Specjalnie dla
Invivo :twisted:
4 barwy, ktorych najczesciej uzywam;
-klin - to clean, czyli barwa czysta, dodalem gesty delay + sterowanie czasem z pedalu ekspresji, w mod jest tremolo, czasami tylko uzywam, podpalony jest troche kompresorem, zeby byl bardziej czuły artykulacyjnie. W innym banku mam podobne ustawienie, ale bez kompresji i w mod mam phasera (naczesciej wylaczony) + sub oct w stromp, ten kanal uzywam do moich jazzowatych odchylow
- drive - to lekki przester z collector classic, marszalowski, taki krancz, czasami sie przydaje, w stromp mam kompresor, z delayem swietnie zastepuje moj kanal do solowania, modulacja to phaser, pykam go tylko do wolnych arpeggio, bo do solowania jest za mocny
- gain - to moj podstawowy hi-gain, na bazie DR'ki, mam metal shopa i stwierdzam, ze mimowszystko, ta symulacja najbardziej mi lezy, nie dopalam go zbytnio, choc w strompie jest symulacja EX Pi na jakies 20% drive'u, klikam go tylko do wspomagania naturalnych harmonicznych, generalnie tylko i wylacznie, bo mi za bardzo rozmywa podstawowe brzmienie, a lubie slyszec co gram. Cos tam ustawilem do modulacyjnych, ale nigdy nie zalaczam, delay ustawiam standardowo na 400-440ms zazwyczaj z jednym, gora dwoma odbiciami na 30% mixu, bo tak mi najbardziej lezy, symulacja analogowego delay'a, to jedyna ktorej zreszta uzywam we wszystkich barwach
- solo - to kanal do solowania, o wiele jasniejszy i krzykliwy niz pozostale, suczo suchy w razie by mi przyszlo kiedys przebijac sie przez mix
wszystkie galki symulacji marszalka z przetwornica variac w prawo + screemer + zabawa korektorem, delay na stale na 440ms, bardziej gesty.. alternatywnie uzywam takiego samego ustawienia gal, tylko zamiast screemera jest Rat, wtedy jest bardziej spokojnie i wieksza kontrola nad gitarka
Łacze to na przody comba, galy gory i dolu na zero, srodek na maxa