Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Wszystko o ciasteczkach
Nowe warsztaty w May-szkole - bierzemy się za siódmą strunę!2007-12-05Zapraszamy serdecznie na nową serię lekcji w May-szkole. Nowy kurs wyjdzie naprzeciw rosnącej popularności gitar siedmostrunowych i w założeniu kierowany będzie do osób używających lub planujących używać większej ilości drutów, jednak gitarzyści przywiązani do typowej ilości strun również wyciągną z nowych lekcji sporą dawkę muzycznej wiedzy.Obserwując rosnące zainteresowanie siódmekami nasza firma we współpracy z Lotharem Knörle, z którym współpracujemy już od wielu lat, przygotowała serię warsztatów z myślą o gitarzystach używających lub planujących grać na gitarach z siedmioma strunami. Co więcej - według naszych informacji jest to pierwszy kurs gitarowy online dedykowany użytkownikom siódemek!"Przygowowałem nowe warsztaty ponieważ jak pewnie zauważyliście ilość materiałów szkoleniowych dedykowanych gitarom siedmoistrunowym jest wciąż znikoma." - mówi Lothar - "Jednak chciałbym, aby ta seria moich wykładów była otwarta dla wszystkich dlatego każdy, niezależnie czy jest siedmiostrunowym maniakiem, czy, tak jak ja, używa zamiennie gitar 6 i 7 strunowych czy też gra wyłącznie na 'szóstkach', znajdzie tu solidną porcję przydanej wiedzy."Nie traćcie zatem czasu - złapcie wiosło w dłoń i wypłyńcie na szerokie wody siedmiu strun!Lothar Knörle jest doświadczonym gitarzystą, inżynierem dźwięku i nauczycielem muzyki z Niemiec. W ciągu wielu lat zagrał ponad trzysta koncertów, pracował jako projektant dźwięku dla firmy Native Instruments i prezentował ich Guitar Rig 1 i 2 podczas warsztarów muzycznych i targach Musikmesse Frankfurst i NAMM Show w Los Angeles. Obecnie Lothar powrócił do tworzenia muzyki a także poprowadzi Was przez świat siedmiu strun na pierwszych warsztatach dla użytkowników gitar siedmiostrunowych.
Zobaczymy następne lekcje to dopiero wtedy ponarzekamy.Na razie zaczęło się tak jak powinno.
Za to dzis bardzo fajna rzecz dorwałem Power Licks Shawn'a Lane'a - naprawde spoko sie wydaje byc.