Autor Wątek: Revalver MKIII  (Przeczytany 68438 razy)

Offline el-biczel

• Pr0
  • Zawsze chciałem neutrinem być...
Odp: Revalver MKIII
« Odpowiedź #25 02 Maj, 2008, 21:14:49 »
RIR to smulator paczek, zbudowany na bazie odpowiedzi impulsowych. Jest bardzo duzo impulsow standardowych, ale Lord korzysta jak widac z wlasnych

Offline Nitram

• Google Master Class
  • Pr0
  • Beerserker
« Odpowiedź #26 02 Maj, 2008, 21:23:30 »
Aaa... Nie zauważyłem, że do tego można doczepić również odpowiedzi impulsowe nie z programu :D Wcześniej robiłem to tylko keFIRem... Jestem newbie w tym temacie :P Dzięki za oświecenie :)
Some day... She'll be moaning just like i want to...

Offline dr.evil

• Gaduła
  • sqqrv jakih mauo
« Odpowiedź #27 02 Maj, 2008, 22:34:32 »
z calym szacunkiem dla lorda prosze tylko aby nie powtarzac akcji z ss.org gdzie 70% nagran brzmi potem jak bulb ktory dal swoje patche :P
bulb i acle skonczyli sie na "killem all"!

Offline Nitram

• Google Master Class
  • Pr0
  • Beerserker
« Odpowiedź #28 02 Maj, 2008, 23:01:21 »
:D Chciałem tylko sprawdzić czy to jest możliwe z moim sprzętem podobnie dobre brzmienie ukręcić :) Lord obsługuje te wszystkie wtyczki nadzwyczaj umiejętnie czego ja niestety nie potrafię :(

Offline dr.evil

• Gaduła
  • sqqrv jakih mauo
« Odpowiedź #29 02 Maj, 2008, 23:03:34 »
a jaki to masz sprzet? wiesz na durniu 800 nagrywalem i bylo dobrze,znam ludzi co ukrecaja brzmienia z vampa,pod 2.0 a nawet kiepskich digitechow ;] tak wiec nic tylko proby i doswiadczenia pozwalaja na coraz to lepsze nagrywanie i takie tam ;] i niewiem co mialem powiedizec bo leb boli :/

Offline Nitram

• Google Master Class
  • Pr0
  • Beerserker
« Odpowiedź #30 02 Maj, 2008, 23:09:13 »
a nawet kiepskich digitechow
Żaden sprzęt :D
Ja będę pierwszym który wykręci coś z realteka '97 zintegrowanego ;) Mam jeszcze SB live! ale nie widzę różnic :D

Offline Frantick

• Gaduła
« Odpowiedź #31 04 Maj, 2008, 15:45:52 »
Co do Revalvera to dostępne są chyba dwie wersje... Jedna jest tańsza, ale czegoś tam brakuje (gdzieś tak przeczytałem)...

Sa 2 wersje jedna (tansza) HP posiada tylko wzmaki Peaveya i niema mozliwosci tak doglebnej regulacji paramterow wzmaka jak zmiana lamp ich charakterystyk ect. i kosztuje cos 70$ a druga z wszystkimi funkcjami to niecale 250$

ktos tam wyzej jeszcze napisal ze fajnie ze nie sa zadufani w sobie i dali bla bla bla własciwie liczba mnoga jest tu błędem bo program wyszedl z pod reki jednego człowieka imieniem Michel.
« Ostatnia zmiana: 04 Maj, 2008, 15:47:26 wysłana przez Frantick »

Offline el-biczel

• Pr0
« Odpowiedź #32 04 Maj, 2008, 17:37:33 »
jeśli to Ty jesteś tym Michałem i poczułeś się urażony to przepraszam,
ja widze program sygnowany logiem firmy a to z zasady nie jeden człowiek tylko cały zespół. Bo pracują też ludzie od promocji, dystrybucji, itp, itp. Któryś z ynteligentnych dyrektorów mógł powiedzieć, ale wypierdol ładowanie IRów, bo to ma być w 100% nasz produkt. Naszczescie tego nie zrobił, więc to firma(oni) nie byli zadufanie w sobie i dali to bla bla bla...  :/

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #33 04 Maj, 2008, 18:11:09 »
Sa 2 wersje jedna (tansza) HP posiada tylko wzmaki Peaveya i niema mozliwosci tak doglebnej regulacji paramterow wzmaka jak zmiana lamp ich charakterystyk ect. i kosztuje cos 70$ a druga z wszystkimi funkcjami to niecale 250$
Dzięki za sprostowanie! Coś czuję że łyknę tego HP w nie tak dalekiej przyszłości :)

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
« Odpowiedź #34 05 Maj, 2008, 09:47:44 »
Ok, nie dziala link do programu :P Strona peavey w ogole padla an ta chwile. Moglby ktos z was zapodac to na jaksi serwer ? No i pytanie numer dwa, jak reampowac ?=D

Offline el-biczel

• Pr0
« Odpowiedź #35 05 Maj, 2008, 15:35:56 »
nagrywasz sciezke gitary przez DI Box, a potem kopiujesz na iles tam trackow(ile chcesz) i na kazdy tracku zapinasz osobno wtyczke AU/VST czy jaki format chcesz.
Ja tak zrobiłem swoją próbkę.

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
« Odpowiedź #36 06 Maj, 2008, 17:05:47 »
Mhhh musze obczai co to jest ten di bo ;] A czy to mniej wiecej chodiz o to, ze nagrywam np przez poda gitare na cleanie i potem zapinam na kanal wtyczke z przesterem z revalera ? Dobrze rozumiem ?:)

EDIT: Wiem, tyle ze to pudelko zmienia sygnal z niesymetrycznego na symetryczny i m.in. nie ma wtedy brumow. Jednak ponawiam pytanie c odo poda, mozna to, tak zrobic ?
« Ostatnia zmiana: 06 Maj, 2008, 17:08:53 wysłana przez Fasol »

Offline el-biczel

• Pr0
« Odpowiedź #37 06 Maj, 2008, 18:33:22 »
tu nie chodzi nawet o sygnal niesymetryczny/symetryczny tylko o impedancje wyjscia. DiBox poprostu przystosowuje sygnal z gitary to podlaczenia pod wejscie liniowe.
na cleanie nie nagrywaj, bo juz bedziesz mial zmieniona dynamike. Chodzi o to, zeby mozliwie najwierniej jak sie da nagrac sygnal prosto z gitary. Jak na podzie wylaczysz wszystkie symulacje to powinno byc ok, bo na xt chyba da sie to zrobic.

jesli znasz angielski to polecam: http://www.ultimatemetal.com/forum/production-tips/290714-preparing-your-tracks-reamping-guide.html
w sumie najbardziej chodzi o 1 post.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #38 06 Maj, 2008, 18:59:09 »
W ustawieniach PODa (tych w panelu sterowania) masz opcję jak nagrywać, czy ma słac sygnał modelowany, czy czysty sygnał do reampingu.
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
« Odpowiedź #39 06 Maj, 2008, 23:27:13 »
Leon moglbys rozwinac mysl, bo ak probuje znalezc w panelu o co CI chodzi i nie bardzo to widze ? :)

Offline dr.evil

• Gaduła
  • sqqrv jakih mauo
« Odpowiedź #40 06 Maj, 2008, 23:31:49 »
panel sterowania windows -> tam line6 albo podxt i advanced albo more.. i szukac

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
« Odpowiedź #41 06 Maj, 2008, 23:54:49 »
Panel sterowania - Ustawenia PODa - Inputs & Recording. Tam masz opcje min - Send clean guitar.  O kurde za długo przy kompie, nie zauważyłem że Dr już odpisał :)

Offline pan mikos

• Pr0
« Odpowiedź #42 07 Maj, 2008, 00:54:09 »
Ja to w Cubase zmieniałem, w opcjach ASIO, czy jakoś tak.

Offline metal

• Gaduła
« Odpowiedź #43 08 Maj, 2008, 08:44:20 »
Wogole czy da rady tego typu programy odpalic w real time? Mam 2 rdzeniowy proc. 2Gb ramu. najwyzszy model X-fi i kiszka.

Offline el-biczel

• Pr0
« Odpowiedź #44 08 Maj, 2008, 10:37:23 »
u mnie chodzi w real time'ie bardzo dobrze.
a mam podobna konfiguracje.

Offline pan mikos

• Pr0
« Odpowiedź #45 08 Maj, 2008, 11:00:05 »
To pewnie jest kwestia latencji karty muzycznej, a nie szybkości proca, bo na moim P4 1.6GHz proca zjada w 60%, czyli zapas jest. Przez Poda xt miałem latencję chyba 13ms, czyli odczuwalną, w takim  wypadku najszybszy komp nic nie poradzi, trzeba latencje zmniejszyć.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #46 08 Maj, 2008, 11:08:04 »
Hyhyhyhyyy a mnie się udało proca max zająć w 19% :D A starałem się i to bardzo :)
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline karaś

• Gaduła
    • http://laggyluk.com
« Odpowiedź #47 08 Maj, 2008, 12:21:55 »
Wogole czy da rady tego typu programy odpalic w real time? Mam 2 rdzeniowy proc. 2Gb ramu. najwyzszy model X-fi i kiszka.
a ustawiles device na asio w configu?

Offline Andrzej

• Użytkownik
  • Cały drżę...
« Odpowiedź #48 08 Maj, 2008, 14:17:27 »
Mogli by zrobić z tego wersję do racka albo, chociaż jakąś ''nerkę". Gada zajebiście. Wersja mkII już gadała zajebiście.
~~Bless Cain~~

Offline Nitram

• Google Master Class
  • Pr0
  • Beerserker
« Odpowiedź #49 08 Maj, 2008, 16:36:03 »
metal, tam jest standalone... stery ustawiasz na asio i jedzie...

u mnie bierze po 6-8% :D Jak odpalam w systemie 64 bitowym i jeszcze hi res to nie wyrabia :D bez hi res jest 60% :/