Elo. Odgrazalem sie ze bedzie projekcik diy podczas nabijania postow na gielde, wiec jak partia mowi ze bedzie to mowi!
O chuj biezy w ogole - ano, o przedpotopowy mod na bazie parshalli, z czasow gdy sie okazalo ze plexi z fuzzem jest juz deko obciachowe a przesteru nadal malo. Pozne 70s, jmp master volume/kultowa (moze nawet az za bardzo) jednokanalowa osiemsetka bedzie dopiero za chwile, a zgredom sluchajacym LZ i Cream, jakos trzeba zadac jedno zajebiscie wazne pytanie - "co ty wiesz o zabijaniu?" Kto jest poukladany z lokalnym guru od elektronow i mu gainu do 11 ten ma szacun na dzielni i kreski sypane po przekatnej blatu. A koledzy ze stockowym marshallem, moga wypierdalac pobrzdakac conajwyzej Cocaine i puknac speedballa celem zlagodzenia bólu dupy. Macherow bylo wielu, jedni faktycznie kleili baze, innym sie tylko wydawalo ze cos kumaja, ale do historii przeszlo niewielu. Jednym z takich pacjentow byl tytulowy zawodnik z LA, argentynskiego pochodzenia - Jose Arredondo. Zyskal nie tylko posmiertna slawe, ale i calkiem duzy rozglos w swoich czasach, za sprawa rekomendacji od samego EVH, nad ktorego soundem z debiutu kazdy rockowy gitarzysta odprawial rytualne trzepanie gruchy. Co drugie. Bez wzgledu na orientacje. Dosc powiedziec ze oprocz Edka, ktory akurat bardziej reklamowal znajomego, niz faktycznie uzywal jego najpopularniejszego modu, z wazniejszych zawodnikow mozna wymienic takze Metalipę i BiałegoWonsza (po przekatnej oczywiscie). A, nie moge osobiscie pominac jeszcze takiego typa jak Joe Holmes - ten to chyba gra tylko na tym i za czasow fuchy u Ozziego i u siebie w Farmikos. Tyle rysu historycznego, aczkolwiek dalej historia robi sie jeszcze ciekawsza. Wnikliwych Minister Zdrowia uprzedza, ze od tej ilosci popkornu, jebniecie na miazdzyce w tempie ekspresowym. Zanim przejdziemy do schematu i omowienia, krotki acz tresciwy klip z org od znanej Oli co gra a nie pierdoli 3/4 filmiku po czy nie wiadomo czy typ cos zagral, czy to Azor sie w tle spierdzial. Enjoy:
Komentowanie brzmienia na ww przykladzie to se moze odpuszcze, kto ma uszy ten slyszy, kto nie ma, ten tez ma fajnie w sumie..,
Schemat i montazowke, okazalo sie ze musze narysowac od nowa, bo "mam na starym dysku"
Zaproponowana bedzie wersja, ktora jest moja interpretacja, z paroma bajerami. Uprzedzam, ze hmm... nie jestem i nigdy nie bylem pewien czy mam jakikolwiek talent do tlumaczenia czegos od podstaw, wiec jakby ktos sobie tez chcial sprobowac i zrobic taki preamp/lub mod (a zachecam bo to fajne jest) to bedzie raczej skazany na pismo obrazkowe w postaci schematow i niestety - prog wejscia jest niezerowy, tzn przynajmniej podstawy elektroniki i techniki lampowej trzeba miec. Ale warto.
CDN...