Autor Wątek: Wysyłka gitary z UK do Polski.  (Przeczytany 5453 razy)

Offline hcXkid

• Prawie użytkownik
    • VVOODS
Wysyłka gitary z UK do Polski.
« 27 Mar, 2010, 15:27:13 »
Na początku się przywitam bo jestem nowy. A teraz do rzeczy:

Przez znajomą mieszkającą w Londynie kupiłem gitarę a angielskim ebayu. Niestety w UK będę najwcześniej w czerwcu. Gitarę kupiłem nową, więc jest tylko w kartonie, a nie chce ciągać znajomej po sklepach w poszukiwaniu hardcasea. Dlatego szukam jakiejś firmy/kuriera itp który mógłby przewieść mi gitarę do Warszawy (tak do 20 funtów). Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Offline Budzan

• Pr0
witamy na formu ;) jak szukalem kuriera dla siebie wczoraj to znalazlem kilka polskich firm ktore zajmuja sie przesylkami na trasie anglia-polska w calkiem okazyjnych cenach, ale maja dosc rygorystyczne wymagania odnosnie gabarytow, nie wiem czy gitara by sie nadala, pozatym nie budza we mnie zaufania takie wynalazki.. :/ no i najtaniej to widzialem cos za 30-40 funtow. obawiam sie ze taniej nie bedzie. chyba ze proboje to wyslac royal mailem, ale to dla mnie juz w ogole zbyt ryzykowne jest. wybor nalezy do Ciebie, ale ja bez kejsa balbym sie wyslac jakims tanim przewoznikiem, a w pelni ubezpieczona przesylka renomowana firma juz kosztuje ok 3x wiecej niz masz

Offline davqoniu

• Gaduła
  • Brotherhood of Lefties ;)
a nie lepiej dogadać się z jakimś przewoźnikiem autokarowym?

Offline hcXkid

• Prawie użytkownik
    • VVOODS
Korzystał ktoś z usług firmy eagle transport? wrzuciłem też ogłoszenie na shiply.com - zobaczymy co to da.

Offline wuj Bat

• Pr0
Zagadaj do naszego forumowego Andy'ego - mi poradził, to i Tobie poradzi
Paczki z głów!

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Korzystał ktoś z usług firmy eagle transport? wrzuciłem też ogłoszenie na shiply.com - zobaczymy co to da.
Ja, raz. Z tym, że to nie była gitara a komputer i inne graty, w sumie dwa pudła po 20kg. Door to door, bez problemów.