Autor Wątek: Problem przy logowaniu się do banku - tylko podczas logowania się z laptopa.  (Przeczytany 2345 razy)

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Yo,

może ktoś z was będzie wstanie mi pomóc. Nigdy nie miałem takiego przypadku, mianowicie...

Przy logowaniu się do banku pocztowy24 z komputera stacjonarnego wszystko jest ok, natomiast przy logowaniu się z laptopa (laptop ma może miesiąc, nowy oryginalny system w7).

Wszystko działa, natomiast przy logowaniu do banku, komp jak by się loguje, ale na pierwszym planie jest półprzeźroczysty obraz i koło ładowania się strony - na środku ekranu - standard przy logowaniu się na jakiekolwiek konto. I tak kręci się 5 minut i nic się nie dzieje. Czasem wyskakuje info, mówiące o tym, że jak bym był już zalogowany w inne j sesji, co jest bzdurą. Zainstalowałem javę oraz adobe flasha i gów... Żeby było śmiesznie, gdy loguję się do innego banku wszystko gra...

Chrome, firefox, opera, internet explorer... w każdej to samo... Czy to jakiś problem z ustawieniami szyfrowania strony podczas logowania czy jak?

Stawiam browara za pomoc. Nie jest to mój laptop, a starszych, obiecałem im pomóc ale jestem bezsilny a chciałbym oddać laptopa aby mogli z niego korzystać...

Ktoś coś?

P.S. Żeby było jeszcze śmieszniej, to pierwsza próba logowania i zonk miała miejsce około tygodnia temu, parę dni potem zadziałało a dzisiaj znowu dupa...

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Sprawdź antywirusa czy nie blokuje tej strony. Jeśli antywirus ma opcje "bezpieczne pieniądze" sprawdź czy ta opcja nie wywala strony, jesli ma ustaw by strona otwierała sie bezpośrednio. A zacznij od ciasteczek i innych takich wyczyśc historię albo uzyj będąc na tej stronie ctrl+r.
Wszytko to u mnie było i tez wkurwiało. Sprawdź  przepustowość sieci czy inny komp i ten laptop logowały sie z tej samej sieci ?
Strony bankowe czasami są takie upierdliwe a czasami mocno obciązone.

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Właśnie zmieniłem z Avasta na AVG, którego mam u siebie. Nie znalazłem tam takich opcji, zresztą jak mówię u mnie bez jakiejś specjalnej konfiguracji normalnie wszystko śmiga. Historia czyszczona, ponownie Javę zainstalowałem. Komp jest na kablu a laptop po WI FI. Masakra jakaś... 4 przeglądarki i na każdej to samo, a jednego dnia działało... Dzwoniłem do banku, informatyki mają sprawdzić i dać znać czy to aby po ich stornie coś się nie pieprzy, ale było by to dziwne skoro w tej samej sieci stacjonarna skrzynka działa... To tak jak by ewidentnie wina laptopa. :|

Orange

• Gość
Z resetuj ustawienia internetu w przeglądarce domyślnej, usuń cache i inne ciastka

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła

Zomballo

• Gość
Obstawiam Javę. Sprawdź czy na stonie banku nie ma wytycznych odnośnie instalacji komponentów javy i w jakiej wersji pracuje bank. Jakby co to odinstaluj ją, wypierdziel wszystkie katalogi z poprzednich instalacji wraz z zawartością i zainstaluj najnowszą wersję.
« Ostatnia zmiana: 24 Lis, 2015, 07:51:41 wysłana przez Zomballo »

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Po kablu i po WI FI, też obstawiam javę ale średnio się na niej rozeznaję...

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Może masz starą. Po prostu zaktualizuj i daj znaka czy bangla.
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Panowie, jak wspomnialem komp ma moze miesiac, nowka z pudla :) Nowe przegladarki java, itd. Oddalem go do znajomego informatyka. To wina strony banku, grzebal w ustawianiach pol wieczora i dupa. Objawy stricte javove. Przekopal neta i sporp ludsi ma problem z ta strona. Dupy dali. Zostaje kontakt z bankiem lub zmiana konta :)

Dzięki wszystkim za szczera pomoc!!!
« Ostatnia zmiana: 25 Lis, 2015, 09:42:23 wysłana przez headcharge »

Zomballo

• Gość
Nie no wystarczy znaleźć wersję javy na której ten bank działa. Sprawdź jaką masz na tym kompie co wszystko bangla  i tyle. Przed instalacją należy odinstalować starą wersję. Poszukać katalogów i plików (menu start wyszukaj pliki i foldery, wpisz "java" i wypierdalaj wszystko jak leci). Ano, pomimo odinstalowania sporo gówna zostaje. Potem zainstaluj wersję działającą (dla pewności możesz podać nowy folder do instalacji).

Offline headcharge

• Pr0
    • OVKHAOS
Zdaje się, ze sprawdzal starsze wersje javy ale jeszcze zerkne sam :) Dzieki Zomballo :)