Autor Wątek: DiMarzio D-Activator  (Przeczytany 2547 razy)

Offline adthinzad

• Użytkownik
DiMarzio D-Activator
« 23 Sty, 2019, 11:18:37 »
Cześć. Pany, da się jakoś ciekawie połączyć DiMarzio D-Activatory dwa z woljumem na puszpulu i friłej słiczem? Albom ślepy całkiem albo wszędzie tylko volume plus tone. Ja mam tylko głośność w RGD, a cewki chciałbym rozłączać. Hę?

Offline adthinzad

• Użytkownik
Odp: DiMarzio D-Activator
« Odpowiedź #2 25 Sty, 2019, 23:25:25 »
Dzięki @OMSON , że Ci się chciało. Doceniam.
Tak sobie pomyślałem, że Skerv mój ma układ 2xHumb, 3-łej słicz, i pusz-pula. Tyle, że muszę rozpracować/przełożyć połączenia GołychPięści na DiMarzjo. ;)

Offline OMSON

• Pr0
  • A-zero
« Odpowiedź #3 27 Sty, 2019, 00:05:48 »
Luzik - nie ma za co:

Offline dizzit

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #4 27 Sty, 2019, 00:29:33 »
Nie wiem czy coś takiego zainteresuje, ale jakąś chwile temu na SD SH1 zrobiłem sobie taki układ (dysponując 2xpush pull, 5-way switch)

1poz: Neck
2poz: Neck + Bridge
3poz: Bridge (H)
4poz: Bridge (S)
5poz: OFF

push-pulle były do zmiany układu na Necku z szeregowego na równoległe a drugi na połączeniu cewek w fazie i przeciwfazie. Dosyć ciekawie wychodziło połaczenie równoległe w przeciwfazie - sygnał był bardzo słaby więc trzeba było krecić dużo mocniej na wzmaku ale za to szklanka jaka była osiągnięta nie do podrobienia

(oczywiście do zrobienia jak mamy in i out z każdej cewki)
Dodatkowo nadmienię że z Tone zrezygnowałem - zrobiłem dwa oddzielne volume-y na neck i bridge. Nie chciało mi się myśleć czy da rade obejść drobną niedogodność która wyszła z tego układu - tj przy pozycji N+B i skręceniu jednego z potencjometrów na maksa odcinało cały układ bo zwierało do masy, ale chyba problem to to nie jest jakiś szczególny. Można pomyśleć jak to obejść
« Ostatnia zmiana: 27 Sty, 2019, 00:48:08 wysłana przez dizzit »