 09 Maj, 2012, 20:13:14 »
trzeba także się liczyć z tym ze Polska matura jest słabo honorowana za granicą :P

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #37 10 Maj, 2012, 02:21:25 »
Wszyscy piszą żeby spierdalać, a chyba tylko jedna osoba tutaj naprawdę to uczyniła. Dziwne :P

Marzy mi się Szwecja albo Kanada. Cisza, spokój, mniej niż jeden człowiek na km2. Niebo.
« Ostatnia zmiana: 10 Maj, 2012, 02:22:57 wysłana przez Dale Cooper »
mniut i piah

Offline thornado2

• Gaduła
« Odpowiedź #38 10 Maj, 2012, 02:39:04 »
Do Kanady bym pojechał.
Miałbym koszulę w kratę i traktor. Brrr

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #39 10 Maj, 2012, 02:56:26 »
Marzy mi się USA, mam nadzieję, że seriale nie kłamią i w rzeczywistości też jest tam ekstra.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #40 10 Maj, 2012, 06:15:47 »
Wypierdalałbym w trybie natychmiastowym stąd(po drodze ratując jakąś ukraińską dziewoję), ale rodziny nie zostawię.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
« Odpowiedź #41 10 Maj, 2012, 06:50:56 »
ej, tu jest jeszcze zespół do nakurwu, więc nie uciekaj tak szybko ;D

Offline sylkis

• Pr0
« Odpowiedź #42 10 Maj, 2012, 08:53:56 »
Nie no, pojechać do stanów i mieszkać w Jersey to tak jak wprowadzić się do Korei Północnej zamiast Japonii. Albo do Korwalii zamiast Anglii.
Niby co jest nie tak z Kornwalia? ;) Bo właśnie tam kieruję swoje oczy. Względnie mało polaków (w ogóle względnie mało ludzi), brzeg i góry obok siebie, cieplutki, łagodny klimat.
Siostra znajomego mieszka i z tego, co mówił, to się utrzymuje z bycia kelnerką (co wbrew pozorom nie jest wcale takie łatwe - bo jest prawdziwą kelnerką w restauracjach, taką po egzaminach)... i regularnie co roku stać ją na wakacje w Australii, albo w Bułgarii itp.
Podobnie jak i w NI ojciec innego kumpla sobie dobrze żyje, a w końcu obszar rozerwany przez "Irish Tragedy"...
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #43 10 Maj, 2012, 09:28:17 »
Sylkis, czy Ty właśnie porównałeś wakacje w Australii do wakacji w Bułarii? :D

Isu, programiści nie zajmują się takim gównem :P a dobry hajs czeka dla inżynierów już zaraz za zachodnią granicą

Offline sylkis

• Pr0
« Odpowiedź #44 10 Maj, 2012, 09:30:32 »
Nie chodziło mi o ich porównanie, tylko kumpel mówił, że takowe sobie sprawiła z pensji kelnerki (przy czym pobyt w Australii był w sumie dłuższy, niż wakacje i nie wiem, czy tam też nie dorabiała na miejscu, ale już chuj z tym) ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline coreNH

• Użytkownik
  • fuCKYou
« Odpowiedź #45 10 Maj, 2012, 09:39:54 »
Jak bym miał taką możliwość jak Vogg swego czasu:

Spoiler

To bym skorzystał bez namysłu  :D

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #46 10 Maj, 2012, 09:40:22 »
Nie no, pojechać do stanów i mieszkać w Jersey to tak jak wprowadzić się do Korei Północnej zamiast Japonii. Albo do Korwalii zamiast Anglii.
Niby co jest nie tak z Kornwalia? ;) Bo właśnie tam kieruję swoje oczy. Względnie mało polaków (w ogóle względnie mało ludzi), brzeg i góry obok siebie, cieplutki, łagodny klimat.

Gdybym chciał mieszkać na zadupiu, to pojechałbym do jakiegoś cieplejszego zadupia. Albo nie ruszał się z polszy, tylko po prostu przeniósł bliżej kresów ;)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline sylkis

• Pr0
« Odpowiedź #47 10 Maj, 2012, 10:04:16 »

Gdybym chciał mieszkać na zadupiu, to pojechałbym do jakiegoś cieplejszego zadupia. Albo nie ruszał się z polszy, tylko po prostu przeniósł bliżej kresów ;)
Akurat tamtejsze zadupiarstwo to IMO zaleta ;) No ale tobie marzy się NYC - ja nie wiem, czy bym w takim miejscu był w stanie się odnaleźć. Jakbym chciał już wyjechać, to gdzieś, gdzie będę miał spokój i względnie proste życie - NYC mi się jednoznacznie kojarzy z zapierdolem. Poza tym może to nie administracyjna Kornwalia, ale w takim Devonie już znajdziesz miasta na 100-200tys mieszkańców. Co do "cieplejszego" - kiepski argument, chyba że lubisz ostre klimaty i skwar, bo akurat tam jest cieplutko i milusio. Ani tym bardziej nie porównuj "zadupia" na standardy angielskie (albo i w ogóle UK) do zadupia na standardy Polskie. ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #48 10 Maj, 2012, 10:25:23 »
Poza tym może to nie administracyjna Kornwalia, ale w takim Devonie już znajdziesz miasta na 100-200tys mieszkańców.

To w dalszym ciągu zadupie. Ale jak już ustaliliśmy, mi się chce do metropolii, nawet w Polszy nie za bardzo mógłbym/chciałbym mieszkać poza Wawą.

Co do "cieplejszego" - kiepski argument, chyba że lubisz ostre klimaty i skwar

Lubię :)

Ani tym bardziej nie porównuj "zadupia" na standardy angielskie (albo i w ogóle UK) do zadupia na standardy Polskie

Zadupie to ciągle zadupie.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline sylkis

• Pr0
« Odpowiedź #49 10 Maj, 2012, 10:30:09 »
Zadupie zadupiu nierówne. Dla mnie na zadupiu pasie się owce i są problemy z dostępem do internetu :D
Okolica, w której jest już kilka miast, których populacja liczy się na setki tysięcy to wcale nie takie zadupie. Być może mylnie zakładam, że ichniejsze 100 tys jest warte tyle, co 400 tys w Szczecinie (w sensie owej "zadupiastości" - czyli dostępności dobrodziejstw cywilizacyjnych i mentalności), no ale tak zakładam :)
No i tego, Celtowie! :D
« Ostatnia zmiana: 10 Maj, 2012, 10:37:27 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.