Autor Wątek: Kolumna aktywna do wokalu na sale prób.  (Przeczytany 1763 razy)

Offline Jamnik

• Prawie użytkownik
Kolumna aktywna do wokalu na sale prób.
« 26 Mar, 2010, 15:25:05 »
Witam, mój ziomek z zespołu dre ryja i jęczy na czymś co pamięta gierka i kolumnie 4x12 za 100zl przez co jest ledwie słyszalny. Ostatnimi czasy się wkurwił i postanowił kupić sobie na próby kolumnę aktywną(nówkę) do 1500zł (oczywiście cena może się wahać 200zl w tą czy w tamta, ale generalnie trzymac się 1500). Ważne żeby starczała bez problemu na próby oraz żeby była bezawaryjna. I teraz rodzi się pytanie, czy spotkaliście się z takim sprzętem, bądź sami się znacie na tyle żeby coś poradzić.
Pozdrawiam serdecznie. 8)

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
nasz wokalista używa kolumny za 200zł jeśli dobrze pamiętam, yamaha (używka z allegro kupiona parę miesięcy temu). Ma 80W i jeden głośnik 12" + 1 mniejszy i gwizdek i jak nie rozkręcamy się mocno to daje radę. Może spróbuj namówić wokalistę żeby szukał używki to mu jeszcze na jakiś fajny mikrofon starczy..

Offline Jamnik

• Prawie użytkownik
Mikrofon ma dobry z tego co wiem. Taki czarny z napisem sennhajzer :) Jak można to prosze o KONKRETY, rozumiem ze niecodzien bywa sie na salce i nie mozna sprawdzic ale nazwa modelu by sie przydała :)

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
wklejałem kiedyś zdjęcie w temacie z GASem.. jak będę w piwnicy to sprawdzę