Siema, jaką końcówkę mocy polecacie do AX8 ? Oczywiście matrix tylko ciężko go dostać z sekond hendu. Co poza matrixem ?
Przez chwilę miałem okazję sprawdzić Seymour Duncan Powerstage 170. O kuźwa. To gra świetnie, jest świetnie wykonane, korekcja jest bardzo użyteczna. No i ten rozmiar - bajka.
Czytałem wiele o końcówkach na fraktalowym forum, sam testowałem różne Marshalle, MG, Behringery, EHXy, niestety nigdy sprzęt klasy Matrixa czy Fryette. I o ile lampowy MG się bronił, tak jak bronią się ogólnie końcówki wzmaków lampowych - o tyle z SS tylko Seymour Duncan jest godny dotknięcia, IMO. A opinia sensownych ludzi na forum fractala jest jedna - Fryette rozwala wszystko, ale musisz pożegnać się z symulacjami końcówki, bo to jest "jakaś" konkretna
lampowa końcówka na 6L6, nie zaś przezroczyste jej przedłużenie zamknięte w konstrukcji
solid state. Jeśli Ci to nie przeszkadza - a wielu ludziom nie przeszkadza ograniczenie się do jednego, konkretnego rodzaju końcówki - to atakuj lampowe zabawki. Cena Fryette studzi zapał, ale zakładam, że warto. Prosta MG na EL84 też potrafi wywołać niemały uśmiech na twarzy.