Autor Wątek: Zestaw stereo HiFi  (Przeczytany 4951 razy)

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Odp: Zestaw stereo HiFi
« Odpowiedź #25 31 Sie, 2018, 22:40:11 »
A czy wszystko trzeba weryfikować? Lol, gdyby iść taką metodą to po co Ci gita za 5k skoro za 2,5 gra równie dobrze? Po cholerę się do ludzi przypierdzielać o takie rzeczy? ;)

Offline Zbir

• Gaduła
« Odpowiedź #26 31 Sie, 2018, 23:04:29 »
Wuju nie mam porównania ze starymi yamahami, w internecie przed zakupem czytałem że jest tak jak mówisz, chociaż osobiście nie słyszę (być może z tymi kolumnami gra to bardziej tak hm.. neutralnie) - fakt że też samo pomieszczenie ssie, a jeszcze dużo pewnie robi korekcja i ten ich płynny dławik mocy.

Vastio - ta yamaha ma jakieś cyftowe wejścia, wyjścia, uber kable i wtyki, także strata jakości jest bardzo mała :).
Pewnie da się coś ogarnąć sensownego za mniejszą kasę, ale po co? Taki sprzęt kupuje się na długie lata - nie warto oszczędzać. (z całego zestawu najlepsze jest to że same kolumny są już ze średniej półki, wszędzie kosztują więcej niż tutaj w pakiecie z yamahą :)).

Offline vastio

• Gaduła
« Odpowiedź #27 02 Wrz, 2018, 17:59:42 »
1. Oczekiwałem sensownej odpowiedzi dlaczego takie drogie a nie tanie.
2. Tutaj chyba leży problem Aremenius. Widzisz ja się wcale nie przypierniczam. Zwyczajnie pytam :)

Offline aciek_l

• Pr0
« Odpowiedź #28 03 Wrz, 2018, 13:23:48 »
To jeszcze nie tragedia, u mnie po około 1,5 roku od pierwszego zakupu wyszedł pierwszy dźwięk :). A nie za szczupłe w dole te Zensory?
Nie, nie zauważyłem, żeby brakowało dołu. Jest całkiem sporo, jedynie przy source direct na małych głośnościach jest mniej, ale to już fizyka. ;)
Chyba udało mi się upolować jeszcze Kef Q100, więc któreś z nich potem sprzedam. :)

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Jazz, Lounge, Downtempo