Co pewien czas wraca do mnie temat zakupu wynalazku jakim jest "kolumna" (box?) Randall Isolation:
http://www.randallamplifiers.com/Cabinets/Isolation-Series-Cabs/Isolation.htmlOtóż jak można wyczytać urządzenie służy do wszelkiej maści nagrywek lub można to sobie podłączyć na scenie, jeżeli ktoś lubi mieć ciszę. Interesuje mnie zakup tego ustrojstwa, gdyż niestety nie ciepię wszelkich symulacji czy innego cyfrowego badziewia (oj narażam się
), a w domu niestety nie mam warunków do nagrywania, bo albo ktoś ciągle jest i mu przeszkadza rozkręcona paczka albo masa różnych innych powodów. Wszelkie skrzynie na paczkę czy inne wynalazki tego typu też odpadają, ponieważ nie miał bym gdzie tego trzymać pomimo, że mieszkam w domu jednorodzinnym. Odstrasza mnie trochę cena urządzenia (około 2 tys.) i negatywne opinię o rezonowaniu i trudnym do opanowania basie i dolnym środku w miksie oraz faktycznie "wyizolowany dźwięk". Czy ktoś miał może styczność z tą kolumną i może się wypowiedzieć czy się sprawdza? Jeżeli czyta to Buzzaro (pozdrawiam
) lub ktokolwiek inny, kto buduje kolumny to czy możliwe jest wykonanie takiego ustrojstwa, żeby spełniało to w pełni swoją rolę i miało ewentualnie (ale tylko ewentualnie, nie jest to jakiś mus) wyeliminowane wady pierwowzoru? Szczerze mówiąc, zawsze wolałem zapłacić Polakowi niż nabijać kabzę Chińczykom, ale to inna kwestia
A może ktoś zna inne produkty tego typu, dobrze by było mieć porównanie i ewentualny wybór przy kupnie. Poniżej parę filmów odnośnie tego urządzenia:
Nie widziałem czy ten temat bardziej pasuje tutaj czy do działu Recording, ale umieszczam go tutaj, gdyż w Recordingu Hardware mówi się raczej o jakichś kartach itp.