Autor Wątek: Poszukuję ludzi z umiejętnościami przydatnymi w game-devie...  (Przeczytany 1182 razy)

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
... gdyż chciałbym ruszyć z pewnym projektem - mianowicie odświeŻenie gry pt UFO:Enemy Unknown.

Z góry mówie - to mój pierwszy projekt i jedyne co mamy to tylko niewyraźny zamysł. 90% szans na to że nic z tego nie wyjdzie - 9% ze wyjdzie gniot - 1% że wyjdzie coś dobrego.

Jeśli interesujesz się game-devem, umiesz programować/jesteś grafikiem 3d/-II- 2D/Muzykiem <;)> to piszcie tutaj i jak masz jakiś zarys czyli co ci się w oryginale podobało podobało a co nie - przedstaw go.

Na początek wyklarujemy założenia <99.99999% szans na to, że się wszystko posypie> a potem się zobaczy...

UWAGA!!! Jeśli chcesz się zgłosić to na wstępie musisz:

-Przynajmniej raz zagrać w UFO:Enemy Unknown i któryś z remaków <polecam UFO - Alien Invasion i UFO:Aftershock>

-Obejrzeć film o tworzeniu gier indie - nie pamietam tytułu ale film jest dość świeży. Na VictoryGames był news o tym....

Narazie nie komentujemy i nie robimy burdelu typu "WTF? Nic z tego nie wyjdzie" "W czym będzie pisane" "Jaka grafika" itd... konkretne info co najwyżej.

EDIT: Pozdro dla pivovarita ;)
« Ostatnia zmiana: 28 Paź, 2012, 15:28:10 wysłana przez sharpi »
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Napisz tylko jaki jest budżet bo dla mnie to najistotniejsza kwestia.

BTW masz świadomość, że 3 tygodnie temu wyszła kontynuacja tej gry, jest bardzo pr0 i dobrze przyjęta ;) ?
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Mam świadomość...i owszem - dobra gra... ale mechanika względem oryginału ucięta totalnie -najbardziej brakuje mi losowo generowanych plansz - najlepszy remake to jak gdzieś mówiłem -UFO aftermath :)

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Będziecie potrzebowali kogoś, kto ma chociaż blade pojęcie o zarządzaniu projektami. Przez "blade pojęcie" rozumiem Robił To Kiedykolwiek.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
I słownik ortograficzny

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Ballbuster incoming.

Porywasz się z motyką na słońce. UFO to gra o ogromnym rozbudowaniu, jako pierwszy projekt proponuje zrobić remake Bombermana. Albo Contra.

Po drugie - co wynika z punktu pierwszego, tego typu tytułu wymagają OGROMNEJ ilości betatestingu. Abstrahując od ilość grafiki, animacji, dźwięków et cetera.

Po trzecie - jakiś czas temu projekt UFO - The Two Sides był na 97% procencie ukończenia. Zamknęli projekt z racji braku licencji na tytuł, który ma teraz GAMELOFT.
Nad UFO:TTS pracowało ogromna ilość osób (w kategorii gier indie) a jednocześnie przez prawie dwa lata nie ruszyli prawie w ogóle dzwiękow ani muzy. Ufopedia miała 10% grafiki. A normalna grafika taktycznej gry chyba z 25%.

Więc generalnie przemyśl pomysł.

Posty połączone: 29 Paź, 2012, 12:24:57
byłbym zapomniał.

pozdro poćwicz
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Kurwa...jestem pijany naćpany etc bo błędów nie widze... ;P

TTS z tego co mi wiadomo to nie całkiem remake, bardziej mod bo bazował na oryginalnych plikach z gry.
Ja rozumiem, że to dosyć wysokie progi, dlatego licze na ludzi z doświadczeniem.
Dlatego też może warto nie tyle zacząć od końca, co dorwać się do sourca UFO Alien Invasion i go dosztukować.
Nie mówie tu o grafice, ale o mechanice gry...

Choć z drugiej strony jak się przespałem z tym pomysłem to mam coraz większe wątpliwości i mam wrażenie że to poroniony pomysł ;P