Nie wiedziałem gdzie to wstawić, a czuję ogromną chęć podzielenia się tym z wszystkimi;) No to słuchajcie.
Jest takie stowarzyszenie muzyczne w Gliwicach i ich szef organizuje serie klubowych koncertów. Finał był ostatnio w kinie, Grzegorz Turnau z zespołem(Królik FTW!) i normalnie full serwis.
Prawda jednak wygląda boleśniej. Ten szef to taki pan pewnie już na emeryturze i nie ma się czego chwycić. Koncerty klubowe to imprezy w miejscu, do którego wchodzi z 50-100 osób (miejsca siedzące przy stolikach), zazwyczaj tam są jakieś wieczory poezji, albo jakieś folklory. Większość wykonawców to dzieci śpiewające do akompaniamentu szefa tego bajzlu. Szef oczywiście akompaniuje na swoim keyboardzie - podkłady lecą jak szalone, a jeżeli już ktoś gotowego mida przyniesie to szef bierze bęben i udaje(udaje!), że coś na nim gra w tle. Ogólnie to wieje wioską baaaardzo ostro. Teraz kolo planuje drugą edycję. Jako, że kiedyś przez pomyłkę trafiliśmy z zespołem na taki jego przegląd
jestem na jego liście mailingowej. Dostałem listę gwiazd, które mógłby zaprosić na wielki finał. Lista miażdży:
> > Akcent
> Alcazar
> > Ali Campbell of UB 40
> > Alphaville
> > Arash
> > Bananarama
> > Basic Element
> > Basshunter
> Belinda Carlisle
> > Boney M
> > Boney M Sheyla Bonnicks
> Bonnie Tyler
> > Brainstorm
> > Candy Dulfer
> > C.C.Catch
> > Chiara Civello
> > Cock Robin
> > Danny
> > Danzel
> > Drupi
> > Dr. Alban
> > Fancy
> > Gathania
> Haddaway
> > Infernal
> > Ingrid
> > Ive Mendes
> > Jake
> & Elwood Blues Brothers
> > Jay Delano
> > Jennifer
> Rush
> > Katerine
> > Kate Ryan
> > Lasgo
> Limahl-Kajagoogoo
> > London Beat
> > Lou Bega
> > Marquess
> > Maverick
> > Mens Zelmerlow
> > Milk Inc
> > Monrose
> > Morandi
> > Nexx
> > No Mercy
> > Rednex
> > Rick
> Astley
> > Rico Sanchez & Gipsy Kings Party
> > Sandra
> > Sash
> > September
> > Shakin' Stevens
> > Shaun Baker
> > Siggy Davis
> > Sonique
> > Sylver
> > Thomas Anders
> Modern Talking
> > UK Legends
> > Velvet
Kogo byście chcieli zobaczyć w Gliwicach
?
Mój typ to absolutna gwiazda muzyki rozrywkowej: Katerina. Nie jest znana nigdzie na świecie poza Polską, a dokładniej nigdzie poza słuchaczami RMF MAXXX. Jest ekstra!