Autor Wątek: Elektryczna maszynka do golenia  (Przeczytany 16849 razy)

Offline sylkis

• Pr0
Okej. To teraz jak rozróżnić silniczek od brzęczyka? ;)
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Dmaligator

• Pr0
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline sylkis

• Pr0
Co do Lidla, to akurat moja dziewczyna osobiście miała okazję porównać jakość dokładnie tych samych produktów w Polsce i we Francji i nie ma co porównywać w ogóle, więc polskiemu Lidlowi raczej podziękuję ;)

Ale dzięki za trop.
(\__/)    This is Bunny.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
ja bym powiedział że najlepiej najtańszą firmową.
Moja maszynka Philipsa (70 pln kosztowała) działa w dalszym ciągu bez problemu. Ma już ~3 lata i nie rwie włosków, jedynie teraz przy użytkowaniu zaczynam żałować że nie jest bezprzewodowa, bo było by to wygodniejsze. Ale narzekać nie mogę.

Mam dokładnie taką:
B ( o ) ( o ) B S

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
ototo, mam taką samą :>
i always go full retard

Offline sylkis

• Pr0
No to wiem, czego szukać:
jak najtańszej firmowej z "silniczkiem" :)
Będę musiał wpaść do jakiego MM/Saturna/Euro/itp i poobczajać sę toto.
(\__/)    This is Bunny.

Orange

• Gość
Ja używam zwykłej Wilkinsona

Wcześniej używałem Gilette niebieskich i ze zmiany jestem happy.

Do łepetyny moja Love ma zajebistą z ceramicznymi ostrzami :D

Offline sylkis

• Pr0
Kupiłem sę wczoraj jakąś strzyżarkę Zelmera (39z011) w Euro w promocji za 50zł. Nie wiem, czy jest na "silniczku", czy brzęczyku (ciężko mi w sumie ocenić, bo brzęczy IMO dość gęsto i głośno, choć na opakowaniu jest napisane "super silent"), ale jak wczoraj ją stestowaćłem na swojej brodzie,  to jestem zadowolony :)
Mam nadzieję tylko, że z czasem nie pierdolnie mi w chuj, tylko pozostanie fajna jak teraz :P
(\__/)    This is Bunny.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Jajka to jednak lepiej golić tradycyjnymi jednorazówkami. Elektryczną... jest elektryzujące przeżycie. :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline sylkis

• Pr0
Dlatego strzyżarka, której nakładka uniemożliwia wszelki kontakt skóry z ostrzem :D
Spoiler
(\__/)    This is Bunny.

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
A ja mam taką za 70 zł i nie narzekam ;) od razu na pokładzie trymer, a nożyki łatwo dostępne bezpośrednio u dystrybutora. Akumulatorek tylko troche lipny...

Generalnie golarka elektryczna jednak jest mniej "inwazyjna" dla skóry, bo nie ścina naskórka -  tyle, że lepiej nie golić taką zarostu po 4-5 dniach bo zamiast ścinać będzie wyrywać.... Ja niestety mogę się golić tylko taką bo nabawiłem się atopowego zapalenia skóry ... a z włosem nic się raczej nie będzie działo bo i tak odrasta ;)
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
Miałem kilka elektrycznych maszynek.
W zasadzie zwykłą goliłem się tylko parę razy.

Wolę Brauna bo Philips ciągną za zarost (nie golę się codziennie)
Zasadniczo przestawiłem się na trymer.

Od paru lat mam coś takiego:

Offline nikodem

• Nowy użytkownik
nic nie zastąpi tradycyjnej maszynki do golenia. Jakiś czas temu nabyłem Gillette Fusion Proglide Power i muszę przyznać, że sprawuje się rewelacyjnie. Jedyny minus - to drogie nożyki zapasowe. Dlatego też zaopatrzyłem się w urządzenie do ostrzenia wkładów (możecie poczytać na http://www.razorpit.pl/). Jednorazowy zakup, a sprawdza się za każdym razem, gdy nóż się stępi. Naprawdę rewelacyjne rozwiązanie

Offline sylkis

• Pr0
Ale tego żelu na fusionach już raczej nie uzupełnia z powrotem... ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
nic nie zastąpi tradycyjnej maszynki do golenia. Jakiś czas temu nabyłem Gillette Fusion Proglide Power i muszę przyznać, że sprawuje się rewelacyjnie. Jedyny minus - to drogie nożyki zapasowe. Dlatego też zaopatrzyłem się w urządzenie do ostrzenia wkładów (możecie poczytać na http://www.razorpit.pl/). Jednorazowy zakup, a sprawdza się za każdym razem, gdy nóż się stępi. Naprawdę rewelacyjne rozwiązanie

Po pierwsze nic nie zastąpi brzytwy, a po drugie tak samo sprawnie "naostrzysz" sobie nożyki do wkładów każdej maszynki pocierając o dżinsy, w stroną przeciwną niż się golisz. Nie musisz kupować kolejnego niepotrzebnego gówna.
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
brzytwy?:D jestę hardkorę?

a ja polecam maszynke do strzyżenia. + taki, że się nic nie wrasta w skórę i nie ma podrażnień a do tego zawsze efekt 1-3dniowego zarostu

A teraz tak na poważnie, to się sprawdza? Przydałoby mi się do pekaesów ;)

Poważnie, od około 2 lat tylko i wyłącznie "strzygę" (na 0 lub 3-5 mm) brodę a nie golę. Choć nie, od dwóch miesięcy nie robie zupełnie nic bo zapuszczam się na żula. Ale tak po za tym polecam jak najbardziej. Ja kupilem sobie Philipsa za 70 pln i działa świetnie

g-zs!!!!! dokładnie, dokładnie, dokładnie to! tez mam phillipsa i przycinam cały zarost bez dodatkowej nakładki na strzyzarke. Zajmuje to moze 2-3 min, potem tylko umyć gębę i voila. Moja uwielbia własnie taki zarost:) pekaesy tez poprawiam strzyzarka.
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?

Post sponsorowany ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
Z tego co mi wiadomo do maszynek elektrycznych trzeba mieć też odpowiedni zarost. Mój jest za miękki i chujowo się go taką maszynką goli. A co polecicie do golenia odbytu, brzytwa?
« Ostatnia zmiana: 07 Gru, 2012, 11:15:01 wysłana przez Semedi »
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline wuj Bat

• Pr0
Może wyświechtanie?
Paczki z głów!

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
Może wyświechtanie?

To już mam. Ale pytam o sprzęt jakby ktoś nie chciał? Dildo z papierem ściernym?

Posty połączone: 07 Gru, 2012, 11:58:39
Może wyświechtanie?

To już mam. Ale pytam o sprzęt jakby ktoś nie chciał? Dildo z papierem ściernym?

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
Ja napiszę jako typ z twardym, obfitym zarostem, również na twarzy. Ponieważ małżonka podpieprzała mi maszynkę (Gillette Mach3 używałem od czasów liceum) i goliła sobie nią nogi i pachy, z ułańską fantazją wywalając na nie pół opakowania żelu* do golenia (własnie, only żel, pianka ssie) zażyczyłem sobie maszynkę i mam coś w stylu tego co koledzy wrzucali (HQ6940, albo podobna). Ładuje się w godzinę, bateria długo trzyma, ma wbudowany trymer, dostosowuje się do kształtu ryja, nie idzie się tym zaciąć przy goleniu, daje radę z kilkudniowym zarostem, przy dłuższym najpierw skracamy trymerem a potem jazda maszynką. Komfort użytkowania jest, ale są też pewne minusy
- chujowy trymer
- na dłuższą metę podrażnia facjatę
- niedokładnie goli szyję/pod brodą
- nie da się tym cholerstwem ogolić wąsa pod nosem dobrze, przy nosie zawsze zostaną jakieś kudły
- zajebiście drogie ostrza
i dla mnie największy minus
mimo płukania, utrzymywania ogólnej higieny swojej jak i maszynki, po kilku użyciach zaczęła walić jak bezdomny. Dopiero kąpiel ostrzy w mydle albo płynie do mycia naczyń przywraca bezzapachowość.

Wróciłem do mach 3 i żelu, moja żona niestety już to wyczaiła (FFFFUUUUUUUUUUUUUUU uuuu), więc ostatecznie postanowiłem mieć brodę i wszystkim polecam to rozwiązanie - cieplej w zimę.

*Z posta można wnioskować, że małżonka należy do megawłochatych, stąd tendencja do zużywania pół paki żelu na raz. Wniosek błędny, małżonka należy po prostu do ubernieoszczędnych.

Offline Dmaligator

• Pr0

Moja uwielbia własnie taki zarost:) pekaesy tez poprawiam strzyzarka.
Lubi mieć podrapane uda :D
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
^
żel + 1
broda na zimę, bo cieplej + 1
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!

Moja uwielbia własnie taki zarost:) pekaesy tez poprawiam strzyzarka.
Lubi mieć podrapane uda :D

he he, no sek w tym ze ta strzyzarka przycina mi zarost tak ze juz po jednym dniu jest miekki, tylko przez pierwsze 24 h drapie:D
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
Ponieważ małżonka podpieprzała mi maszynkę (Gillette Mach3 używałem od czasów liceum) i goliła sobie nią nogi i pachy, z ułańską fantazją wywalając na nie pół opakowania żelu* do golenia

I właśnie dlatego:
Ja żel+Gillette Fusion srebrna
Ona: żel (swój)+Gillette Fusion biała
I wszystko jasne.

Amanita kiedy Cię zobaczyłem wiedziałem, że stosujesz wosk do depilacji odbytu. Chciałem żebyś się publicznie wypowiedział :D