Autor Wątek: Siódemka z flojdem w przystepnej cenie  (Przeczytany 13779 razy)

Offline Mayhem6

• Prawie użytkownik
Siódemka z flojdem w przystepnej cenie
« 24 Lut, 2012, 13:57:44 »
Witajcie,
mam zamiar kupić swoją pierwszą siódemkę, póki co mam Ibka RGA42 - i czas na zmiany. Szukam czegoś w przystępnej kwocie, powiedzmy... 1,5 - 2k i chciałbym żeby to miało ruchomy most. Czy poza Szekterem Demonem jest cokolwiek na co można zwrócić uwagę? A propos mostu fr w Demonie - to jest to coś warte? Ten Flojd Specjal?

Offline Zapek

• Użytkownik
Dozbierasz ze dwie stówki do tych dwóch kółek, przy odrobinie szczęścia nawet nie i dostaniesz Ibka rg7620 z Lo-pro Edge i to chyba najlepsza i sprawdzona opcja pod Twoje wymagania i zasoby finansowe...

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Dozbieraj do 2,5k i bierz Ibaneza S7420 z ZR Tremolo - lepszy ruchomy most mają tylko Steinbergery.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Najlepszy ruchomy most to OFR !!!  reszta jest dla harcerzy :P

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Dla harceżóf :P
synkopy to guwno

Offline levita

• Użytkownik
Najlepszy ruchomy most to OFR !!!  reszta jest dla harcerzy :P

true true

Offline Zapek

• Użytkownik

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
cycki
synkopy to guwno

Offline Mayhem6

• Prawie użytkownik
No fajny ten most ZR jest chyba, same dobroci o nim slyszalem. Moj kolega ma takiego w prestiżu i bardzo chwali. Żeby tylko ta S7420 była tańsza troche. Wracając do mostu Flojd Specjał z Demona,to aż takie gówno to jest? Może się kupi do tego jakieś springi gotoha i będzie działać?

Offline sogard

• Gaduła
  • ciężej grubiej
    • Mixture
ja w demonie 6 fr mialem zdaje sie takiego floyda. nie ma co ukrywać nie jest to sprzet najwyzszej jakosci. "Chrom" bardzo szybko i mocno sie wyciera od kontaktu z dłonią. śruby słabej dosyć jakości - miękki metal, co skutkuje ze przekręca się imbus i niszczy główka śruby.

Generalnie: jeśli floyd, to musi być dobrej jakości

Orange

• Gość
Floyd w taniej gitarze  ma tylko jedno zastosowanie. Permanentna blokada.
BTW w Loomisie tez lepiej go nie tykać :D
« Ostatnia zmiana: 06 Mar, 2012, 19:30:45 wysłana przez Orange »

Offline mwczesniak

• Gaduła
@Mayhem6
Mi się marzy właśnie Ibek S7420, ale cena jest zaporowa, czego nie mogę zrozumieć, bo np. wersja 6-strunowa S420 (nawet z ładniejszym wykończeniem) kosztuje ok. 1000 zł mniej. Jeszcze żeby ta 7-mka miała jakieś firmowe przetworniki, to cena byłaby OK, a tak to jednak trochę drogo.
Dlatego pozostaje chyba szukać tylko tego Schectera Demon 7 FR, a wg mnie ten most FR Special całkowitym gównem nie jest (Made in Korea) http://www.floydrose.com/bridges/index.php i przewyższa jakieś chińskie wynalazki z Cortów, itp., aczkolwiek go nie ogrywałem i to tylko moje przemyślenia.

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Macałem zarówno 6-strunowego speciala jak i cortowskie wynalazki. Faktycznie special zjada je na śniadanie. Ale to nie to samo co OFR. Nawet Schaller, który jest jakby nie było, mostem na licencji(choć robionym w tej samej szkopskiej fabryce co OFR) chodzi precyzyjniej i jest bardziej niezawodny od tego koreańskiego FR.
synkopy to guwno

Offline mwczesniak

• Gaduła
Wiadomo, że OFR czy Schallerowski Floyd to inna półka niż ten koreański Special (nie mylić z piwem Specjal rodzimej produkcji), no ale chyba nikt nie oczekuje w nowym wiośle za około 1300zł OFR. To może jeszcze zamiast Duncan Designed oryginalne Seymoury, wtedy to dopiero byłoby pięknie.

Offline Mayhem6

• Prawie użytkownik
Żeby jeszcze Demona mozna było gdzieś kupić, bo chyba nie można. A najlepiej w wykończeniu Titanium, bo ten czarny mat , to sam nie wiem..

Offline mwczesniak

• Gaduła
@Mayhem6
Niestety mam identyczny problem - nigdzie nie można kupić tego Demona, nawet wersji bez Floyd Rose. Odnośnie koloru, to rzeczywiście ten satynowy czarny jest wg mnie tragiczny, może nie po zakupie, ale po dwóch/ trzech miesiącach używania. Żeby chociaż gdzieś dorwać nawet Metallic Black.

Offline sogard

• Gaduła
  • ciężej grubiej
    • Mixture
demon w czarnym macie nie nadaje sie do oglądania po jakimś miesiącu regularnej gry. wykończenie zupełnie nietrafione

Offline Mayhem6

• Prawie użytkownik
To może wtedy to zedrzeć, do gołej dechy?:)

Offline sogard

• Gaduła
  • ciężej grubiej
    • Mixture
no to zależy czy chcesz sie bawić i pakować kasę w olejowanie lub woskowanie :) poza tym ta goła decha wcale ładna nie jest :)

Offline Mayhem6

• Prawie użytkownik
Pobawić bym się nawet mógł, ale pewnie efekt będzie mizerny znając życie i nie wart świeczki.

Offline sogard

• Gaduła
  • ciężej grubiej
    • Mixture
po prostu upoluj w wykończeniu titanium :)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Floyd w taniej gitarze  ma tylko jedno zastosowanie. Permanentna blokada.
BTW w Loomisie tez lepiej go nie tykać :D

pierdolenie, w loomisie jest zajebisty floyd, tylko chodzi sztywno, jakbyś za hamulec od karuzeli ciągał
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Orange

• Gość
:D właśnie twojego starego macałem... Nie chodził sztywno.

Offline Zapek

• Użytkownik
Sztywno, nie sztywno to chyba bardziej kwestia strun niż mostka...

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Trzeba jeść porządnie, a nie jakieś tyci kanapeczki i później siły nie mają by flojdem pomachać!
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.