Autor Wątek: NGD Flame EXG7 Spotkałem Szmatana, czyli Dobrava Project.Drewniak Naprawdę.  (Przeczytany 24919 razy)

Orange

• Gość
Siemanos!

Jak niektórzy już wiedzą stałęm się posiadaczem EXG7 z alledrogo, który przewinął się tu przez forum. Dotarłem do informacji, że wcześniej miał go g-zs, któy doprowadził do stanu używalności ( i dzięki któremu case nie wali szczurem), potem na krótko miał go Sify. Wiosło dojechało do mnie w tym samym case, który miał g-zs (rockacase thermo). Po rozpakowaniu od razu szok. Na fotkach allegro widać było, że gryf jest obity :

Ale nie było mowy, że z drugiej strony próg jest uwalony:

Na fotkach w trakcie robienia szlifu. Po poprawieniu jest spoko (chociaż dla czystości sumienia progi wymienię)

Korpus miał odłupaną błyszczącą warstwę lakieru pod pickupem, oraz kilka odprysków lakieru. Powolutku to sobie łatam i przygotowuję gitarę pod nowy lakier. Docelowo będą na niej grafiki autorstwa Dobravy coś w ten deseń:

Tranzystory

Elektrownia: Na początku były Dimarzio Evo, 5 poz. Przełącznik i push-pull. Układ jak w Ibanezach jakichśtam. Wkurzał mnie niepomiernie, więc zmieniony na 3poz i push-pull do rozłączania cewek, pickupy zmienione na Merliny od Drozda (Legend alnico pod gryfem i Legend Ceramic pod mostem) Evo można kupić na giełdzie ;)

W tej chwili gitara prezentuje się tak:

i żeby nikt nie powiedział, że to podróbka:

W miarę postępu prac nad wiosłem będę wrzucał nowe fotki :D
« Ostatnia zmiana: 31 Maj, 2012, 21:05:43 wysłana przez Orange »

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
no wygląda dużo lepiej niż za mojej kadencji :D
jak to gra z merlinami? bo evo mnie wkurzały T_T
i always go full retard

Orange

• Gość
Z Merlinami w końcu gra :D Evo to nie są pickupy do tego wiosła. Evo to nie są pickupy w ogóle moim zdaniem.

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Ona jest taka ciemnopoprzecierano niebieska, czy tylko tak wygląda na zdjęciach? Btw. graty, podoba mi się to wiosło :)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
ale żeś pan wymienił wiosło ;D

nie no, żartuję, całkiem fajna, ładny kolorek. i chyba do grania nieco innych rzeczy niż Szekter :)

Orange

• Gość
Była w wykończeniu gloss, ale porobiły się rysy i otarcia. Zmatowiłem ją tylko papierem i wełną stalową. Tak że na prawdę to jest szarobura :D Mogę sobie grzebać w niej spokojnie. W Schecterze już nic nie było do roboty właściwie :D

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
no wygląda dużo lepiej niż za mojej kadencji :D
jak to gra z merlinami? bo evo mnie wkurzały T_T

To sie ciesz ze jej nie miales od poprzedniego wlasciciela, od ktorego ja ja kupilem ;) to dopiero byla tragedia z rowkow na galkach potencjometrow po ich namoczeniu wydlubywalem blizej nieokreslona czarna substancje wygladajaca jak ziemia :D mam teorie, ze z ta gitara kogos pochowano, a ja ja dostalem swiezo wykopana :D lepszego wytlumaczenia na zapach I jej pierwotny stan nie mam ;)

Co do evo - dziwni jestescie, ja dzieki tej konfiguracji polubilem sie z dimarzio :)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Ad

• Użytkownik
Gratulacje :) Sam od kilku lat posiadam EXG7 i mimo pewnych niedoróbek (spasowanie gryfu, brzydko wklejone markery w heban - w ogóle to był kiepski pomysł, problemy z uziemieniem mostu) jestem bardzo zadowolony :D Jak tylko będę miał trochę zbędnej gotówki, to też wywalam Evo7 (nie nadają się do jasnego drewna) i zakupię Eclipsy albo Hellfire + Legend.

Offline pele

• Gaduła
g-zs, kupiłeś ją od blackmetalowca? nekroflame :D

gratuluje, choć w ogóle do mnie nie przemawiają te patyki. Z tym jest troche lepiej, bo mij :)

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
:D

W sumie nie wiem od kogo kupiłem, bo odbierał ją osobiście mój kumpel w Inowrocławiu, zabrzmi to trochę w stylu Hardiego z pigmeja, ale jedyne co ja wiem, a kumpel pamięta, to to, że koleś miał szare BMW :D

Ale nie oceniam człowieka, może sam ją dostał w rozliczeniu albo kupił za grosze od jakiegoś dzieciaka...
B ( o ) ( o ) B S

Orange

• Gość
W oczy wpadł mi Flejm bez napisu Flejm. Fajne to było, więc u siebie też chciałem. Acetonem nie dało się zmyć (dziwne, bo w Schecterze na pis Hellraiser zszedł po potraktowaniu go zmywaczem do paznokci), więc zwątpiłem na jakiś czas. Ale przy zmianie strun matowiłem główkę i napis sam się zdrapał. Przy okazji zmatowiłem sobie też gryf. Pierwszy krok do zdejmowania lakieru :D Plus 97 do szybkości :D

Ubytek lakieru pod pickupem wypełniłem farbką modelarską, 2 większe rysy też. Będzie to wyrównywane.

Z tyłu trzasnąłem sobie płytkę cavity z gruszy (a co!) I pokolorowałem na ciemno.

Następne przeróbki będą za pomocą tego oto sprzętu:
« Ostatnia zmiana: 22 Kwi, 2012, 18:58:34 wysłana przez Orange »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Potwierdzam, lakierowany gryf = pedalstwo na całej linii. ;) Może ktoś lubi jak mu się coś lepi do palca, ale ja wolę nielakierowane gryfy, bo gra sie szyyyyyyyyyyyyyybci eeeeeeeeeeej :D ewentualnie satynowane (to też w sumie lakierowanie, ale nie takie jak na korpus).
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Orange

• Gość
JAko że powinienem pisać pracę magisterską robię wszystko, żeby tego nie robić (nawet zakupiłem klawiaturę i "przyzwyczajam się do niej" :D) grzebię we Flejmie. Wyjąłem progi i wstępnie przeszlifowałem podstrunnicę, żeby wyrównać to obicie. Dzisiaj szlifuję dalej :D.
Siodełko wyjęte, będzie mosiężne. Bardzo mi się podoba rozwiązanie Fat guitars.

NA dzień dzisiejszy gryf wygląda tak:

Offline 7th

• Pr0
O jakby udało ci się pzreszlifować tak, aby uwydatnić pasy na podstrunnicy (co powinno samo os siebie się stać bo w sumie układają się wzdłuż) to moim zdaniem będzie very gud! Taka namiastka massacar ebony  :P
power to a being never dies

Orange

• Gość
Hmm...
Wszystko ma być czarne jak dupa szatana, ponieważ po zaolejowaniu te pasy i tak wyglądałyby jak wcześniej.
Więc bejca hebał i ognia. Cały gryf chcę tym pociągnąć - tył też ma być czarny i w oleju.

Offline 7th

• Pr0
Hmm...
Wszystko ma być czarne jak dupa szatana, ponieważ po zaolejowaniu te pasy i tak wyglądałyby jak wcześniej.
Więc bejca hebał i ognia. Cały gryf chcę tym pociągnąć - tył też ma być czarny i w oleju.

Chyba że tak :)
power to a being never dies

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Jesteś pewien, że chcesz ten mosiądz? Bo miałem w 7 i zaczął mnie szybko irytować, do szatanienia to średni imo pomysł.
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Orange

• Gość
Jestem pewny, że chcę. Jak mi się nie spodoba - zawsze mogę wrócić do plastikowego badziewia, które było wcześniej.

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
black tusq xl ftw, zaraz po nim kość.
mosiądz to jest imho dobry do kantry.
i always go full retard

Orange

• Gość
Nie ma Plusquw w Mayo.

ED:
Ale gdzie indziej jest. OK:D
« Ostatnia zmiana: 22 Kwi, 2012, 22:18:45 wysłana przez Orange »

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
ja właśnie u nich kupowałem ;o
i always go full retard

Offline BetoNova

• Gaduła
  • Wut?
    • Mein zespół
Siodełko wyjęte, będzie mosiężne. Bardzo mi się podoba rozwiązanie Fat guitars.
( Obraz usunięty.)

Kurde przekozacko wygląda, zrób takie ;]

Mosiądz nigdy nie jest zły i nie śmierdzi przy obróbce :]

No i fakt, ładny "rozwód" na gryf dali.

Offline Art

• Użytkownik
Ale czemu czarny, to było modne w poprzednim sezonie  ::)
Ale ładne drewno na podstrunnicy chociaż.

Offline szymeq

• Prawie użytkownik
Bo czarny to tr00 kolor do szatanienia. Różowa siódemka? Moje marzenie ale jak widać nie dla wszystkich...
Ładne drewno jest lamerskie... :P
Kabap