Autor Wątek: .  (Przeczytany 5238 razy)

Offline nerozume

• Prawie użytkownik
.
« 25 Mar, 2020, 13:55:49 »
.
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2025, 22:25:14 wysłana przez nerozume »

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Bardzo ładnie :D Fajnie utrzymałeś koncept melodyjny przez całą długość kawałka, solo troszkę tak dziwnie ucięte ale to może moje preferencje ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
Solo po prostu w stylu zwolnionego black metalu :) W ogóle najlepiej mi się słuchało z prędkością 1,25, więc zwróć też uwagę na tempo. Nawet The Police podkręcali taśmę jak im nie pasowało tempo, tylko w tamtych czasach podnosiło się strojenie, np 15 centów ;)
Paczki z głów!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
na 1,5 jest jeszcze lepiej :)
B ( o ) ( o ) B S

Offline wuj Bat

• Pr0
na 1,5 jest jeszcze lepiej :)
Już glitchuje :D
Paczki z głów!

Offline spacelord7

• Pr0
1. Tempo jest ok.
Tylko cały podkład jest za mało "humanized", zwłaszcza perkusja i dlatego lepiej brzmi przyśpieszony.

2. W ogóle uważam, że nie powinno się twórcom sugerować takich zamian. Możemy powiedzieć że się podoba albo nie podoba, albo wskazać konkretne błędy, ale samej kompozycji się czepiać nie wolno.

3. Powinniśmy brać przykład z @nerozume i zacząć grać zamiast pierdolić.

Offline wuj Bat

• Pr0
2. W ogóle uważam, że nie powinno się twórcom sugerować takich zamian. Możemy powiedzieć że się podoba albo nie podoba, albo wskazać konkretne błędy, ale samej kompozycji się czepiać nie wolno.
W ogóle tak nie uważam :) Skoro się pyta, to tak jakbyśmy uczestniczyli razem na próbie. Nawet gdyby miał milion sprzedanych płyt i pytał o opinię / radę, to trzeba dać. Jak nie ten numer - to skoryguje następne.
Paczki z głów!

Offline spacelord7

• Pr0
W ogóle tak nie uważam :) Skoro się pyta, to tak jakbyśmy uczestniczyli razem na próbie. Nawet gdyby miał milion sprzedanych płyt i pytał o opinię / radę, to trzeba dać. Jak nie ten numer - to skoryguje następne.
A to wtedy nazywa się "zespół" i twórczość jednostki staje się twórczością zbiorową.

Offline wuj Bat

• Pr0
Krytyka jest taka, że masz zajebisty łeb do riffów.
Gotowa struktura pod wokal.
Paczki z głów!

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Trochę surowo gita brzmi, albo basu daj więcej do mixu czy coś :D Cała reszta na duży plusik :D

Offline spacelord7

• Pr0
Gdzie są ci specjaliści co mi mówili, że na 8-kach nikt nic jeszcze nie skomponował?

Brzmi całkiem nieźle, nawet surowo, ale faktycznie brakuje dołu.

Offline Rot

• Gaduła
Niech mnie ktoś please nauczy takie riffy pisać, bo mnie się ósemka marnuje.

A tak poważniej to jak mi się riffy podobają (choć djentu nie lubię i koniec) tak brzmienie już mniej. Ale może to tylko gusta.

Offline wuj Bat

• Pr0
Gitary per se nie muszą mieć wiele dołu. Np. jak już djentujemy, to Tomas z Modern Day Babylon ma po prostu okropne brzmienie samej gitary, wycięte wszystko co niepotrzebne, ale (przede wszystkim) połączone z basem daje taką miazgę na żywo, jaką niewiele razy słyszałem, a już szczególnie od trio.
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
O, znalazłem. Jednocześnie jak brzmi sama gita oraz przedsmak jak całość masywnie kopie flaki na żywo - i NAPRAWDĘ to robi - szczególnie, że panowie grają bardzo głośno:

Paczki z głów!

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Niech mnie ktoś please nauczy takie riffy pisać, bo mnie się ósemka marnuje.

To nie graj djentow. Deftones gra normalne riffy i jest sztos.

@nerozume Wokale za cicho! :)

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
To w sumie wyjaśniło się dlaczego przez tak długi czas u mnie to brzmiało jak gówno xd Zakochałem się totalnie w brzmieniu MDB gdzieś w okolicy jak Tomas wypuścił plejsru z zielonym Raptorem, a potem z białym 4AP i w sumie dążyłem do takiego czegoś, tylko z tego równania właśnie brakowało dość chyba jednak kurwa ważnego elementu w postaci basu :D