Autor Wątek: Przewóz gitary samolotem  (Przeczytany 2821 razy)

locco

• Gość
Przewóz gitary samolotem
« 21 Wrz, 2010, 15:28:09 »
Czesc dziewczyny,

W niedziele wylatuje do Aten na studia i chce wziasc ze soba mojego deluxa. Dzwonilem do mojego przewoznika- Lotu, ale dostalem srednio przydatne informacje. Opcje sa dwie: albo dokupienie siedzenia obok, co wiaze sie z wystawieniem nowego biletu, albo zdanie sie na laske-nielaske zalogi samolotu.

Internetowie pisali w paru miejscach, ze generalnie nie ma z tym problemu, ze zaloga pozwala na gitary w miekkich pokrowcach jako bagaz podreczny i nawet oferuje akcje typu bezpieczne miejsce w kabinie itp. Srednio mi sie chce ryzykowac, ale chyba nie bede mial wyjscia.

Mieliscie juz z tym jakies przygody? Jak to wyglada?

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Odp: Przewóz gitary samolotem
« Odpowiedź #1 22 Wrz, 2010, 03:05:05 »
Mnie siostra zapakowała gitare z futerałem do dużej torby i tak z USA przywiozła.
Co będziesz w Atenach studiował? :)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Budzan

• Pr0
« Odpowiedź #2 22 Wrz, 2010, 08:09:34 »
moja rodzina wziela gitare w kejsie normalnie, z chicago do nowego jorku lecial w bagazowym, a pozniej juz do polski zaloga wziela i gdzies tam wsadzila na pokladzie i tak oto przyleciał. też lotem lecieli

locco

• Gość
« Odpowiedź #3 22 Wrz, 2010, 10:45:43 »
bede na Athens University of Economics and Business, jade na dwa semestry  8)

edit: juz jestem. gitare przewiozlem bez najmniejszego "ale", na bramkach slyszalem tylko "oczywiscie" i generalnie sprawa przebiegla bardzo ladnie  :devil:
« Ostatnia zmiana: 27 Wrz, 2010, 08:48:17 wysłana przez locco »