Jako, że ostatnio w większości słucham tego co jeszcze nie ukazało się szerzej, czyli raczej takiej niszy, gdzie ludzie sobie tworzą różne mniej popularne dziwactwa
to chciałbym zaproponować do przesłuchania twórczosć grupy
Proghma - C.
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=47518831Osobiście użekł mnie kawałek
KANA v2008 - brzmienie gitar jakie uwielbiam (moze ktoś wie jaki jest rig guitarmana?), pierwszy riff zajebiście motoryczny, wokal raczej zawodowy (dobre pomysły), za to w dugiej części utworu chłopaki serwują Toola w jeszcze ciekawszej wersji niż oryginał (cuś dla Ciebie Yony
)
A po nim jeszcze dwa następne dobre riffy, z czym ostatni (2:52) pod Korna mi podchodzi. Kawałek jak dla mnie zajebisty po całości, bez żadnej wady.
O reszcie kwałków nie będę się wypowiadał, ogólnie są mocno transowe, ale jeszcze nie przesłuchałem dokłądnie bo KANA wałkuje
W każdym razie klimaty Samo, Meshuggah czasem, czyli Ok
Ps
Jak ktoś zna podobne zespoły niekoniecznie polskie grające podobną muzę to niech tu napisze prędziutko ich nazwy i najlepiej namiary.
Ps2
Dostałem angaż do zespołu, który defakto złożony jest z moich dobrych kumpli, a ja nie mam kuwa na czym grać:/// Ale ogólnie pozytywnie, w piątek się bronię (powodzenia mi życzcie), i jak wszystko się uda to chyba do pracy normalnej ide, co by graty uzupełnić
Pozdr