Ostatnimi czasy uznałem, że muszę kupić wiosło ze stałym mostkiem, co też uczyniłem. W moje łapska trafił BC Rich Warlock SPESZAL EDYSZYN

- skala 255, wklejany gryf, struny przez korpus, rzekomo mahoń itp itd, me gusta! w niebagatelnej cenie 1000zł wraz ze skórzanym paskiem ze strap lockami (no ale może to przemyślenia na oddzielny wątek). Do rzeczy.
Z racji tego, że jestem zwolennikiem pickupów EMG, kupiłem sobie używany zestaw 81/85, niestety bez jakichkolwiek kabli i innych dupereli do podłączenia, oprócz 3 pinowego wtyku, który trzeba podłączyć do pickupu. Zadzwoniłem do "znajomego" elektronika, który zaśpiewał mi za samą wymianę 200zł. Dziękuję, do widzenia.
Tak więc muszę się jakoś zabrać za to sam (nigdy nie miałem do czynienia z takimi rzeczami, aż wstyd), ewentualnie dogadać się z ojcem, który ma więcej doświadczenia w tych sprawach. Potrzebuje jakiegoś łopatologicznego schematu jak to wszystko podłączyć oraz łopatologicznej listy części w sensie, jakie poty mają iść, czy musi być kondensator itp. Plan zakłada 2 pickupy + 3 way switch + 2 x volume bez tone'u. Byłbym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś zechciałby mi pomóc jakoś przez to przebrnąć i przy okazji zaoszczędzić 200 zł