Autor Wątek: Pickupy do strata - to RW/RP or not to RW/RP  (Przeczytany 2070 razy)

Orange

• Gość
Pickupy do strata - to RW/RP or not to RW/RP
« 25 Lut, 2017, 12:46:33 »
Panie i Panewki

Wiem, że sa między nami ludzie nie potrzebujący sobie nic udowadniać czy rekonpensować ilością strun i cyferek w manzurze, którzy jak biali ludzie graja na normalnych wiosłach. Jak również may tu wyrobników z Hathora czy Merlina na forum, więc znajdujemy ludzi komptetentnych.
Niech więc mnie ktoś oświeci - co poza brakiem szumu w pozycjach 4 i 2 pstryczka elektryczka zyskuję, czy może nawet tracę?
Mowa oczywiście o zestawie do Stratocastera. Diżekuje i zapraszam do kóńwersacji.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
A stock middle coil will have more mid range on the in between positions of the 5 way selector and not be hum canceling.You'll also notice marginally more volume across the whole set of 3 coils.Fender Strats originally came with 3 stock wound/polarity coils. RWRP middle coil will hum cancel in positions 2 and 4 of the 5 way selector, arguably more versatile than a stock middle coil and popularized by players like Mark Knopfler and Eric Johnson

Cycat z bekape.

Orange

• Gość
@OMSON za dużo pierdolnikow. Za dużo kombinacji. Wiosło ma być do grania a nie pstrykania...

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie

Ja tam wolę RWRP
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline OMSON

• Pr0
  • A-zero
Po takiej prezentacji jest jasne (przynajmniej dla mnie), że nie ma co kombinować. Stockowa konfiguracja brzmi zajebiście.