Autor Wątek: NGD niesamowita historia... FGN History ZLC 90.  (Przeczytany 1040 razy)

Offline Zomballo

• Gaduła
To ten pagaj sprawił, że od poniedziałku noszę brązową zbroję. Zwiedził cały kraj kurierem zanim trafił do celu ale o to jest (nawet w jednym kawałku):

FGN History ZLC 90 z 2003 roku. Najwyższa puła z fabryki Ibaneza dla dealera Shimamura. Mahonie, klony, rozwoody z zatopionego dziewiętnastowieczn ego kutra rybackiego, long tenon (nie to co myślicie), system zakręcowujący progi, Luis De Funes pickups, zero komór, dziur wciągających brzmienie, waga męska. Cóż chcieć więcej? Gra jak wygląda. :)

Offline ITHMW

• Pr0
Nawet główka jest spoko. Jak sobie przypomnę jak wyglądają głowy Epiphone LP czy SG to mnie trzęsie. Niby podobnie, ale jednak nie.
« Ostatnia zmiana: 14 Mar, 2025, 07:50:36 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Jedyny minus - brak hebanu :D Poza tym same plusy! Jak na cmentarzu...
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Zomballo

• Gaduła
Dopóki nie weszło CITES to pakowali tam jakiś brazylyjski, honduraski, boliwijski, peruwiański czy inny meksykański palisander. Takie pierdololo dla bogatych. Teraz jest heban. Dla mnie to nawet lepiej bo nie pęka. :P

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Czemu ten temat nie powstał na giełdzie? Gdzie cena?
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Dopóki nie weszło CITES to pakowali tam jakiś brazylyjski, honduraski, boliwijski, peruwiański czy inny meksykański palisander. Takie pierdololo dla bogatych. Teraz jest heban. Dla mnie to nawet lepiej bo nie pęka. :P

To nie Solar. To raz.

Dwa: zgadzam się, heban byłby w chuj bardziej spoko. Ten brąz mi psuje całą estetykę. Dla mnie to podstawowy problem wszystkich tych skośnych LPC. Albo przynajmniej większości. MUSI być heban.

Spoiler
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline Zomballo

• Gaduła
...Ten brąz mi psuje całą estetykę...

To się za tenteguje. :D

A tak w ogóle to przypominam:

Cytat: wrobelsparrow w 19 Lis, 2010, 03:47:02
1. Jeśli ktoś pokazuje swoją gitarę, a Ty piszesz, że fajna, ale za niebieska - jesteś pedałem.
2. Jeśli ktoś pokazuje swoją gitarę, a Ty piszesz, że fajna, ale Twoja jest bardziej niebieska - jesteś pedałem.
3. Jeśli ktoś sprzedaje swoją gitarę, a Ty piszesz, żeby nie kupować, bo ma np. chujowe przystawki - jesteś pedałem.
4. Jeśli ktoś sprzedaje swoją gitarę, a Ty piszesz, że szkoda, że nie sprzedawał jej 28 miesięcy temu - jesteś pedałem.
5. Jeśli ktoś sprzedaje swoją gitarę, a Ty piszesz, że szkoda, że jej nie sprzedaje za cztery lata - jesteś pedałem.

Itd i te, kurwa, pe.
« Ostatnia zmiana: 14 Mar, 2025, 09:53:35 wysłana przez Zomballo »

Offline Zomballo

• Gaduła

Znajdź różnice. :)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Wymieniłeś czy tylko puszka zdjęta?
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Zomballo

• Gaduła
Wymieniłeś czy tylko puszka zdjęta?
Wymieniłem na turbomadierfakier Tombraidera Firepower. Stare mocno oldschoolowe. Bardzo niski output. Co się wylewa z tej gity to japierdole. :D

Offline pshemo

• Pr0
Cholibka, chyba ta sztuka była w moich łapkach 😁 https://www.instagram.com/p/CLKNl3en_jb0vpw65w8C9s2aVIeEynhCNx5erE0/?igsh=MWg4N2UyOG4yeXVtbA==
Kawał ciężkiego badyla

Offline Zomballo

• Gaduła
Fota nie bangla!
Niekomorowany to i waga męska. 4,5kg. Do rekordzisty jednak mu brakuje. Miałem pełnego Giba Studio z 2003r to miał niecałe 6 kilo. :D Dziurawe LP jednak troszkę inny sałnd produkują.