Autor Wątek: Sony PS3 vs majkrosoft xbox360 - która konsolę wybrać  (Przeczytany 3399 razy)

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
Siemanko

Którą wybrać, czemu i za ile wyrwać warto używkę? :)

Czytam tu i tam,ale wiadomości jest aż za dużo i chciałbym poczytać co mają do  powiedzenia użytkownicy.

Rzutnik HD już leci, teraz pora na coś, co umożliwi pyknięcie sobie czasem dla rozrywki.

Nurtuje mnie też kwestia klawiatury i myszki na usb do ps3. Grając w gta IV/V można używać klawiatury  zamiast PADa, czy działa ona w zasadzie tylko  z necikiem?

« Ostatnia zmiana: 25 Maj, 2015, 21:07:15 wysłana przez Radek M »
No pain No gain !

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
Dla mnie jeden parametr przemawia o tym, że kupuje ps3...THE LAST OF US :)

Offline W.L

• Prawie użytkownik
Xbox 360 master race

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
to kolejna sprawa, trochę jestem rozdarty bo na ps jest god of war, a na xbox'a gears of war..
No pain No gain !

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
Technicznie to już się staje na tyle tanią rozrywką, że równie dobrze można kupić obie konsole :P Ale ja osobiście jestem za X360 - Forza > Gran Turismo, Gears Of War, Fable, Halo, Ridge Racer + wolę pada od X360 (miałem oba przez chwilę i robiłem sobie takie a/b - o wiele wygodniej mi się gra na padzie od iksa aniżeli na padzie od ps3)
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline W.L

• Prawie użytkownik
to kolejna sprawa, trochę jestem rozdarty bo na ps jest god of war, a na xbox'a gears of war..

Gearsy to czadowa giera. Jako użytkownik iksa, polecę iksa. Ale nie z powodów takich, że jest on lepszy, bo jest lepszy, bo ma ładniejszą obudowę, fajniejsze gry etc. Dla mnie były to dwie rzeczy:

1. Pad. Jest po prostu super. Super ergonomiczny, przemyślany, przyciski fajnie chodzą. Jedynie triggery jadą trochę tanim plastikiem ale za to nadrabiają swoją konstrukcją. W dualshocku ich pozycja startowa jest tak jakby pionowo i wciskając je chowają się do góry, natomiast w iksie trochę odstają i lekko się tylko chowają. To zapewnia naturalniejsze ułożenie dłoni. Położenie psztyczków nie koło siebie też mi bardzo odpowiada; na ps3 zawsze zahaczałem o siebie kciukami. No i co najważniejsze, pad od xboxa jest naprawdę spory, a ja mam ogromne łapy, więc po prostu lepiej leży. Wszyscy narzekają w nim na krzyżaka, ale ja nie używam praktycznie, to nie wiem

2. Przeróbka. Jeśli chcesz grać w przecenione o 100% gry z TPB to z tego co się orientuję iksboks oferuje lepsze możliwości pod tym względem. Jest i flash napędu LT, jest i RGH. Przetestowałem oba i lepiej się więcej szarpnąć na RGH i jakiś fajny dysk zewnętrzny, niż się pitolić z tym LT. Co prawda wtedy bida z graniem po necie, ale ja do gry po necie nie używam. Co do peesa, to jak ostatni raz sprawdzałem (z pół roku temu) to albo nie dało się przerobić, albo nie była to zbyt przyjemna operacja, nie pamiętam.

Ale w gruncie rzeczy, co kupisz to nie ma większego znaczenia. W domu sobie czasem pyknę na xboxie, jak jadę do rodziny to z kuzynem gramy na ps3 i wielkich różnic nie ma; nie tęsknię za xboxem. Oba systemy są dobre i mają fajne gry.

Jeśli zdecydujesz się na xboxa to poczytaj sobie na necie o płytach głównych i napędach. Były bardziej i mniej udane modele, warto mieć to na uwadze

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ja od lat mam X360 (rodzice kupili mi i bratu wersję Elite 120 GB niedługo po tym, jak miała premierę) i nie żałuję wyboru. Fajny pad, zepsuła się raz - M$ przysłał kuriera, w ciągu dwóch tygodni dostałem z powrotem, a była aż w Niemczech. Do tego gry typu Halo, Forza, Fable - w żadną nie pograsz na PSie. Niestety nie odtwarza Blu-Ray'ów ani .avi, a przeglądarka nie ma flasha. Teraz jest tylko dylemat z następną generacją, bo tu różnice się zacierają...

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
Sprawdź gry ekskluzywne dla danej konsoli. Wybierz tą, na którą jest więcej gier które Cię interesują. I tyle. Klawiaturą i myszką na PS3 nie pograsz (chyba, że jakimiś dedykowanymi) ale i po co? Jak chcesz tak grać to kupuj kompa ;) W GTA akurat IMO o wiele lepiej gra się na padzie. Cenowo no to powiedziałbym 400-500zł za podstawowy zestaw czyli X360 Slim z dyskiem przynajmniej 250GB albo PS3 Slim z dyskiem 320GB jeżeli dobrze pamiętam (tylko za chiny ludowe nie kupuj wersji Super Slim bo to tandeta straszna!).

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
Drugim źródłem będzie mac, więc na wifii czy internetach mi tak nie zależy.

warto dopłacać do dodatkowe GB?

No i co fajniej działa kinect(znam),czy move(nie znam)?
No pain No gain !

Offline michu123PL

• Pr0
Kinect, bo nie potrzebujesz dodatkowych kontrolerów a i gier jest chyba więcej. Move został w zasadzie przez Sony olany. Warto dopłacać za GB, bo nawet jak nie będziesz kupował pełnych gier w wersji cyfrowej, to same patch'e i pliki instalacyjne potrafią dobrych kilka GB zajmować. Plus, jeżeli wybierzesz Xboxa to masz możliwość instalowania gier płytowych na dysku, co oszczędza napęd (płyta dalej jest wymagana ale tylko przy odpalaniu, potem gra odtwarzana jest z dysku).
« Ostatnia zmiana: 25 Maj, 2015, 22:59:47 wysłana przez michu123PL »

Offline wuj Bat

• Pr0
Konsolowce jedne... Przez Was Wiedźmin jest brzydki!... ;)
Paczki z głów!

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Konsolowce jedne... Przez Was Wiedźmin jest brzydki!... ;)

;)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Argument za PS3. Teken. Dziękuję za uwagę.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Eeee... Gdybym godzinę temu nie grał w Tekkena 6 na Xboxie, może spróbowałbym zrozumieć to, co napisałeś...? :P

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
Za ile warto wciągnąć ps3 Classic 80gb z 10 grami? Do tego są dwa pady i kabelki.
No pain No gain !

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Eeee... Gdybym godzinę temu nie grał w Tekkena 6 na Xboxie, może spróbowałbym zrozumieć to, co napisałeś...? :P

A, to sorry, nie wiedziałem że jest.

Offline michu123PL

• Pr0
Za ile warto wciągnąć ps3 Classic 80gb z 10 grami? Do tego są dwa pady i kabelki.

Dużo zależy od tego, jakie gry. Czysty Classic to powiedzmy 350zł. Za taki zestaw no to powiedzmy 500, maksymalnie 600zł jeżeli są tam jakieś nowsze tytuły.

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
Między innymi tekken 6, cod black ops, fifa 13, dragons age.

Bo warto dopłacać że to nowsza wersja? Classic 80gb był chyba jedną z pierwszych wersji.

Całość 5 stówek
No pain No gain !

Offline michu123PL

• Pr0
No gierki nie najnowsze ale za 500zł to całkiem uczciwie. Co do wersji, ja miałem dokładnie ten model i złego słowa powiedzieć o nim nie mogę ale w tym momencie jakbym miał kupować PS3 to chyba bym w Slima celował bo to mimo wszystko chyba najlepsza wersja. Jeżeli tego Classica masz z pewnego źródła (np. znajomy etc.) to możesz brać śmiało. Jeżeli nie, to w sumie też bo ryzyko awarii będzie (minimalnie) większe niż w przypadku Slima jeżeli konsola nie była katowana.

Wiesz może, z którego roku ta konsola?

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
Plejak kupiony, z dwoma padami, gta v i gran tourismo v. Na 100" fajnie to chodzi :)
No pain No gain !