Autor Wątek: Katowice - Pyrzowice dojazd (do ślązaków i wszystkich innych :P :D)  (Przeczytany 3315 razy)

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Mam problemos.
W piątek wieczorem rozpoczynam urlop i niestety wylot mam z Katowic (Pyrzowic??!!).
Musze się w jakiś sensowny sposób tam dostać i stąd pytanie do Was, koledzy ze Śluńska ;).
Będziemy jechać z Wrocławia pociągiem, tylko czy uderzać do Katowic? Czy wysiąść gdzieś wcześniej, bo czytałem że z Katowic to ponad 30 km, a busik kosztuje 20 zł?
Jakby mi ktoś sensownie pomógł to byłoby zajebiście.
« Ostatnia zmiana: 15 Wrz, 2010, 14:14:32 wysłana przez Dale Cooper »
mniut i piah

Offline Mery

• Mr. Autorefresh
  • Pr0
  • الحرية في سوريا
Z dojazdem to tak średnio jest, ale do Pyrzowic, to troszkę więcej jest niż 30 km (liczmy odczuwalną długość, a nie faktyczną ;) )
20 zeta kosztuje niestety autobus kursowy i dojedziesz nim spod Dworca PKP, ale za to ładniuchny klimatyzowany Merdeses.
Z tego co wiem, można kombinować prze Bytom. Do Bytomia czymkolwiek, a później autobusy 53 i 85. Powinno być trochę taniej.
Tylko ja nie jestem ze Ślunska ;)
www.baasa.pl - hałas, pomiary hałasu, mapy akustyczne, analizy akustyczne, projekty akustyczne, farmy wiatrowe, raporty oddziaływania na środowisko w zakresie hałasu, programy ochrony przed hałasem, akustyka budowlana, wibracje.

Offline Harvest

• Szatan Osobiście
  • Administrator
    • Sevenstring.pl
Myślę, że ten busik to najwygodniejsza sprawa zwłaszcza z bagażem. Jeżdżą jeszcze jakieś prywatne mniejsze ale średnio się tym interesowałem.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
No to niezła lipa. Swoją drogą to ktoś zajebisty biznes trzepie na tym.
A jeszcze jak z korkami w takim razie? Ile taki busik może jechać w godzinach szczytu?
mniut i piah

Offline Neithan

• Użytkownik
  • porwany obłędem
    • Whalesong
ja bym radził jechać tym busikiem. Ogólem to, że to lotnisko Katowice - to z nazwy tylko, a do samych Katowic wyżej wspomniana odległość jest ;-)

Niestety ile ten busik by jechał nie jestem w stanie powiedzieć, ale ogółem to jest szybka droga, także najgorzej byc nie powinno. Znowu zwykle autobusy - masakra by była, trza by się było skoczyć do Bytomia (linie 820 i 830), niestety nie wiem co z Bytomia jedzie na Pyrzowice. No i podróż zajmie wtedy autobusami półtorej godziny zejdzie, namęczysz się nosząc wszystko itd. nie polecam więc ;)

bierz busika :)