Autor Wątek: Na ryby!  (Przeczytany 5741 razy)

Offline wysek

• Gaduła
  • elektrogumonapawacz
Na ryby!
« 30 Mar, 2011, 17:55:11 »
Niby to forum gitarowe, ale ponieważ wiosło kojarzy się z wodą, to może ktoś z was wędkuje?
Wiosna przyjszła, więc sezon się zaczął. Dopiero co opłaciłem składki i aż mnie nosi żeby sobie gdzieś przysiąść nad wodą, otworzyć zimny browarek i pogapić się na spławik.
A wy Pany, łowita? Jak tak, to gdzie łowita, jak łowita, czym łowita i na co się nastawiata? Może znacie jakieś magiczne sztuczki i inne wędkarskie voodoo?
Zapraszam do dyskusji na temat i nie na temat (wszak to off topic) :)
likmapusy

Offline immortal-king

• Gaduła
  • Zaraz trejning i bendziemy krecic jak cieba!
Odp: Na ryby!
« Odpowiedź #1 30 Mar, 2011, 18:09:21 »
"Niby to forum gitarowe, ale ponieważ wiosło kojarzy się z wodą, to może ktoś z was wędkuje?" :D

Z łowieniem ryb mam zazwyczaj stycznosc w wakacje, kiedy pojade na lodke czy tratwe (http://www.tratwy.pl/ polecam, swietna zabawa). Moje lowienie zazwyczaj ogranicza sie do bezsensownego machania wedka daleko, im dalej mi sie uda zarzucic, tym lepiej. Z efektami tejze pracy juz jest gorzej, w sumie w ostatnie wakacje zlowilem 2 szczupaki :x Ale potem dalo sie je do baru przy jeziorze, panowie kucharze obrobili je i podali z cytryna i jakimis sosami, wiec bylo zacnie ;)

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #2 30 Mar, 2011, 19:20:54 »
Moje łowienie ograniczyło się do tego, że ze trzy razy w życiu z ojcem zarzuciłem wędką, pamiętam, że mi się podobało, co dziwne, bo byłem skrajnie młody szczyl z niespożytkowaną energią. Więc się nie znam, ale połowiłbym, skoro tak już przywołałeś temat :P
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline wysek

• Gaduła
  • elektrogumonapawacz
« Odpowiedź #3 31 Mar, 2011, 14:11:13 »
Fajne te tratwy mogą być, ale nie dziwię się, że połowy miałeś marne kiedy wszyscy dookoła zajebiście hałasują. Widzę, że praktykujesz spinning czyli generalnie najtrudniejszy ze sposobów wędkowania ;) Pochwal się kiedyś złowionymi okazami (to nie to samo co pokazywanie sobie fiutów, ale też jest fajne ;))

Rachet, niedługo pewnie pojadę pomoczyć kija w Wilanowie, także pisz w razie chęci :)
likmapusy

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #4 31 Mar, 2011, 14:36:45 »
Wysek, no chętnie, matura niedługo, to będę miał czasu wolnego w bród :)
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #5 31 Mar, 2011, 15:50:06 »
Jako ciekawostkę dam to. Czyli jak wygląda polowanie na ryby w Afryce.

. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline october

• Pr0
  • Oct.
« Odpowiedź #6 31 Mar, 2011, 19:15:00 »
Podobnie jak Zorro mam tradycje wędkarskie - ojciec łowi, dziadek łowił <syn już mniej>. Za małolata zawsze poplątałem żyłkę, kocioł na kołowrotku, łowiłem płotki i okonie. Z czasem już mniej plątałem, ale zmieniły się zainteresowania. Teraz w okresie wakacyjnym zdarza się zarzucić wędkę, ale bez szukania w tym drugiego dna i sensu życia :)
007

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
« Odpowiedź #7 31 Mar, 2011, 21:59:17 »
Panowie, w wakacje to codziennie na rybach jestem. A jak szkoła to czasu nie ma aczkolwiek wiadomo sezon się zaczął. Teraz do wędkarskiego po zapas haczyków ciężarków itd. No i do kapitanatu portu po kartę i sezon można zacząć oficjalnie. Niby nie kontrolują ale ostatnio podjechała policja i kazali wyciągać. No i w wakacje muszę się koniecznie wybrać na węgorza nocą ;) W Świnoujściu jest dużo fajnych miejsc więc problemu nie ma ;)
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Zbir

• Gaduła
« Odpowiedź #8 03 Kwi, 2011, 22:07:03 »
Ja raz wyławiałem ryby jak zdechły w akwarium... :P (ospe miały kurwy, tylko glonojad terminator przetrwał, ale na niego nie było mocnych - był wojownikiem, eliminował inne ryby żeby mieć więcej jedzenia, kładł się na nie i zdychały O_O)

Kiedyś też próbowałem coś na rzece połowić i w jeziorku - najbardziej mi się podobało łowienie na sreberko, chciaż osiągów nie było (ale fajnie tak w wodzie postać jak 30 stopni i słońce pali ::):)

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
« Odpowiedź #9 03 Kwi, 2011, 22:38:48 »
Łowi ktoś na karbid?

Offline Thoth

• Pr0
« Odpowiedź #10 04 Kwi, 2011, 16:57:49 »
Ja raz wyławiałem ryby jak zdechły w akwarium... :P (ospe miały kurwy, tylko glonojad terminator przetrwał, ale na niego nie było mocnych - był wojownikiem, eliminował inne ryby żeby mieć więcej jedzenia, kładł się na nie i zdychały O_O)

Kiedyś też próbowałem coś na rzece połowić i w jeziorku - najbardziej mi się podobało łowienie na sreberko, chciaż osiągów nie było (ale fajnie tak w wodzie postać jak 30 stopni i słońce pali ::):)

Mi się przypomniało jak kumpel zarzucił ściąga i nagle o ryba. Wyciąga okoń ze 20cm jak nie więcej... Szkoda tylko ze z inną żyłką w gębie, śmierdzący, lekko podjedzony i zdechły...

Sinner: łowię na dynamit ew. rozlewam ropę naftową :D
Koko dżambo i do przodu!

Offline Marency

• Gaduła
  • BRIGHTOPHIDIA.PL
    • Prog METAL & sometimes DJENT- Bright Ophidia
« Odpowiedź #11 04 Kwi, 2011, 17:08:14 »
cześć, ja łowię ryby na czarno. Nie mam karty, bo przywykłem łowić na stawach, ale parę razy w roku łowię w okolicach Olsztyna. Uwielbiam ten klimat, nie ma to jeszcze jak sobie zapalić jakiejś rzeżuchy i strzelić browar. Polecam Wam wyprawę na połów dorszy z kutra np: we Władysławowie - niezapomniane! Tylko na kutrze lepiej nie palić bo buja ;p :) generalnie łowię karpie, karasie, płocie, czasem szczupaki.

Offline Zbir

• Gaduła
« Odpowiedź #12 05 Kwi, 2011, 08:04:00 »
Jak to mówią... Fajnie jest zamoczyć kija ^^

A tak na poważnie - u mnie w okolicy jest staw (płatny) na którym zarzucając sam haczyk zawsze coś się złapie - to jest dopiero Fail rybny

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #13 03 Maj, 2011, 18:18:42 »
Wczoraj złowiłem szczupaka na inaugurację sezonu, a moj ojciec  w sobotę i niedzielę złowił ich 15 :o Z mojego rodzinnego domu mam 100m do niedużego, zarośniętego jeziorka. Wczesną wiosną zaczynam polowanie na szczupaka, a później zasadzam się na lina co po prostu uwielbiam.

Offline Thoth

• Pr0
« Odpowiedź #14 03 Maj, 2011, 19:17:52 »
Jak się chwalimy zdobyczami to ostatnio złowiłem 27 centymetrową płoć. Miałbym jeszcze takie ze 3 ale żyłka stara i się rwie :/
Koko dżambo i do przodu!

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #15 03 Maj, 2011, 23:15:04 »
Niech się zacznie sezon na lina to zacznę chwalić się linami ponad 40cm :D

Offline wysek

• Gaduła
  • elektrogumonapawacz
« Odpowiedź #16 03 Maj, 2011, 23:54:44 »
Muszę sobie kiedyś zrobić zasiadkę na lina, to jest dopiero wyzwanie :)
Ja na rozpoczęcie sezonu złapałem płotkę ok 15 cm :/ Oczywiście wpuściłem ją do wody z nadzieją, że spotkamy się jak podrośnie :)
likmapusy

Offline Thoth

• Pr0
« Odpowiedź #17 04 Maj, 2011, 12:41:52 »
Niech się zacznie sezon na węgorza to... :D
Koko dżambo i do przodu!

Offline ChopZeWsi

• Pr0
« Odpowiedź #18 04 Maj, 2011, 13:05:40 »
To się wybiorę z bratem na nockę na jezioro selment. Węgorza jeszcze nigdy nie łowiłem, ale mamy taki plan w tym roku.

Offline Thoth

• Pr0
« Odpowiedź #19 04 Maj, 2011, 13:09:01 »
U mnie to wystarczy w lato po 19 przy przeprawie promowej miejskiej "Bielik", a dokładniej przy holownikach koło Orlenu. Ale wolę wintydż i pojadę na nockę gdzieś rowerkiem.
Koko dżambo i do przodu!

Offline Thoth

• Pr0
« Odpowiedź #20 12 Cze, 2011, 14:32:08 »
Wczoraj o godz. 12.30 w tym miejscu 53.807374,14.338911 (google maps) złapałem węgorza ;) Pierwszy w tym sezonie o nie typowej porze :D
Koko dżambo i do przodu!

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
« Odpowiedź #21 14 Cze, 2011, 11:44:46 »
Wciąż nie mogę złożyć do końca sprzętu do surfcstingu, mimo że kijek (hah, raczej nie można go w ten sposób nazwać, to potwór) i kręcioł już od dawna kupione - zawsze znajdą się inne wydatki...
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina