Autor Wątek: Gry netowe vs transfer  (Przeczytany 1791 razy)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Gry netowe vs transfer
« 22 Paź, 2009, 11:31:09 »
Siema,

Mam zapytanie do Was. Prawdopodobnie niedlugo sie będe przeprowadzał w związku z czym nie będę juz posiadał stałego lącza. Będe musial zainwestowac w jakis mobilny net, np PLAY. Jak każdy mobilny, ma on ograniczenia (w play jest transer 5 GB). No i pytanie właściwe: jak to się ma do gier sieciowych w stylu Guild Wars, Warcraft, Lineage? Czy te gry pożeraja transfer? Bo w sumie jest przez neta i w ogole, jednak z 2 strony wszystko jest zainstalowane na dysku...

Jak że te gry to moje 2-3 hobby ;) to musze to wziąć pod uwagę, żeby nie bylo tak że w ciągu jednego dnia po 3h okaze sie ze na miesiąc nie mam juz neta :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline deely

• Gaduła
    • deely.bandcamp.com
Odp: Gry netowe vs transfer
« Odpowiedź #1 22 Paź, 2009, 12:37:37 »
Pożera, pożera. W trakcie gry w takiego warcrafta cały czas leci jakieś 3-5kb/s. Podczas walk może lecieć nawet 7-10kb/s. Policz sobie ile grasz i ile Ci tego wyjdzie :-)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #2 22 Paź, 2009, 13:48:14 »
to chujowo ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #3 22 Paź, 2009, 23:01:21 »
Ściągnij DU Meter i sprawdź ;)
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #4 22 Paź, 2009, 23:07:08 »
tylko wiesz, jezeli generalnie cos idzie nawet kilka kbps to przy 5GB na miecha nie mam zbyt dużego pola manewru, a szkoda bo ta gra to mojego oraz mej nawleczonej ok 1/8 życia obecnego
B ( o ) ( o ) B S

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #5 22 Paź, 2009, 23:46:04 »
GET A LIFE KURWA!!!!! I zapomnij o graniu online. Ja mam Playa 5giga i Harv świadkiem jak się wkurwiałem ostatni tydzień bo za dużo oglądałem jutubowych filmików i transfer przekroczyłem tydzień przed końcem okresu rozliczeniowego :)
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #6 22 Paź, 2009, 23:53:18 »
GET A LIFE KURWA!!!!!

Man, ja na brak życia nie narzekam. Granie na kompie to jest jedyne co mi pozwala odpocząc od ludzi i muszę mieć odskocznię jakąś ;)
No i gram z kobietą, więc życie mam w trakcie gry nawet :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline karaś

• Gaduła
    • http://laggyluk.com
« Odpowiedź #7 23 Paź, 2009, 10:09:48 »
grałem trochę w wowa przez play i limit jest ostatnią rzeczą o jaką bym się martwił :P
modem który od nich kupiłem rozłączał się co 30s. po researchu w necie się okazało że to prawdopodobnie wina firmware'u modemowego. play nie miał upgradu w związku z czym musiałem wybulić hajs za zdjęcie simlocka bo inaczej się nie dał firmware wgrać. po tej operacji grałem ze 2 miesiące i mi wow zbrzydł :P do inszych gier niż mmo to się nie nadaje bo ping praktycznie nie spada poniżej 100-200ms.
tymi transferami się nie przejmuj bo przez cały dzień grania zużyjesz mniej niż łażąc po stronach przez godzinę ;p