Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 2476105 razy)

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
(...) A jak duzo gainu i single, to w ogole telewizje slysze z glosnikow. (...)

To na 99,99% radio. Wzmacniacz nie zdemoduluje cyfrowego sygnału, po analogu nadaje już tylko radio. Chyba że sąsiad ma dekoder DVBT2 podpięty do TV po analogu przez modulator i to tak sieje po okolicy.
« Ostatnia zmiana: 16 Gru, 2025, 11:58:33 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Rot

• Gaduła
  • Stroję niżej niż Yony
5 miesiąc bezrobocia, ZERO odzewu na CV, nie wiem już co robić, z poczucia jak bardzo jestem w dupie chce mi się już tylko wyć.

Offline wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
(...) A jak duzo gainu i single, to w ogole telewizje slysze z glosnikow. (...)

To na 99,99% radio. Wzmacniacz nie zdemoduluje cyfrowego sygnału, po analogu nadaje już tylko radio. Chyba że sąsiad ma dekoder DVBT2 podpięty do TV po analogu przez modulator i to tak sieje po okolicy.
A tego to nie wiem. Nie wiem, czy tu jest analogowa telewizja, czy juz nie (nie mieszkam w Polsce). Ale problem jest. W telecasterze zmienilem pickupy na EMG, to jest lepiej ale na stracie juz nie pogram w ogole. Z basem i reszta gitar to troche akrobatyke robie i sprawdzam gdzie w pokoju mam najmniejsze zaklocenia i tam gram.

Offline xxrudolfxx

• Nowy użytkownik
5 miesiąc bezrobocia, ZERO odzewu na CV, nie wiem już co robić, z poczucia jak bardzo jestem w dupie chce mi się już tylko wyć.

W jakiej branży szukasz jeśli mogę zapytać ?
5 miesięcy to troche długo przy obecnej ogólnodostepności pracy...

Offline excubitor

• Użytkownik
Ogólnodostępność jest w branżach, gdzie nikt nie chce robić, bo jest ciężko a stawki niskie
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Offline Rot

• Gaduła
  • Stroję niżej niż Yony

W jakiej branży szukasz jeśli mogę zapytać ?
5 miesięcy to troche długo przy obecnej ogólnodostepności pracy...

Korpo.
Ostatnie co robiłem to przedsprzedaż, tzn konfigurowałem na papierze serwery itd według wymagań klientów i mówiłem im ile to będzie kosztować.
Firma przegrywała z większą konkurencją, bo jak tylko zmniejszył się ruch to któryś debil wymyślił że podniosą marże. Do tego pogarszające się stosunki z vendorem na moim projekcie. Finalnie postanowili zastąpić wszystkich Marokańczykami.
Wcześniej robiłem jakieś głupie OTC.

Nie wiem, gdzie w tym Krakowie ogólnodostępność pracy, codziennie budzę się do maili że w sumie to wybrali kogo innego i elo nara. Tak samo na etapie wysyłania tych CV, widzę dosłownie kilka tych samych firm z ciągle tymi samymi ogłoszeniami.

Offline spacelord7

• Pr0
imo 5 miesięcy bezrobocia, to co najmniej 5x3600 których nie zarobiłeś. 18000 strat.

Offline Majk

• Gaduła
Co mnie aktualnie wkurwia? Gitara.
Od dłuższego czasu walczę ze stagnacją w tej materii, nie jestem w stanie stworzyć niczego nowego, siadam do gry i sie wkurwiam, czy to pisząc nowy materiał, czy grając ulubione kawałki.

Dodatkowo po 10 latach prób zrobienia czegoś z zespołami, i obserwacji rynku muzycznego - dodatkowo czuję bezsens dalszego działania w tym zakresie.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
ZUS. Jestem w trakcie ogarniana renty. Ja pierdolę jaka to jest przejebana misja...
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Pronounce

• Pr0

U mnie już 6 miesięcy, z odzewem to różnie bywa, z tymi tzw. procesami rekrutacyjnymi też.

Tzn. 6 miesięcy poza pracą, która by lepiej robiła w sensie finansowym i zawodowym. Po 3 miesiącach jak zobaczyłem jakie jest tempo zatrudniania i ile to potrafi trwać poszedłem powiedzmy "do fabryki na produkcję". I tutaj spacelord7 ma rację, lepiej mieć te 3600-3900 netto niż nic. Lepiej robi na głowę jak się nie siedzi na chacie cały dzień, grunt też moim zdaniem aby ta "fabryka" była blisko i miała np. system dwuzmianowy to zawsze jest jakieś tam pole manewru aby rozmowy czy spotkania rekrutacyjne poustawiać.

Serio, siedzenie i czekanie w domu to lipna opcja.

Offline Rot

• Gaduła
  • Stroję niżej niż Yony
Współlokator się wyprowadza pół roku przed końcem umowy zostawiając mnie trochę na lodzie jeśli nie znajdzie nikogo na swoje miejsce.
Plus okazuje się że przelewał mi za dużo i będę musiał to jakoś oddać.

Plus nadal brak roboty po pół roku, zapas gotówki mam na 4 miechy nie licząc tego co na PPK leży. Przynajmniej mam rozmowę w poniedziałek, tu jest jakaś nadzieja.